Permalänk

PC Problem, PSU:n klyddar!

Hej nu vänder jag mig till er kunniga människor, är då så att för en eller 2 veckor sedan så tog jag isär mitt system för att rengöra allt innan jag fick dom nya delarna jag beställt, uppgraderade då grafikort o köpte lite annat smått o gott som nya hårdiskar o sleeving Osv. Uppgraderade då från ett gammalt kämpigt Radeon XFX HD 6870 till två nyligen inköpta EVGA 780Ti Classified. Tänke då idag att fast jag inte fått allt det sista som fläktkontrollern samt sleeve verktyget slängejag ihop den ändå för att testa grafikorten så att dom fungerade som dom skulle. Tar då och kopplar ihop allt moderkortet, Cpu:n samt i med bådagrafikorten o en sli brygga och all kablar. Skippade att stoppa i hårdisken då jag endast ville boota till bios först. Då "Self testar" jag nätagget och då ska den enligt manualen lysa grönt. Den har aldrig lysit grönt när man väl bara tryckt på knappen fast dock har den lyst grönt efter jag startat systemet tidigare. i detta fallet så va det ju normalt för mig att den inte lös utan bara fick alla led lampor på moderkortet att lysa och fläktarna till att snurra i sisådär en halv sekund. Trycker sen på moderkortet onboard start knapp och då gör det lika dant allt lyser o fläktarna snurrar i en halv sekund. Men det startar inte utan lampan på agget börjar lysa rött. Stänger då av agget och tar ut alla kablar o "self testar den utan några kablaro då startar agget o den lyser grönt, Då tänker man att det inte borde va fel på agget. Frågr då en kunning kompis om det går att boota i bios utan graffe, då säger han att ja det ska gå. Då tar jag först o testar det igen med det ena grafikortet i bara, sedan det andra. Sen tar jag ut båda o försöker då funkar det heller inte. Testar sen om det är ram minnena, tar en sticka för sig, samma problem. Problemet måste ju ligga inom PSU/CPU/MODERKORT. Har Garanti kvar på allt så det är inget problem men vill veta om ni har en obvious lösning elr fler saker jag borde testa. Har kollat så att alla komponenter är kompatibla, CPU/PSU/MODERKORT/RAM har jag kört tsm i ett år redan så. Kanske så har RAM/CPU/MODERKORT/PSU blivit kaputt på dessa 2 veckor av någon anledning, tar det väldigt försiktigt vid installation o har ESD armband när jag sätter ihop datorn.

Har mailat både Asus/Corsair samt Komplett om det skulle va så att den samt flera delar är kaputt hur det går till att få nya delar då, inväntar svar.

Specs
Moderkort: Asus Rampage IV Extreme
CPU: Intel I7 4820k
RAM: Corsair Vengeance 2133Mhz C11 2x4gb
PSU: Corsair AX860I (Vet att detta agget precis, o det är bara precis klarar detta mobo samt psu samt 2x 780ti classy, sak uppgradera snart)
GPU: Gamla: Radeon XFX HD 6870, Dom nya 2X EVGA Gtx 780Ti Classified
Kylare: Corsair H100I

Känns som att det bordeva Moderkortet elr CPU:n då när jag selftestar PSU:n så lyser den grönt o startar som den ska.

Permalänk
Hedersmedlem

Har du inte uppdaterat BIOS (och därmed kör gammal version) på moderkortet är det åtgärd nr 1 efter att du uteslutit kortslutning från moderkortsdistanser eller felkopplade strömkablar. Du kan behöva tömma cmos-minnet först för att få liv i systemet om moderkortet hängt sig pga nya grafikkort och gammal BIOS.

Lägg gärna upp några bilder.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Skrivet av MultiMan:

Har du inte uppdaterat BIOS (och därmed kör gammal version) på moderkortet är det åtgärd nr 1 efter att du uteslutit kortslutning från moderkortsdistanser eller felkopplade strömkablar. Du kan behöva tömma cmos-minnet först för att få liv i systemet om moderkortet hängt sig pga nya grafikkort och gammal BIOS.

Lägg gärna upp några bilder.

Har inte uteslutit kortis, ska idag när jag kommer hem starta skiten på moderkorts lådan o testa, BIOS har jag uppdaterat till senaste vilket är 4901 och cmos minnet är tömt. Kan ju va att det hängt sig bara då onboard start/reste samt andra små led lampor lyser när man sätter på aggets på/av knapp, bara att det inte startar. Kan ju mycket väl va fel på strömkablarna, 24pin, 8pin, 4pin osv, får kolla in i det. Det kan ju va CPUn också kanske? Har dock inte så jag kan testa den i ett annat mobo.

Kan skicka video o bild när jag kommer hem.

Skickades från m.sweclockers.com