Verktyg Visningsval
2012-05-08, 20:00   #1

LillisJ

Medlem

Registrerad: apr 2012

Skumt problem med dator!


Tjena!

Sedan igår har min dator börjat "stänga av" sej själv. Fast den stängs inte av helt. Skärmarna hittar ingen signal helt plötsligt, inget ljud från t.ex. Spotify/spel spelas upp. Datorlamporna lyser och fläktarna går osv. Värmen ligger runt 45-55 celcius och man kan inte göra något annat än hålla in strömbrytaren när detta händer.

Vad jag försökt:

Systemåterställning
Virussökning

Det är en gammal Acer Aspire M5800 med dessa komponenter:

Moderkort: Okänt(?)
GPU: Powercolor HD 6850
CPU: Intel Core 2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz
RAM: 6GB

Några idéer? Ska köpa en ny dator snart men det var meningen att min mor skulle ärva denna. Alla kommentarer uppskattas mycket!

-Lorentzo
LillisJ är inte uppkopplad
2012-05-08, 20:29   #2

xieliand

Medlem

xieliands avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Har du testat att ta ut grafikkortet, rengöra PCI-E slotten och rengöra den ifrån damm?

Samt testa både äldre och de senaste drivrutinerna till grafikkortet. Kollar också att alla sladdar är i till skärmarna.
xieliand är inte uppkopplad
2012-05-08, 20:33   #3

LillisJ

Medlem

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av xieliand Visa inlägg
Har du testat att ta ut grafikkortet, rengöra PCI-E slotten och rengöra den ifrån damm?

Samt testa både äldre och de senaste drivrutinerna till grafikkortet. Kollar också att alla sladdar är i till skärmarna.
Jag använde tryckluft på burk för någon vecka sedan, så damm ska inte vara något problem tycker jag. Sladdarna sitter i, de funkar ju perfekt när man startar upp datorn igen. Skulle du kunna vara snäll och skicka en länk på äldre drivrutiner till 6850? Jag hittar inte :s

Tack!
LillisJ är inte uppkopplad
2012-05-08, 20:45   #4

xieliand

Medlem

xieliands avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av LillisJ Visa inlägg
Jag använde tryckluft på burk för någon vecka sedan, så damm ska inte vara något problem tycker jag. Sladdarna sitter i, de funkar ju perfekt när man startar upp datorn igen. Skulle du kunna vara snäll och skicka en länk på äldre drivrutiner till 6850? Jag hittar inte :s

Tack!
http://support.amd.com/us/gpudownloa...ition&rev=11.9
xieliand är inte uppkopplad
2012-05-08, 20:54   #5

Eltarion

Medlem

Eltarions avatar

Plats: Åstorp

Registrerad: okt 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av LillisJ Visa inlägg
Tjena!

Sedan igår har min dator börjat "stänga av" sej själv. Fast den stängs inte av helt. Skärmarna hittar ingen signal helt plötsligt, inget ljud från t.ex. Spotify/spel spelas upp. Datorlamporna lyser och fläktarna går osv. Värmen ligger runt 45-55 celcius och man kan inte göra något annat än hålla in strömbrytaren när detta händer.

Vad jag försökt:

Systemåterställning
Virussökning

Det är en gammal Acer Aspire M5800 med dessa komponenter:

Moderkort: Okänt(?)
GPU: Powercolor HD 6850
CPU: Intel Core 2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz
RAM: 6GB

Några idéer? Ska köpa en ny dator snart men det var meningen att min mor skulle ärva denna. Alla kommentarer uppskattas mycket!

-Lorentzo
Vet inte hur gammal den kan vara, men kanske är det nätdelen som börjar bli sliten och därför inte orkar driva runt 6850 kortet längre. Märkesdatorer är ju inte kända för sina kvalitetsnätagg så att säga
__________________
AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Asus Eee PC 1001PX |Asus TF101| Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.
Eltarion är inte uppkopplad Folding
2012-05-08, 21:15   #6

LillisJ

Medlem

Registrerad: apr 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Eltarion Visa inlägg
Vet inte hur gammal den kan vara, men kanske är det nätdelen som börjar bli sliten och därför inte orkar driva runt 6850 kortet längre. Märkesdatorer är ju inte kända för sina kvalitetsnätagg så att säga
Hehe, kanske förklarade dåligt som vanligt. Datorn stängs ju inte direkt av, men skärmarna blir svarta och ingenting reagerar, så man måste starta om den med hjälp av strömbrytaren. Tror därför inte att det är nätagget, men jag kan ha fel, felsökning på hårdvara är jag sämst på.

Uppskattar kommentarerna! Avinstallerade nya drivrutiner och på med gamla igen. När den var klart så stog det "Några fel under installationen" men det är inget som jag märkt av än sålänge. Har CCC och amd grafikdrivrutin installerades.

Edit: Kommer med update om det händer igen! Tack för svaren!
LillisJ är inte uppkopplad
2012-05-08, 21:24   #7

Eltarion

Medlem

Eltarions avatar

Plats: Åstorp

Registrerad: okt 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av LillisJ Visa inlägg
Hehe, kanske förklarade dåligt som vanligt. Datorn stängs ju inte direkt av, men skärmarna blir svarta och ingenting reagerar, så man måste starta om den med hjälp av strömbrytaren. Tror därför inte att det är nätagget, men jag kan ha fel, felsökning på hårdvara är jag sämst på.

Uppskattar kommentarerna! Avinstallerade nya drivrutiner och på med gamla igen. När den var klart så stog det "Några fel under installationen" men det är inget som jag märkt av än sålänge. Har CCC och amd grafikdrivrutin installerades.

Edit: Kommer med update om det händer igen! Tack för svaren!
Anledningen att jag tror att det kan vara nätdelen är för att 6850 kopplar du ju extra ström till. Får inte kortet den ström det behöver så borde det ju crasha. Men jag vet inte, kanske någon annan har en annan åsikt.
__________________
AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Asus Eee PC 1001PX |Asus TF101| Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.
Eltarion är inte uppkopplad Folding
2012-05-08, 21:31   #8

mini-z1994

Medlem

Plats: Långshyttan

Registrerad: nov 2010

det kan vara nätagget som orsakar detta och även höga temperaturer på cpu'n (de tål väl inte så mkt mer än runt 60 - 80 grader eller blandar jag ihop med en annan serie från intel ?)
__________________
AMD Phenom II x4 955 @ 3,8 ghz just nu. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort GA-870A-UD3, XFX HD 6870 dual fan 1 gb moddat med en 140 mm fläkt på ca 1200 rpm (knäpptyst :D) och nätagget är ett ocz modulär psu 500 W 60 gb intel 330 ssd snart köper jag nog en till för spel :3
mini-z1994 är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb