Verktyg Visningsval
2013-03-29, 16:41   #1

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Problem med datorn, socket 1366


Hej

Nu jävlar har jag en defekt dator och jag befarar det värsta men tänkte fråga lite om råd innan jag tittar på nya delar. Jag ber er ödmjukast om hjälp.

Jag har en dator baserat på 1366, komponenterna ser ni i min sign. När jag trycker på powerknappen så startar den upp och lampor lyser. Först började ledlampan för minnena lysa. Efter några försök så började CPU- och VGA-ledarna också lysa. Däremot slocknar den och startar igen i omgångar. Ibland på bara någon sekund ibland efter ca 10-20 sekunder utan någon som helst mönster i detta.

Jag har tagit bort alla minnena, startar inte ändå, grafikkortet rykte jag ut, inget svar.

Det är nu bara diskarna och CPU:n installeratde i datorn förutom då moderkort och nätagg givetvis.

Var tror ni felet ligger. Jag själv börjar ju misstänka moderkort och/eller CPU:n men jag antar att ni har bättre koll. Först trodde jag det var ramminnena men efter att ryckt ut alla tre och felet kvarstod så kan det inte vara det, eller? Likaså kvarstod problemet efter jag ryckt ut grafikkortet.

Behöver ni mer info så fråga gärna.
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-29, 16:47   #2

Svensktiger

Medlem

Svensktigers avatar

Registrerad: okt 2011

Har du nyligen tagit ur CPU'n ?
Om så ur med den igen och kolla sockeln.
En enda felböjd pinne och vad som hellst kan hända =)
Svensktiger är inte uppkopplad
2013-03-29, 18:26   #3

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Svensktiger Visa inlägg
Har du nyligen tagit ur CPU'n ?
Om så ur med den igen och kolla sockeln.
En enda felböjd pinne och vad som hellst kan hända =)
Nepp, den har suttit där sedan jag byggde datorn.
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-29, 18:35   #4

widL

Moderator

widLs avatar

Registrerad: maj 2006

Trasig CPU är ytterst ovanligt. Jag tror snarare på moderkort eller nätagg. Det är dock mer eller mindre omöjligt att veta säkert vad som är fel, då problemet inte går att återskapa identiskt varje gång.

Har du möjlighet att låna ett nätagg av någon bekant, eller testa ett från en annan dator? De övriga komponenterna kräver ju lite mer utrustning för att felsöka, då du måste ha komponenter som passar ihop och som man vet är 100% fungerande.
__________________
Visste du att SweClockers har en egen Mumble-server? Välkommen in!
widL är inte uppkopplad Folding
2013-03-29, 19:16   #5

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av widL Visa inlägg
Trasig CPU är ytterst ovanligt. Jag tror snarare på moderkort eller nätagg. Det är dock mer eller mindre omöjligt att veta säkert vad som är fel, då problemet inte går att återskapa identiskt varje gång.

Har du möjlighet att låna ett nätagg av någon bekant, eller testa ett från en annan dator? De övriga komponenterna kräver ju lite mer utrustning för att felsöka, då du måste ha komponenter som passar ihop och som man vet är 100% fungerande.
Har ett nätagg liggandes, ska pröva detta. Har även en i7 860 med ett moderkort för en eventuell HTPC som annars får ta över...

Fan vad sådant här är drygt.

Tackar för hjälpen och återkommer med resultat.
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:37   #6

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sj6 Visa inlägg
Har ett nätagg liggandes, ska pröva detta. Har även en i7 860 med ett moderkort för en eventuell HTPC som annars får ta över...

Fan vad sådant här är drygt.

Tackar för hjälpen och återkommer med resultat.
Nu har jag prövat mitt agg med annat moderkort/processor. i7 860 och ett Gigabyte GA-P55M-UD4.

Med bara processorn installerad och cpu-kylarn så larmar den för eventuellt en kortslutning. Högtalarn tjuter korta toner hela tiden och slutar inte. Detta enligt vad jag får fram av detta:

http://www.computerhope.com/beep.htm

Jag beställer nog ett nytt agg för att kunna felsöka vidare. Vad kan vara bra att slänga in om vi antar att resten fungerar? Eller ska man utgå ifrån att alla komponenter är döda efter en kortslutning?
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:55   #7

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Nu byggde jag ihop "originaldatorn" jag har i sign med bara ett ramminne i sig, som jag prövat innan och nu kickade den igång!?

Vafan är detta?

Snälla någon hjälp mig, bolla idéer...
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-29, 21:08   #8

marm0t

Medlem

marm0ts avatar

Registrerad: dec 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sj6 Visa inlägg
Nu byggde jag ihop "originaldatorn" jag har i sign med bara ett ramminne i sig, som jag prövat innan och nu kickade den igång!?

Vafan är detta?

