Verktyg Visningsval
2012-04-29, 22:30   #1

kimipojkan

Medlem

Plats: Malmberget

Registrerad: aug 2010

köpte en ssd problem!


sitter här med min ssd disk på 240gb det är en sådan

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635691#info

försökte sätta in den på min laptop - http://en.akihabaranews.com/107422/r...o-school-buddy

men när jag har satt in den hittar jag den inte på den här datorn vad är felet?
kimipojkan är inte uppkopplad
2012-04-29, 22:37   #2

JSvanberg

Medlem

Plats: Kalix

Registrerad: okt 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
sitter här med min ssd disk på 240gb det är en sådan

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635691#info

försökte sätta in den på min laptop - http://en.akihabaranews.com/107422/r...o-school-buddy

men när jag har satt in den hittar jag den inte på den här datorn vad är felet?
inte det smartaste att köpa en ssd med problem, men du kan ju kika in i bios och kolla om du har ahci tror jag det heter
JSvanberg är inte uppkopplad
2012-04-29, 22:37   #3

Mr.Borka

Medlem

Mr.Borkas avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: maj 2007

Kan vara ett kompabilitetsproblem mellan SATA2 och SATA3.

Jag har däremot inte läst på tillräckligt för att kunna lämna ett definitivt svar.
__________________
CoolerMaster Cosmos S, Gigabyte GA-Z77X-D3H, Intel i5 3570k @4,2ghz, 8GB PC12800 RAM, Sapphire HD7950 "Flex" (1150/1520), Eyefinity 5760*1080 - 3x22", Thermaltake Toughpower 750W, Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer - Samsung 840 Basic 120GB
Mr.Borka är inte uppkopplad
2012-04-29, 23:05   #4

ggustavsson

Medlem

ggustavssons avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: dec 2006

Var nånstans är det du tittar efter din disk på datorn, du ska kunna se den i ehetshanteraren och i diskhanteraren, i genvägen som heter dator eller den här datorn ska den inte finnas, disken är väl ny?

Sen hade du inte tänkt ha din SSD som OS disk?
__________________
Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.
Learn Forex Trading
ggustavsson är inte uppkopplad
2012-04-29, 23:23   #5

ParasiteX

Medlem

ParasiteXs avatar

Plats: Helsingborg

Registrerad: maj 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
sitter här med min ssd disk på 240gb det är en sådan

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635691#info

försökte sätta in den på min laptop - http://en.akihabaranews.com/107422/r...o-school-buddy

men när jag har satt in den hittar jag den inte på den här datorn vad är felet?
Som gustavsson frågar, var kollar du efter disken? Du måste förmodligen skapa en partition på disken, innan du kan formatera och använda den.
__________________
CPU: i7-2700K @ 4.7GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon R9 290X, Accelero Hybrid II SSD: OCZ Agility3 60GB HDD: 7TB Totalt Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Z, Logitech Z-5500 OS: Win8.1 Pro
Citera mig för snabbare svar.
ParasiteX är uppkopplad nu
2012-04-30, 08:02   #6

Ozzed

Medlem

Ozzeds avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
sitter här med min ssd disk på 240gb det är en sådan

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635691#info

försökte sätta in den på min laptop - http://en.akihabaranews.com/107422/r...o-school-buddy

men när jag har satt in den hittar jag den inte på den här datorn vad är felet?
Högerklicka på den här datorn, välj "hantera" och i listan till vänster har du "diskhantering" eller något ditåt, precis under lagring. Där har du disken, då högerklickar på den och väljer "initiera", sedan bör den dyka upp så att du kan formatera den.

Men som andra påpekat så var det inget vidare bra val, det är många användare som har problem med den.

Sedan, som andra också sagt... Skall du inte ha SSD'n som systemdisk?
__________________
http://ozzed.net
Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök :)

Jag finns också på Jamendo och last.fm
Ozzed är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:05   #7

kimipojkan

Medlem

Plats: Malmberget

Registrerad: aug 2010

på den här datorn tittar jag och hittar ingen
kimipojkan är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:14   #8

WongFeiHung

Medlem

WongFeiHungs avatar

Plats: Åbo, Finland

Registrerad: feb 2004

Well theres your problem !
__________________
Chassi: Coolermaster HAF XB PSU: Silverstone Strider 850W, MB: MSI Z87-G45, CPU: Intel I5-4670K @ 4,2Ghz (Corsair H100i), GPU: SLI GeForce GTX 660 Ti 2GB RAM: Kingston HyperX 16Gb DDR3 1600Mhz, HDD: 2x Samsung F3 7200rpm 1TB, SSD: Samsung 830 series 128Gb, OS: Win7 Ultra, Skärmar: LG 55" FullHD & Dell 23'' UltraSharp U2312HM.
WongFeiHung är uppkopplad nu
2012-04-30, 15:15   #9

Pewtah

Medlem

Pewtahs avatar

Plats: Kalmar

Registrerad: mar 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
på den här datorn tittar jag och hittar ingen
Då kollar du fel då disken varken borde vara initierad eller formaterad i något vettigt filsystem.

Disken finns i "diskhantering" som du når via att högerklicka på "dator" i startmenyn, hantera, lagring;diskhantering.
Pewtah är inte uppkopplad Folding
2012-04-30, 15:16   #10

screamin-daemon

Moderator

screamin-daemons avatar

Registrerad: jan 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
på den här datorn tittar jag och hittar ingen
Gör så här: Start>kontrollpanelen>administrationsverktyg>datorhantering>lagring>diskhantering

Ser du nån extra hårddisk där?

EDIT: Eller gör som Pewtah skrev, ger samma resultat
__________________
Synpunkter på modereringen i forumet? Då kan du Kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk
screamin-daemon är uppkopplad nu
2012-04-30, 15:21   #11

janee

Medlem

Plats: Örnsköldsvik

Registrerad: aug 2006

Så här ser Diskhanteringen ut
__________________
janee
janee är uppkopplad nu
2012-04-30, 15:33   #12

Ozzed

Medlem

Ozzeds avatar

Plats: Jönköping

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
på den här datorn tittar jag och hittar ingen
Då letar du på fel plats. Kolla där jag skrev att du ska leta så hittar du.
__________________
http://ozzed.net
Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök :)

Jag finns också på Jamendo och last.fm
Ozzed är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:47   #13

screamin-daemon

Moderator

screamin-daemons avatar

Registrerad: jan 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av janee Visa inlägg
Ok, kolla om den finns inne i Bios.
__________________
Synpunkter på modereringen i forumet? Då kan du Kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk
screamin-daemon är uppkopplad nu
2012-04-30, 15:49   #14

kimipojkan

Medlem

Plats: Malmberget

Registrerad: aug 2010

HITTAR inte hårddisken där heller, har stoppat in den i bärbara och finns ingenstans har letat med hjälp av bios med achi typ, men inget hittar den
kimipojkan är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:53   #15

screamin-daemon

Moderator

screamin-daemons avatar

Registrerad: jan 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
HITTAR inte hårddisken där heller, har stoppat in den i bärbara och finns ingenstans har letat med hjälp av bios med achi typ, men inget hittar den
Ok, testa att montera den i andra hårddiskfacket, den sataporten fungerar ju. Sedan är det bara att gå in i Bios igen. Är den fortfarande inte med kan det ju vara en defekt ssd. Du har ingen annan dator att testa med?
__________________
Synpunkter på modereringen i forumet? Då kan du Kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk
screamin-daemon är uppkopplad nu
2012-04-30, 15:58   #16

Mordrana

Medlem

Mordranas avatar

Plats: M:hamn

Registrerad: nov 2010

Pratar vi om en laptop med flera hårddiskar? im intriged. tell me more. ? dyr?

testa andra porten funkar det inte kör ssdn i en stationär dator fixa den färdig där och sen poppa in den i laptopen, kör ssdn som OS disk förfan.
__________________
Corsair 800D - Corsair HX750W - Asus z87 Pro - Intel 4770k - Phanteks PH-TC14PE - Corsair 8gb 1600mhz ClL7 - Asus HD7970DC2TOP - Samsung 830 64gb+128gb+840 evo 250gb - Asus Essence Stx - Ducky Shine 2 Mx Red - Mionix Naos 5000 - Galaxy S4 - Fujitsu 23" IPS Thor ed. 47" LG LED 3D tv
Mordrana är inte uppkopplad
2012-04-30, 16:05   #17

kimipojkan

Medlem

Plats: Malmberget

Registrerad: aug 2010

ska köra den som main disk (ssdn) har testat med andra sata och det fungerar på min laptop, laptopen kostade runt 8-9k när jag köpte den är bara ett år gammal max! har platser för 2 st hårddiskar men andra sata porten verkar inte fungerar ssd disken fungerar kommer up när jag tar bort min standard som jag fick med laptopen, kan det saknas drivrutiner eller något sådant liknande för att få andra sata porten att fungera?!
kimipojkan är inte uppkopplad
2012-04-30, 16:10   #18

screamin-daemon

Moderator

screamin-daemons avatar

Registrerad: jan 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
ska köra den som main disk (ssdn) har testat med andra sata och det fungerar på min laptop, laptopen kostade runt 8-9k när jag köpte den är bara ett år gammal max! har platser för 2 st hårddiskar men andra sata porten verkar inte fungerar ssd disken fungerar kommer up när jag tar bort min standard som jag fick med laptopen, kan det saknas drivrutiner eller något sådant liknande för att få andra sata porten att fungera?!
Hmm, man behöver ingen adapter eller dyl. för att få igång andra porten? Hur som helst ska det inte behövas nån extra drivrutin men det kanske är en inställning i bios (väldigt långsökt dock)
__________________
Synpunkter på modereringen i forumet? Då kan du Kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk
screamin-daemon är uppkopplad nu
2012-04-30, 18:37   #19

kimipojkan

Medlem

Plats: Malmberget

Registrerad: aug 2010

finns inget jag kan hitta på bios eather
kimipojkan är inte uppkopplad
2012-04-30, 19:20   #20

mfm

Medlem

Registrerad: jul 2008

Testa SSDn på en annan dator (och flasha firmware 1.3.3 om den hittas).
__________________
Hemma: Core i5 2500K | ASRock P67 Extreme4 | 16GB Vengeance 1600 MHz | TRUE 120 | EarthWatts 650W | Gigabyte GTX 670 OC | Audigy 2 ZS | Intel X25-M G2 160 GB | Force3 120GB
Jobbet: Xeon E3-1275v2 | ASRock Z68 Pro3-M | 32GB Crucial Ballistix 1600 MHz | CM Hyper 212+ | XFX Core 450W | CM Elite 341 | Intel 520 180 GB + 830 120GB | WD Black 2TB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W
mfm är inte uppkopplad
2012-05-01, 00:08   #21

kimipojkan

Medlem

Plats: Malmberget

Registrerad: aug 2010

och hur gör jag det??? flasha???
kimipojkan är inte uppkopplad
2012-05-01, 10:04   #22

mfm

Medlem

Registrerad: jul 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kimipojkan Visa inlägg
och hur gör jag det??? flasha???
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=100162
__________________
Hemma: Core i5 2500K | ASRock P67 Extreme4 | 16GB Vengeance 1600 MHz | TRUE 120 | EarthWatts 650W | Gigabyte GTX 670 OC | Audigy 2 ZS | Intel X25-M G2 160 GB | Force3 120GB
Jobbet: Xeon E3-1275v2 | ASRock Z68 Pro3-M | 32GB Crucial Ballistix 1600 MHz | CM Hyper 212+ | XFX Core 450W | CM Elite 341 | Intel 520 180 GB + 830 120GB | WD Black 2TB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | VX 550W
mfm är inte uppkopplad
2012-05-02, 07:42   #23

ErDraug

Medlem

ErDraugs avatar

Plats: Borås

Registrerad: sep 2008

Känns inte detta lite som en troll tråd? Killen svarar inte på frågor, läser inte vad folk skrivit och svarar kortfattat utan att stava rätt någonstans. Kanske bara är jag som är lite onaiv
men mina varningsklockor klämtar ^^
__________________
| CPU: Intel Core i5 3570K | Mobo: MSI Z77A-GD65 ATX | Ram: Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | GFX: Gigabyte HD7970 OC 3GB | SSD: Corsair Force 3 120GB | HDD: Diverse Mekaniska 4TB | Chassi: Corsair 800D | PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold Modulär | CPU Cooler: Corsair H50 |
Citera mig så hittar jag tillbaka hit :)
ErDraug är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb