Permalänk

Benq xl2420z fundering

Tjenare!

Var lite osäker på vart jag skulle posta, men eftersom jag tror detta berör min dator mer än skärmen så fick det bli här.

Fick hem en Benq xl2420z för några dagar sedan, den är helt underbar. Jag vill dock ha lite hjälp/idéer när det kommer till en sak.

Detta är väldigt svårt att förklara utan att man ser det, men när jag t.ex sitter på facebook i helskärm, och ska starta ett filmklipp där så uppstår någon sorts störning i skärmen. Man kan jämföra det med en skärm som har glapp någonstans i kabeln, tror ni förstår vad jag menar. Jag stör mig otroligt mycket på detta, och försökte pilla lite med inställningarna. Det jag har kommit fram till är att in game, (csgo) så händer detta aldrig. Det är bara i windows när man skiftar mellan fullskärm och icke fullskärm/startar filmklipp som störningen uppstår. Detta sker heller aldrig när skärmen körs i 60hz.

Viktigt att poängtera här är att jag har uppdaterat min dator allt eftersom, och har grafikkortet kvar att uppdatera. Kör idag ett hd5770 (alldeles för dåligt jag vet) men innan jag köper ett nytt kort så vill jag se vad ni har att säga om detta! Verkar lite skumt om grafikkortet skulle vara spöket då spel/film fungerar felfritt liksom.

Tack på förhand!

/Niklas

Permalänk
Medlem

Det blir som ett sträck mitt i skärmen som "rör" sig, händer på utube filmer och facebook filmer bla?

Har det på alla nya skärmar jag köpt, oklart vad det beror på.
¨
Edit, Har det bara på mina 2 offskärmar just nu.

https://www.youtube.com/watch?v=BKQ6nINAeq8 brukade synas väldigt tydligt på den videon för mig.

Permalänk

Tack för svar! Hmm nja inte riktigt, det är mer som en störning som "blixtrar" till i någon sekund. Märkte nu att det är precis i början av en fbfilm, när den laddar in så kommer störningen precis innan klippet börjar. Detta händer endast i 144hz!

Vill ju verkligen veta om det är fel på skärmen...

Permalänk
Medlem

Okej, hittade felet på mitt iaf x= Om man har stängt av Aero i windows verkar inte v-sync fungera.