Verktyg Visningsval
2013-04-17, 11:23   #1

monsuano

Medlem

monsuanos avatar

Plats: Laxå

Registrerad: nov 2009

Datorn crashar när jag spelar spel från 2:a HDD


Tjenna.
Efter att jag installerat om min dator så har alla spel förrutom LoL fryst min dator som jag har på min 2:a HDD. Jag kan spela i 5-10min sen fryser skärmen och ljudet hänger sig sen försvinner signalen från skärmarna och jag måste reboota. Hittills så har jag stängt av antivirus, defragmenterat hdd:n, sänkt grafikinställningar i spelen och dragit en kabel direkt från nätagget till hdd:n.
Spel jag testat hittills är: War Thunder och Skyrim.
Båda hänger datorn efter 5-10min, spelar bf3 med high inställningar med 3 skärmar så jag tror att det är fel på min hdd men ni kanske har några andra ideér :]

Operativsystem: Microsoft Windows 7 och senaste drivrutinerna
Processor: AMD 965 BLACK EDITION
Processorkylare: CORSAIR H50
Moderkort: GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
Minne: 4x 4 GB Corsair Vengeance 1 600 MHZ
Grafikkort: Gigabyte Radeon HD 7970 ghz edition
Hårddisk: Corsair Force 3 120gg SSD och en 350gb hdd
Nätaggregat:Corsair HX 850 W
Övrig kylning: 2x 200mm 4x scytche 120mm 3000rpm
Övriga komponenter: DVD-brännare och Creative X-Fi ljudkort
Temperaturer: CPU: 49grader fullbelastning, GPU: 54grader fullbelastning
monsuano är inte uppkopplad
2013-04-17, 12:41   #2

antepannte

Medlem

antepanntes avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: feb 2011

Vad ligger hårddisken på för temp innan den crashar? Kan vara så att den crashar pga överhettning.
antepannte är inte uppkopplad
2013-04-17, 13:08   #3

monsuano

Medlem

monsuanos avatar

Plats: Laxå

Registrerad: nov 2009

Vid crash så låg temperaturen på 30 grader på både min SSD och min HDD.
Finns inga errors i event viewer heller. Bara för kernel power när jag slagit av datorn.
Alla andra temps var normala.
monsuano är inte uppkopplad
2013-04-17, 13:30   #4

mini-z1994

Medlem

Plats: Långshyttan

Registrerad: nov 2010

hälsan på hårddisken ?
(kika med crystaldiskinfo)
__________________
AMD Phenom II x4 955 @ 3,8 ghz just nu. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort GA-870A-UD3, XFX HD 6870 dual fan 1 gb moddat med en 140 mm fläkt på ca 1200 rpm (knäpptyst :D) och nätagget är ett ocz modulär psu 500 W 60 gb intel 330 ssd snart köper jag nog en till för spel :3
mini-z1994 är uppkopplad nu
2013-04-17, 13:57   #5

monsuano

Medlem

monsuanos avatar

Plats: Laxå

Registrerad: nov 2009

Såhär ser det ut.

http://piclair.com/0hduh
monsuano är inte uppkopplad
2013-04-17, 14:41   #6

monsuano

Medlem

monsuanos avatar

Plats: Laxå

Registrerad: nov 2009

Löste problemet genom att installera om ALLA mina drivers. Vet inte vilken av dem som orsakade felet men det fixade det!
Tack för svaren!

Senast redigerad av monsuano 2013-04-17 klockan 16:48.
monsuano är inte uppkopplad
2013-04-17, 17:12   #7

antepannte

Medlem

antepanntes avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: feb 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av monsuano Visa inlägg
Löste problemet genom att installera om ALLA mina drivers. Vet inte vilken av dem som orsakade felet men det fixade det!
Tack för svaren!
Skönt att det löste sig!
antepannte är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb