Verktyg Visningsval
2012-04-30, 19:56   #1

Deathdevil

Medlem

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2011

Dell dimension-c521. startar ej


Jag har en dell dimension c521 som har varit trasig i 2 år som sedan hamnat på hyllan och har inte blivit rörd under den tiden. Nu tog jag fram den och fick för mig att laga den för att seda ge bort den. Men den startar ju inte.

Jag har satt i nya minnen som jag är säker på fungerar. har plockat ut absolut allt från den så att det nödvändigaste bara finns i den. (ram, processor, moderkort, nätagg) och den startar ändå inte.

Dator får ström och jag har testat nätagget i en annan dator där det fungerar utmärkt. Har även testat hårddisken i en annan dator och den fungerar med. Dator får ström då en lampa tänds och lyser oranget som den gör innan bios och liknande har startat. Den ska sedan byta till grönt ljus när bios har kommit upp och datorn börjar starta men den gr aldrig detta steget. Någon som vet vad som kan göras? eller altenativt hur jag ska foirtsätta min felsökning
__________________
Hell awaits you


Deathdevil är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:07   #2

bl0m1

SpelClockers

Plats: 127.0.0.1

Registrerad: jan 2012

hej låter som nåt fel på modekortet iaf det är det jag kan hjälpa till med.
hoppas du får igång den
__________________
Admin på Sweclockers Battlefield 4 servrar med tillhörande mumble samt för Skyttegrav och Hemligastugan (Minecraft)

Kolla in SpelClockers
bl0m1 är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:09   #3

Deathdevil

Medlem

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av tkoop1 Visa inlägg
hej låter som nåt fel på modekortet iaf det är det jag kan hjälpa till med.
hoppas du får igång den
Tyckte jag med. Men finns det ingen kondensator man kan byta eller liknande?
__________________
Hell awaits you


Deathdevil är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:11   #4

mooseslayer

Medlem

mooseslayers avatar

Plats: Åmål

Registrerad: mar 2008

byt litum batteriet på moderkortet prova med clear cmos . annars är kanske moderkortet kasst
__________________
| Temjin TJ08-E | i5 3570K@ 4,8GHz | EK Water cooling |
| GIGABYTE Sniper M3 | ASUS GTX680 |
| 8Gb Corsair Dominator Platinum 1600MHz |
| OCZ Vertex 2E x4 raid 0 | Cooler Master Silent Pro M700 |
mooseslayer är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:17   #5

Deathdevil

Medlem

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av mooseslayer Visa inlägg
byt litum batteriet på moderkortet prova med clear cmos . annars är kanske moderkortet kasst
Hur gör man clearcmos? Finns det någon knapp eller liknande?
__________________
Hell awaits you


Deathdevil är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:18   #6

Demonlord

Medlem

Demonlords avatar

Plats: Bjuv

Registrerad: jun 2005

Håller med föregående talare clear cmos
__________________
Phenom II X6 1090T BE, GA-790x-ud3p, 8gb Corsair XMS2 800Mhz, 2x Radeon HD4850, 500GB Seagate, 1TB Seagate, 2TB Seagate, 320GB Seagate, 320GB Hitachi.
Demonlord är inte uppkopplad Folding
2012-04-30, 20:19   #7

mooseslayer

Medlem

mooseslayers avatar

Plats: Åmål

Registrerad: mar 2008

de äldre moderkorten har en bygel man ska flytta över.
__________________
| Temjin TJ08-E | i5 3570K@ 4,8GHz | EK Water cooling |
| GIGABYTE Sniper M3 | ASUS GTX680 |
| 8Gb Corsair Dominator Platinum 1600MHz |
| OCZ Vertex 2E x4 raid 0 | Cooler Master Silent Pro M700 |
mooseslayer är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:50   #8

Deathdevil

Medlem

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2011

Kan kanske ha hittat felet. Det finns en felkod då lampan fortsätter lysa rött. Detta är för att processorn kan vara ur funktion eller liknande. Nu måste jag bara hitta ett am2 kort eller senare så jag kan testa processorn altenativt en processor.

Det funkar väl inte att ansluta en athlon 64 till ett fm1 moderkort?
__________________
Hell awaits you


Deathdevil är inte uppkopplad
2012-04-30, 20:58   #9

Deathdevil

Medlem

Plats: Skåne

Registrerad: aug 2011

Jag har även hittat att det ska finnas något som heter diagnostic lights på datorn men kan inte hitta det. Någon som vet var de är någonstanns?
__________________
Hell awaits you


Deathdevil är inte uppkopplad
2012-05-05, 01:02   #10

Demonlord

Medlem

Demonlords avatar

Plats: Bjuv

Registrerad: jun 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Deathdevil Visa inlägg
Jag har även hittat att det ska finnas något som heter diagnostic lights på datorn men kan inte hitta det. Någon som vet var de är någonstanns?
diagnostik lamporna sitter på fronten eller på baksidan ofta så är dom numrerade

Allt du behöver veta finns här
http://support.euro.dell.com/support...M_EN/specs.htm
__________________
Phenom II X6 1090T BE, GA-790x-ud3p, 8gb Corsair XMS2 800Mhz, 2x Radeon HD4850, 500GB Seagate, 1TB Seagate, 2TB Seagate, 320GB Seagate, 320GB Hitachi.
Demonlord är inte uppkopplad Folding
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker