Permalänk

Finns de olika typer av Ducky?!

Hej , nu syftar jag inte på att det finns olika typer av modeller, för det vet jag , finns Ducky Shine (Mech) , Ducky Shine 2, Ducky G2Pro osv.

Men jag har kollat lite på "materialet" dom är gjorda på , och i den här videon:
Multi LED - http://www.youtube.com/watch?v=yrRSnH0rREM
Brown MX / Blue Led - http://www.youtube.com/watch?v=lMfUPe8AicE (DK9008S)

Så verkar de som materialet, alltså vad tangenterna är gjorda av, verkar ha en "mjukare" och "skönare" touch av plast, än t.ex
http://www.inet.se/produkt/6606478/ducky-shine2-mx-blue-green...
Som verkar ha en "hård" touch av plast, som gamla classic standard tangentbord hade.

Är de olika typ av plast eller är jag ute och cyklar?

Kan även lägga till att de verkar finnas "olika" typer av Blue LED , den ena är mer lila som i den videon, och den andra är mer "Blå".

Visa signatur

CPU:: Intel Core i7-2600K @ 3.9GHz |Mobo: Asus P8P67 Deluxe |RAM: G.Skill DDR3 16 GB |Grafik: Asus Radeon HD 290X DirectCU II |OS: Windows 7 Professional 64-bit |Chassi: Fractal Design R3 |Hårddisk: SSD Samsung 128GB 830 Series & Seagate Barracuda 7200.12 (3TB) |Nätagg: Fractal Design 800W |Mus: Mionix Avior 8200 |KB: Ducky Shine2 Green LED Brown mx |Monitor: Samsung SyncMaster P2370 (2ms / 50000:1 / Slim) @ 1920x1080

Permalänk
Tangentbordskonnässör

Vet inte riktigt vad det är du frågar efter. Men den enda skillnaden på plasten är att det är PBT plast på vissa tangentbord och ABS plast på andra. De modeller som har PBT plast står det garanterat att tangentbordet har det.

Shine modellerna har genomskinlig ABS plast som är lackad svart, sedan lasrar man ut bokstäverna genom lacken för att få fram bokstäver som ledsen lyser igenom.

Permalänk
Moderator
Moderator

*Tråd rensad.*

Citat:

§ 4
Bumpning

Det är inte tillåtet att skriva inlägg som endast är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen (så kallad bumpning).

http://www.sweclockers.com/forum/regler

Visa signatur

*-<|:C-<-<

Nytt namn, samma bismak.

Permalänk
Medlem

Tanken har aldrig slagit dig att det finns olika sorters keycaps, precis som att det finns olika sorters brytare, leds mm.

Visa signatur

Vortex Poker 3 (ISO) MX Clears säljes. Bud på PM!

Permalänk
Medlem

Den största skillnaden på plast-sorterna är att PBT håller sin yta mycket längre. Keycaps har från början en "grynig" yta för att du ska få bra grepp, men på ABS-plast så slits denna yta bort när du använder tangentbordet, så att den blir blank (vilket går att misstolkas som en smutsig tangent, typ som om det vore smör på den fast du får inte bort det, eftersom det är den gryniga ytan som blivit blank). PBT är ett mycket hållbarare material och behåller sin yta betydligt längre (mitt IBM-tangentbord som är cirka 30 år gammalt har keycaps som fortfarande är i nyskick tack vare detta).
Fin necrobump btw