Snälla någon hjälp mig, bolla idéer...
Glapp i någon kontakt förut kanske?
__________________
680/i5
marm0t är inte uppkopplad
2013-03-29, 21:09   #9

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av marm0t Visa inlägg
Glapp i någon kontakt förut kanske?
Nu har jag datorn igång komplett igen... Kan ju varit glapp men jag fattar inte hur det kan uppstå bara sådär. Har inte burit runt datorn... den har stått på samma plats i 2 år.
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-29, 21:22   #10

filipcombat

Medlem

filipcombats avatar

Plats: Linköping

Registrerad: jun 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av sj6 Visa inlägg
Nu har jag datorn igång komplett igen... Kan ju varit glapp men jag fattar inte hur det kan uppstå bara sådär. Har inte burit runt datorn... den har stått på samma plats i 2 år.
Spöket Laban kanske?
__________________
ASUS Maximus V Formula - Intel Core i5 3570K - Corsair CL9 1600Mhz Vengeance LP 8GB - Silverstone Strider 750W Silent 80+ Gold - Samsung 840 250GB SSD - 1TB Seagate LP - Antec P182 - KFA2 GTX670 - Acer 27" 3D LED 120Hz HN274HB@Nvidia 3D Vision 2 - Cooler Master Storm Trigger - Razer Mamba 2012 4G - SteelSeries QcK - Cooler Master Sirus 5.1 -
filipcombat är inte uppkopplad
2013-03-29, 21:31   #11

KJKL

Medlem

Plats: Onsala

Registrerad: apr 2010

En kompis till mig hade ett liknande problem med sin dator, dock var den nyköpt och socket-1155.
Det visade sig att det var moderkortet som var defekt, kanske är en konding som håller på att ge sig på din bräda?
__________________
| i5 750@3.7ghz | GTX 670@Stock | H50 | 120GB Corsair SSD | 1TB Lagring | 8GB Ram | Corsair 600T | 850W Nätagg |
KJKL är inte uppkopplad Folding
2013-03-29, 21:48   #12

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av filipcombat Visa inlägg
Spöket Laban kanske?
Haha, ja man börjar fan undra...

Citat:
Ursprungligen inskrivet av KJKL Visa inlägg
En kompis till mig hade ett liknande problem med sin dator, dock var den nyköpt och socket-1155.
Det visade sig att det var moderkortet som var defekt, kanske är en konding som håller på att ge sig på din bräda?
Inte omöjligt, sitter nu på min sign så får se hur länge den håller denna gången. Kollade efter svullna kondningar men kunde inte se något misstänkt men å andra sidan så har jag inte sett en hur de ska se ut riktigt, bara bilder vilket sällan är samma sak.

Tack till alla för hjälp och jag återkommer nästa gång
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-29, 22:05   #13

Cyberhof

Medlem

Cyberhofs avatar

Plats: Nynäshamn

Registrerad: jul 2002

Hade liknande fenomen med min HTPC tidigare visade sej vara nätagget som till slut la av helt.
__________________
[MSI X79MA-GD45]-[Intel Core i7 3930K]-[Corsair VENGEANCE 16GB 1600Mhz]-[A-DATA SSD 120GB]-[EVGA GeForce GTX 680]
Cyberhof är uppkopplad nu
2013-03-29, 22:14   #14

gabinono

Medlem

Registrerad: jan 2013

Faaan, jag har kvar en dator som är 10-13 år gammal och ingen jädra defekt... Har inte rört den men bara att fläkten låter för jävligt. Jag kommer bara ihåg att nätagget smälte lite sååå jag fick byta. Bara det.
Men hur gammal är din dator?
__________________
When i grow up! I want to be Cheeeeeeeeze.
gabinono är inte uppkopplad
2013-03-29, 22:38   #15

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Cyberhof Visa inlägg
Hade liknande fenomen med min HTPC tidigare visade sej vara nätagget som till slut la av helt.
Mjo, symptomen pekar åt det hållet. kommer beställa ett nytt i veckan.

Citat:
Ursprungligen inskrivet av gabinono Visa inlägg
Faaan, jag har kvar en dator som är 10-13 år gammal och ingen jädra defekt... Har inte rört den men bara att fläkten låter för jävligt. Jag kommer bara ihåg att nätagget smälte lite sååå jag fick byta. Bara det.
Men hur gammal är din dator?
3-4 år
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-30, 19:23   #16

sj6

Medlem

sj6s avatar

Plats: Karlskrona

Registrerad: feb 2007

Datorn har nu stått på i ca 10 timmar sen i morse och då i idle. Den har inte hängt sig och startade fint i morse.

Fick ytterligare ett tips från en bekant om att "disabla" S3. Väldigt försvenskat så detta skall också göras.

I övrigt verkar tempsen ligga som de brukar men funderar ändå på att applicera om kylpastan för att utesluta detta.
__________________
System: CM HAF 912 Plus || i7 950 @ Stock || Noctua NH-U12P SE2 || Asus x58 Sabertooth || Corsair XMS3 7-8-7-20 6GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || Crucial 128GB Real SSD C300 || Samsung Spinpoint F3 1TB || Chieftec Nitro Series 750W Bronze
sj6 är inte uppkopplad
2013-03-30, 21:48   #17

gabinono

Medlem

Registrerad: jan 2013

Ok, bra att din dator mår bra nu.
__________________
When i grow up! I want to be Cheeeeeeeeze.
gabinono är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker