Permalänk

Blackscreen efter login i windows

Hej!
Jag satt och spelade BF3 häromdagen på min 4 år gamla dator då den plötsligt bara stängde av sig. Jag kunde känna en liten hint av att det luktade lite bränt, ni vet den där "elektronik"-bränt lukten. Datorn gick först inte att sätta på igen, var tvungen att dra ut strömsladden i ett par sekunder, då kickade den igång. Nu är problemet att varje gång jag kommer in i windows, efter att jag loggat in, när ikonerna på skrivbordet ska laddas upp så blir allt svart, man hör inget "datorladd" utan bara fläktarna som börjar rusa efter att det blivit svart. Då måste man göra samma sak igen, dra ut sladden i några sekunder för att kunna starta den igen.
Jag kan starta den i felsäkert läge, så jag gjorde en sådan där återställning till en backup jag hade 2 dagar tidigare men det var ändå samma fel. Tog bort allt i autostart utom microsoft-grejerna för att se om det var något sådant men nej. Jag tror personligen det lutar åt att mitt grafikkort har gått sönder (pga damm, överanvändning eller att jag spelat saker som min dator egentligen inte klarar) men jag har aldrig överklockat eller något sådant. Är det någon som har en susning över hur man skall kunna fixa, eller genom uteslutningsmetoden kunna ta reda på vad som är fel?
Hade verkligen uppskattat lite hjälp då jag är ledig hela veckan och har svår BF3-abstinens!

Permalänk
Hjälpsam

Testa helt enkelt med ett annat grafikkort, tex det inbyggda om du har ett sådant

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk

Tack för svar så snabbt!
Jag insåg efter att jag postat att jag missade att posta vad jag har för hårdvara i datorn, så jag laddade ner 2 olika program som scannar och ger info eftersom att jag inte har en susning vad som är i datorn. Efter att ha kört båda programmen insåg jag att inget av dom kunde berätta för mig vad det var för grafikkort i datorn. Eftersom mjukvaran inte ens kan kommunicera med grafikkortet så måste det väl betyda att det är trasigt va? Jag har aldrig överklockat men det är ändå tredje datorn som jag ägt som pajar på grund av dött grafikkort i så fall..