MSI GE70 börjat låta extremt mycket

Permalänk
Medlem

MSI GE70 börjat låta extremt mycket

Hej!
Jag har haft min MSI ge70 i drygt två år nu, och den har fungerar helt felfritt fram till för cirka tre veckor sedan. Jag satt då och lirade world of Warcraft, när skärmen blev helt svart och datorn sedan började låta Extremt mycket. I panik höll jag då bara inne powerknappen och stängde ner datorn, för att sen starta upp den igen efter cirka 10 minuter och bara köra på som vanligt utan något konstigt ljud. Efter lite rådfrågning med en som har jäkligt mycket bättre koll än mig på allt sånt här, valde jag ändå dagen efter att skruva upp och rengöra insidan av datorn på damm.

Sen dess har jag inte haft några problem, fram till i dag då det drog igång igen (skärmen la inte av denna gång). Nu hade jag datorn avstängd i en timme innan jag startade den, men ljudet kommer igen. Jag har dålig koll själv, men tror inte att det handlar om fläkten eller så, då det låter tio gånger mer än när jag har en jäkla massa saker igång på datorn. Jag har testat att köra utan strömkabel, men problemet kvarstår. Han jag tidigare nämnde har bett mig att hålla koll på temperaturerna via hwmonitor, och de har varit mellan 50-75 för både CPU och grafikkort, beroende på vad jag gjort.

Nu låter datorn så extremt att jag inte ens vågar starta den då jag är rädd att den pajar helt. Jag är extremt dålig på all form av hårdvara och att pilla med datorn själv, men förhoppningsvis går det att hitta någon lösning. Jag laddar även upp en bild, och som det låter är det någonstans uppe till höger på bilden som ljudet kommer ifrån, kring det som är blått eller orange. (Bilden är gammal så dammet är borta )

Det är första gången jag skriver här, men jag hoppas att jag fick med det mesta. Hoppas även att jag fick bildlänken att fungera.
http://m.imgur.com/edkbBh2

Permalänk
Medlem

Jag har suttit och lyssnat ordentligt nu under morgonen, och jag inser att jag nog var ute och cyklade lite gällande varifrån ljudet kommer. Det låter som att det faktiskt kommer från fläkten, eller någonstans i närheten av fläkten. Jag länkar till en ny bild, och ljudet kommer då alltså antingen från fläkten (nere till vänster på bilden), alternativt från det område som inte är "öppnat", nedanför fläkten, till vänster om batteriets plats, om det ens är möjligt att ljudet kan komma därifrån.
http://i.imgur.com/qOZKiff.jpg

Edit: Det som sitter nedanför fläkten, till vänster om batteriets plats, visas på bild 7.5 i denna länk https://forum-en.msi.com/faq/uploads/159/MS-1756_Disassembly_..., om det spelar någon roll.