Verktyg Visningsval
2012-11-24, 12:23   #1

LucasSj

Medlem

LucasSjs avatar

Plats: Motala

Registrerad: nov 2010

Nätagget lukta bränt, nu vill datorn inte starta.


Godmiddag, det var ett tag sedan detta hände och jag skriver nu för jag har inga alternativ kvar. Försökte just installera om Windows men inte funka det.

Det som har hänt är att när jag spelade dator så började det lukta bränt från datorn, sedan starta den om sig och jag trodde allt var som det ska.
För den här gången "starta den som sig som den skulle".

Efter det när jag spelade vidare så lukta det bränt igen och datorn slockna
Nu så vill den inte starta och jag kommer inte längre än "post" moderkorts bilden och sen ser jag skymten av Windows 7 innan den startar om igen.
  • Jag kan gå in i BIOS, men vad ska jag in dit och göra.
  • Försökte formatera om allting, funkade inte för jag kom inte längre än "Loading Windows Files" innan den starta om igen
  • Bytt plats på RAM-minnena till ingen nytta.

Mina dator specs är
  • Phenom X6 1090T , 3.6 GH/z
  • AMD Radeon 6970 XFX
  • Corsair CX 600
  • Något MSI moderkort

Vad ska jag göra här näst???
Tack i förväg ha en bra dag
LucasSj är inte uppkopplad
2012-11-24, 12:33   #2

fantomsmurfen

Medlem

Registrerad: apr 2012

Har du kvar garanti på nätaggregatet? I så fall reklamera men men lägg till pengar och ta ett nätaggregat med bättre kvalitet den här gången. Annars köp ett nytt nätaggregat med bättre kvalitet. Corsairs CX-serie har helt enkelt dålig kvalitet.
__________________
Intel i5 2500K @4.5GHz - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, 4x4GB - MSI GTX 970 Gaming Twin Frozr V - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 1.5TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred
fantomsmurfen är uppkopplad nu
2012-11-24, 12:33   #3

Krisse

Medlem

Plats: Skövde

Registrerad: feb 2003

Det är ju ganska uppenbart att om det luktar bränt om datorn så kommer inte en formatering av hårddisken lösa problemet. Det är hårdvarufel, inte mjukvaran som krånglar.

Om du är säker på att det var nätagget som lukten kom ifrån så är det inte så svårt att fixa. Ta ett nätagg ifrån en annan dator och koppla in i din. Se om den startar som den ska. Gör den det så är det bara att beställa ett nytt nätagg!
Krisse är inte uppkopplad
2012-11-24, 12:49   #4

sten1930

Medlem

Plats: Göteborg

Registrerad: jan 2011

Gör som alla andra hade gjort, reklamera det
__________________
AMD R9 280x @1100/1600Mhz | i5 2500k @4Ghz | 120GB intel 330-series SSD | 8GB 1600mhz RAM

Jag accepterar inte fanboy argument
sten1930 är uppkopplad nu
2012-11-24, 13:15   #5

LucasSj

Medlem

LucasSjs avatar

Plats: Motala

Registrerad: nov 2010

Ok tack för hjälpen , ska låna bror mins nätaggregat.
LucasSj är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker