Verktyg Visningsval
2013-01-29, 00:04   #1

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

Ny dator hittar ej grafikkort


Nya datorn hittar ej grafikkortet hd 7970 . mina specs står under ... några tips på vad man kan försöka med ?

fläktarna och led belysningen funkar ... det kommer dock ingen bild .

när man kör auto detect med amd så säger den att det varken hittar enhet eller OS
Den visar bara hd4000 som grafikkort.

Senast redigerad av vallentiin 2013-01-29 klockan 01:19.
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 05:48   #2

hACmAn

Medlem

hACmAns avatar

Plats: Södertälje

Registrerad: aug 2007

Du får bild, den sägger hd4000.
Stäng av daton dra ur strömern koll aså inte 7970glappar i porten samt att den har fått alla 2st strömkablar inkopplade.
hACmAn är inte uppkopplad Folding
2013-01-29, 14:23   #3

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

har kollat allt tagit ut och satt i kortet ett par gånger kablarna är inga konstigheter . 2 x 6-2 pin kontakter i . och inget problem med nät agget. Datorn funkar som den skall bortsett från att den bara kör hd 4000 istället för grafikkortet 7970
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 14:29   #4

Racka

Medlem

Rackas avatar

Plats: Uddevalla

Registrerad: sep 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av vallentiin Visa inlägg
har kollat allt tagit ut och satt i kortet ett par gånger kablarna är inga konstigheter . 2 x 6-2 pin kontakter i . och inget problem med nät agget. Datorn funkar som den skall bortsett från att den bara kör hd 4000 istället för grafikkortet 7970
Kan vara inställningar i BIOS/UEFI, kolla runt lite där.

Leta efter saker som har med grafik/PCIe att göra.
__________________
Det jag säger kan mycket väl vara fel, så se till att få det bekräftat.

http://www.hardocp.com l http://www.overclockers.com l http://www.overclockersclub.com l http://www.anandtech.com l http://www.hardwareheaven.com l http://www.guru3d.com
Racka är inte uppkopplad
2013-01-29, 14:36   #5

MacAllan

Medlem

MacAllans avatar

Plats: Malmö

Registrerad: jun 2007

En lite dum fråga kanske, men har du kopplat in skärmen i grafik kortet och inte i moderkortet?

Jag har nämligen varit med om att folk kopplat fel

HD kretsen som är det inbyggda kommer man väl bara åt om man kopplar skärmen till moderkortet?
MacAllan är inte uppkopplad
2013-01-29, 14:36   #6

taimanov

Medlem

Plats: Ockelbo

Registrerad: sep 2008

är hd4000 det integrerade grafikkortet eller?!
har du varit in i bios isåfall och tittat om du kan aktivera det andra grafikkortet resp. avaktiverat det integrerade grafikortet.
har du försökt installerat os ännu?

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
schack rules, i don't...:-(
taimanov är inte uppkopplad
2013-01-29, 14:44   #7

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av MacAllan Visa inlägg
En lite dum fråga kanske, men har du kopplat in skärmen i grafik kortet och inte i moderkortet?

Jag har nämligen varit med om att folk kopplat fel

HD kretsen som är det inbyggda kommer man väl bara åt om man kopplar skärmen till moderkortet?
så dum är jag inte haha näh men jag får bara bild lr kommer åt bios menyer från moderkortets . ingen bild från kortet om jag kopplar in sladden där.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av taimanov Visa inlägg
är hd4000 det integrerade grafikkortet eller?!
har du varit in i bios isåfall och tittat om du kan aktivera det andra grafikkortet resp. avaktiverat det integrerade grafikortet.
har du försökt installerat os ännu?

Skickades från m.sweclockers.com
japp hd 4000 är det integrerade. har varit inne o kollat i bios men kanske inte utförligt. jag hittar att jag kan avaktivera hd 4000. men vet inte vad som händer då ?
hittar inte nått om mitt 7970 grafikkort.

datorn är up and running och har körts nägra dagar med bara integrerade grafikkortet windows är aktiverat och inga konstigheter als bortsett från detta.
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 14:48   #8

taimanov

Medlem

Plats: Ockelbo

Registrerad: sep 2008

jag skulle prova att avaktivera den integrerade...skulle det bli att det inte blir någon bild alls och du är rädd att du inte kan återställa det så borde det gå bra att ta ur grafikkortet och göra en reset på cmos. då återställs alla inställningar i bios.

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
schack rules, i don't...:-(
taimanov är inte uppkopplad
2013-01-29, 19:39   #9

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

måste ha läst fel innan för jag hittar ingen avaktivering nånstans förutom i enhetshanteraren i datorn
:/
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 20:28   #10

taimanov

Medlem

Plats: Ockelbo

Registrerad: sep 2008

om du är inne i enhetsaktiveraren så antar jag att det inte finns något extra grafikkort där heller förrutom det integrerade kortet?!

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
schack rules, i don't...:-(
taimanov är inte uppkopplad
2013-01-29, 20:42   #11

Flygman

Medlem

Flygmans avatar

Plats: Sävedalen

Registrerad: apr 2012

Min kompis har samma problem som du med sitt GTX 660ti och i5 3570k (helt ny rigg). Jag var hemma hos honom o försökte fixa skiten men hittade inte jag heller någonting om att stänga av den integrerade grafiken/ändra vilken grafiikkrets som ska användas.
Någon som har det underbara svaret?
__________________
SSD: Intel 330 240GB GPU: ASUS R9 280X Matrix OC CPU: FX-8320 @ 4GHz CPU-kylare: Hyper 212 Evo RAM: 12GB (3x4GB) 1333MHz MOBO: GA-970A-UD3 PSU: OCZ ModXstream Pro 700W 80+ B Chassi: Lian Li Lancool PC-K57 OS: Windows 8.1 Pro 64-bit (StartIsBack) Ljudkort: ASUS Xonar DG Ljud: Sennheiser PC 360 & Logitech Z-5500 Skärmar: 1x23" & 2x19" |
Flygman är inte uppkopplad
2013-01-29, 20:51   #12

Hamburgare

Medlem

Registrerad: aug 2012

Tror att amd har nån slags power saving sak den kommer byta till hd 7970 när du väl spelar, till wrathborn771 var samma för mig men jag tror det är bug med speedfan, det stog så för mig med i typ 1 vecka sen uppdaterades det när jag uppdaterade windows rating saken Hoppas jag hjälpt!
Hamburgare är inte uppkopplad
2013-01-29, 21:45   #13

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av taimanov Visa inlägg
om du är inne i enhetsaktiveraren så antar jag att det inte finns något extra grafikkort där heller förrutom det integrerade kortet?!

Skickades från m.sweclockers.com
nope exakt, bara hd 4000 ( integrerade )
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 22:05   #14

taimanov

Medlem

Plats: Ockelbo

Registrerad: sep 2008

oj, vad jag skriver slarvigt...men su förstod att det var enhetshanteraren jag var ute efter. :-)

vad heter ditt moderkort, tänkte jag kunde kolla på nätet efter manualen och kolla lite närmare i bios.
jag tror lite på det racka sade tidigare att leta efter PCIe.

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
schack rules, i don't...:-(
taimanov är inte uppkopplad
2013-01-29, 22:27   #15

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | DVD±RW Samsung 24X DL

hela schabraket. moderkort och grafikkort i bold
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 22:33   #16

MultiMan

Moderator

MultiMans avatar

Plats: Västernorrland

Registrerad: dec 2005

Alla relevanta drivrutiner till moderkortet installerade (medföljande skiva eller sajt)?
__________________
Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.
MultiMan är uppkopplad nu
2013-01-29, 22:49   #17

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

har Live update 5 . och enligt den är de senaste drivrutinerna från nätet installerade .. jag har testat med både från skiva och de från nätet
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 22:51   #18

taimanov

Medlem

Plats: Ockelbo

Registrerad: sep 2008

hmm, när jag tittade lite snabbt i manualen så verkar det som det ska räcka att installera drivrutierna...låter ju komstigt...men har du provat det?

du kan titta i bios oxå, verkar finnas ett alternativ för integrated graphics configuration, här under kan du välja vilket grafikkort som ska vara primärt oxå.

nu lär jag göra sista rycket här på jobbet...får jag tid så kollar jag till tråden senare...lycka till så länge

Skickades från m.sweclockers.com
__________________
schack rules, i don't...:-(
taimanov är inte uppkopplad
2013-01-29, 22:52   #19

MacAllan

Medlem

MacAllans avatar

Plats: Malmö

Registrerad: jun 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av vallentiin Visa inlägg
måste ha läst fel innan för jag hittar ingen avaktivering nånstans förutom i enhetshanteraren i datorn
:/
Advanced bios setup - Integrated Graphics Configuration - Initiate Graphic Adapter.
Choose which adapter you wish to make the primary option
[PEG] PCI-Express Graphics Device
[IGD] Integrated Graphics Display

sidan 2-7 i den engelska manualen http://www.msi.com/product/mb/Z77A-G...l#/?div=Manual
MacAllan är inte uppkopplad
2013-01-29, 22:56   #20

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av MacAllan Visa inlägg
Advanced bios setup - Integrated Graphics Configuration - Initiate Graphic Adapter.
Choose which adapter you wish to make the primary option
[PEG] PCI-Express Graphics Device
[IGD] Integrated Graphics Display

sidan 2-7 i den engelska manualen http://www.msi.com/product/mb/Z77A-G...l#/?div=Manual
har bytt fram och tillbaka mellan dessa 2 tidigare och det är ingen skillnad. eller rättare sagt inget händer :/
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 23:13   #21

runeman

Medlem

Plats: Veberöd

Registrerad: sep 2005

sätt i ditt grafikkort i nån annans dator och se om det visar bild där. om inte, reklamera
runeman är inte uppkopplad
2013-01-29, 23:17   #22

vallentiin

Medlem

vallentiins avatar

Registrerad: okt 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av MultiMan Visa inlägg
Alla relevanta drivrutiner till moderkortet installerade (medföljande skiva eller sajt)?
Citat:
Ursprungligen inskrivet av taimanov Visa inlägg
hmm, när jag tittade lite snabbt i manualen så verkar det som det ska räcka att installera drivrutierna...låter ju komstigt...men har du provat det?

du kan titta i bios oxå, verkar finnas ett alternativ för integrated graphics configuration, här under kan du välja vilket grafikkort som ska vara primärt oxå.

nu lär jag göra sista rycket här på jobbet...får jag tid så kollar jag till tråden senare...lycka till så länge

Skickades från m.sweclockers.com
gjorde så att jag nollställde alla drivrutiner och bort med allt mishmash .. struntade i att installera de från skivan och drog ner samma drivrutiner som jag hade på nytt . och nu funkar det konstigt nog :S nått måste ha blivit fel vid cd installationen .. tackar för all hjälp och allt tålamod är mycket tacksam
__________________
dator: Intel Core i5 3570K | Noctua NH-D14 | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 16GB 1600MHz VENGEANCE LP | XFX Core Edition 850W 80+ Bronze | Corsair Carbide 500R | Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB | Samsung SSD 840 Series 250GB | 2st. 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s | DVD±RW Samsung 24X DL
Kringutrustning: ASUS MX279H 27"
vallentiin är inte uppkopplad
2013-01-29, 23:17   #23

runeman

Medlem

Plats: Veberöd

Registrerad: sep 2005

har du förresten provat att sätta kortet i en annan pci-e slot?
runeman är inte uppkopplad
2013-01-29, 23:18   #24

zZerf

Medlem

zZerfs avatar

Plats: Sundsvall

Registrerad: dec 2012

att ingen har tänkt på att grafik kortet kanske är trasigt o.O???
__________________
SÖKER: i5 3570k / 4670k och ASUS P8Z77-I DELUXE / ASUS Z87I-PRO
Command center: fx 8320 4,7ghz,SABERTOOTH 990FX R2.0, 16gb corsair vengance, GTX 760 asu DCU2, 2 WD caviar 300gb, WD Raptor 150gb, Samsung 840 evo 120gb
zZerf är uppkopplad nu
2013-01-29, 23:29   #25

grynnan

Medlem

grynnans avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: feb 2007

Att tänka på:
¤ Grafikkortet kan vara trasigt.
¤ Kontrollera att du har den i rätt PCI-E plats. Mågna moderkort "bryr sig inte", men vissa vill att om man bara har ett, skall det sitta i "första" PCI-E slotten (kolla moderkortsmanualen.)
¤ Att du inte har för gammalt moderkort som inte klarar PCIE 2.0 (Knappast troligt =P )

Annat:
¤ Se efter om det finns en UEFI/BIOS uppgradering från moderkortstilllverkaren, kan vara någon liten bugg.
¤ Leta efter inställningen om vilket grafikkort som ska vara "primary" i BIOS/UEFI Ställ den på PCIE (Eller vad moderkortstillverkaren valt att kalla det)
¤ Se till att skärmen är kopplad till 7970 och att detta har tillräcklig strömförsöjning och sitter som det ska.

Om det fortfarande inte fungerar och du läst manualer så du blir yr.. Leta efter kvittot, och skicka tillbaka.
__________________
...likförbannat så skrev jag "piratavgift", istället för "privatavgift"...
grynnan är inte uppkopplad
2013-01-30, 00:10   #26

taimanov

Medlem

Plats: Ockelbo

Registrerad: sep 2008

Det var ju skönt att det verkar ordna sig. Man kan bli vansinnig på sådana problem, speciellt när man upprepar det man gjort tidigare och då fungerar det!
__________________
schack rules, i don't...:-(
taimanov är inte uppkopplad
2013-01-30, 06:46   #27

Kirrox

Medlem

Kirroxs avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: jan 2013

Citat:
Ursprungligen inskrivet av vallentiin Visa inlägg
Nya datorn hittar ej grafikkortet hd 7970 . mina specs står under ... några tips på vad man kan försöka med ?

fläktarna och led belysningen funkar ... det kommer dock ingen bild .

när man kör auto detect med amd så säger den att det varken hittar enhet eller OS
Den visar bara hd4000 som grafikkort.
Det är mig wrathborn snackar om ;D... men jag ska reklamera mitt kort, har testat ett äldre kort i pcie 3.0 och det funka. har en egen tråd http://www.sweclockers.com/forum/125...ta-grafikkort/
__________________
Moderkort: MSI Z77A-GD65 CPU: Intel Core i5 3570K 3,4Ghz Socket 1155 Grafikkort: Asus GeForce GTX660 TI-DC2-2GD5 2GB RAM: Corsair XMS3 Vengeance Red DDR3 1866MHz CL9 2x4GB Nätagg Fractal Design Tesla R2 650W Chassi Cooler Master CM 690 II Advanced USB 3.0 nVidia Edition (Svart)
Kirrox är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb