Verktyg Visningsval
2012-05-02, 00:26   #1

w00x

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jan 2010

Intel Toolbox 3.0.3 hittar inte Intel 520 SSD?


Hej!

Har nyligen slängt in en 240GB Intel 520 SSD och precis installerat Intel Toolbox 3.0.3 men den vägrar hitta SSD'n.

Under model står det Unknown 240GB.
Det går inte köra någon Optimizer m.m...

Någon som känner till detta??

Moderkort: ASUS RAMPAGE IV EXTREME Intel X79

Tack,
w00x är inte uppkopplad
2012-05-02, 01:33   #2

w00x

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jan 2010

Jag löste det.

Problemet ligger i att det är något strul med Intel(R) Rapid Storage Technology enterprise Driver Software V3.0.0.2003 drivrutinen i kombination med X79 moderkort och Intel Toolbox som gör att programmet inte hittar disken.

För att lösa problemet så avinstallera SATA AHCI Controller drivrutinen och låt Windows installera drivrutinerna automatiskt så löser det sig.

Enligt Intel's forum så håller dem på att se över detta problem.
w00x är inte uppkopplad
2012-05-03, 21:00   #3

jorgen69

Medlem

jorgen69s avatar

Registrerad: nov 2004

Jag har liknande problem att S.M.A.R.T. ej funkar och därför funkar inte optimizer i toolbox.

Är det enbart Intel(R) Rapid Storage Technology enterprise Driver Software V3.0.0.2003 jag ska undvika?
__________________
Du kommer aldrig ångra ett träning pass du gjort. Du kommet där i mot ångra de bilringarna som de uteblivna passen skapade
jorgen69 är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker