Verktyg Visningsval
2012-04-29, 17:45   #1

Viktor9503

Medlem

Registrerad: sep 2011

Konstig black screen of death


Hej hej på er alla sweclockers medlemmar.
Jag har ett ganska stort problem på min relativt nya dator (inköpt i höstas). Problemet är att den ganska ofta dör mitt i mitt spelande men endast i några enskilda spel. Några av dessa är WOW, SC2 och Minecraft. Problem med andra spel så som BF3 eller MW3 finns dock inte.

Grejen som händer är att skärmen svartnar och går i standby (som om man inte längre har kontakt med datorn) sedan så hörs ett skarp brummande ljud ifrån hörlurarna men som sedan återgår till det normala. Notera att ingen bluescreen kommer fram och windows hittar inga problem. Jag har kört Memtest86 intensivt under de helgen men ingen framgång. Jag har installerat nyaste drivisar till alla möjliga komponenter.

Här kommer kruxet. De här problem uppstod ungefär 3 veckor efter att jag hade satt in en ny nätverks adapter (D-link DWA-457). Är det nätverksadaptern som det är fel på? Eller RAM?
Tacksam för all hjälp
//Mvh Viktor

PS. En lista på alla mina komponenter följer:
Intel i5 2500k (Oklockad)
Gigabyte GTX 570 Windforce Rev 2.0 (Oklockad)
MK MSI P67A-GD55 Socket 1155 P67 ATX B3
PSU Corsair TX 850W Modular
120GB Corsair Force 3 Series
Corsair 8GB DDR3 1600MHz
2TB Western Digital Caviar Green
Cooler Master Hyper 212 Plus
DWA-457 (nätverksadapter)
Viktor9503 är inte uppkopplad
2012-04-29, 20:01   #2

hawcan

Medlem

Plats: Umeå

Registrerad: jul 2010

Kanske PSUn? Har just fått ett liknande problem på min burk men det liknar mer ett strömavbrott.
hawcan är inte uppkopplad
2012-04-29, 20:13   #3

emilgf

Medlem

emilgfs avatar

Plats: Västra Götaland

Registrerad: okt 2008

Temperaturer? Drivrutiner som strular? Glapp i någon kabel? Det första tycker jag låter mest rimligt.

Samt som ovanstående skrev!
__________________
Desktop: 4690K @4Ghz | Sapphire 280x | GIGABYTE Z97M-D3H | Prodigy M | 3TB | 8GB RAM
Tillbehör: QPAD-MK50 | SS RIVAL | Qpad QH-90 | G27
Citera för svar
emilgf är inte uppkopplad Folding
2012-04-29, 20:17   #4

Gardart

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: apr 2011

EN Processor, ETT Grafikkort.
Därför:
Processor = OklockAD
Grafikkort = OklockAT

Sorry för OT, men blir bara så sur!
__________________
citera gärna så jag hittar tillbaka!
Gardart är inte uppkopplad
2012-04-29, 20:21   #5

Blazin87

Medlem

Blazin87s avatar

Plats: Sthlm

Registrerad: mar 2012

Lite långsökt och rent spontant:, Tror att det är CPU eller Nätagget
__________________
Intel Core i5 2500k @ 4.6ghz | Zotac GTX 470 | MSI Z68A-GD65 G3 REV B3 | 8GB G.Skill ARES 1866mhz CL9 | Corsair VX550W | OCZ Agility 3 60gb | Intel G2 160gb SSD | WD Green 500gb 7200rpm 64mb | Hitachi 500gb 5400rpm 32mb | Creative X-Fi Xtreme Gamer | Razer Kraken Pro | Steelseries 4HD | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Samsung SA300 22"
Blazin87 är inte uppkopplad
2012-04-30, 07:20   #6

Viktor9503

Medlem

Registrerad: sep 2011

Tacksam för alla svar som har trillat in. PSU och CPU verkar vara det som ni anser skulle kunna vara fel. Men jag ska börja med att byta kabel och sedan får vi se om det blir någon förbättring.
En sak som måste tilläggas är att datorns fläktar varvar upp till fullt i samband med att den kraschar, ändrar det på era gissningar eller tror ni fortfarande på PSU/CPU?
Viktor9503 är inte uppkopplad
2012-04-30, 07:43   #7

Sagofiguren

Medlem

Sagofigurens avatar

Plats: Blekinge

Registrerad: jun 2007

Överhettningsskyddet på processorn som fårr för sig nått knas?
__________________
Sagofiguren[at]Origin

Mobo ASUS Sabertooth Z77 Minnen Corsair VENGEANCE 16GB CPU i5 3570K
GPU Gainward GeForce GTX 680 Phantom 2GB SSD HyperX 120GB
Kylning Corsair H40 Skärm Samsung S27A950D Chassi NZXT H2
Sagofiguren är inte uppkopplad Folding
2012-04-30, 08:33   #8

Viktor9503

Medlem

Registrerad: sep 2011

Ska testa temperaturen senare efter skolan så vi får se då. Bytte kabel från grafikkortet till skärmen också och jag har inte fått några kraschar ännu så håll tummarna.
Viktor9503 är inte uppkopplad
2012-04-30, 09:45   #9

hawcan

Medlem

Plats: Umeå

Registrerad: jul 2010

Kör HWmontor å se vad du har för maxtemperaturer. Belasta med spelen du nämnde.
hawcan är inte uppkopplad
2012-04-30, 09:57   #10

LINJEinc

Medlem

LINJEincs avatar

Plats: Vaasa / Finland

Registrerad: dec 2001

kolla även om du har ett annat nätagg som du kan prova med, för låter ju mycket som för lite spänning
__________________
WS: Asrock Z87 Killer | i5 4670k@4,3GHz | Corsair XMS3 16GB | 2xGigabyte GTX780@SLi | Obsidian 750D
HTPC: Asrock H61M-DGS | i3 3240 | GT610 | Corsair XMS3 2x4GB | Chieftec HM-02B-OP
Laptop: MacBook Pro Retina 13,3" (Late 2013) -|- Compaq 6715s | 4GB | 60GB SSD
Server: IBM x3550 | 2x Xeon 5150 | 4GB | 2x73.4GB
LINJEinc är uppkopplad nu
2012-04-30, 11:34   #11

Viktor9503

Medlem

Registrerad: sep 2011

Om jag har för mig rätt så kan man ganska enkelt se spänningen i bios? Förändras dessa värden om man belastar PSU:n? När jag slutar skolan för dagen så följer det uppdateringar på både temperaturer och allt annat under eftermiddagen samt i morgon. Som svar på LINJEnics inläggs så har tyvärr inget annan nätagg att pröva med.
Viktor9503 är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:17   #12

Viktor9503

Medlem

Registrerad: sep 2011

Tack för all hjälp men under några intensiva timmar av testning så verkar det som en ny dvi-kabel var det som löste det hela. Får se imorgon om problemet ändå uppstår men man får helt enkelt önska er alla lycka till och en trevlig fortsättning.
// Viktor
Viktor9503 är inte uppkopplad
2012-05-01, 20:03   #13

Viktor9503

Medlem

Registrerad: sep 2011

Okej så problemet uppstår fortfarande men på en mycket mindre skala. Temperaturer har som högst legat på 60 grader på grafikkortet och 50 grader på CPU:n. Jag tittade även spänningarna vilket inte häller svajade utanför det normala på något sätt. Några förklaringar eller andra idéer uppskattas.
Tack på förhand
Viktor9503 är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker