Permalänk
Telemekano

Telemekano

Hej SweClockers!

Vi har märkt att behovet att koppla ihop IT-prylar och sin ljud- och bildanläggning har växt mer och mer på senare år. Vi jobbar dagligen med att sälja och sy ihop denna typ av lösningar och tänkte att det vore kul att bolla idéer med er och svara på frågor och givetvis säga hej till nya och gamla kunder!

Nedan följer lite mer djupgående information om oss och historien bakom Telemekano.

Bakgrund om Telemekano:

Tele-Mekano i Göteborg AB är en av de äldsta radio- och TV-butikerna i Göteborg. Redan på 50-talet började Tele-Mekanos grundare Stig Dan Hultqvist (1927-1989) att sälja radioapparater till göteborgarna. När sedan TV-sändningarna kom igång, tog försäljningen av svartvita televisionsapparater fart. Efter att den första tiden drivit butiken ensam så fördubblades personalstyrkan 1961 när den första medarbetaren anställdes. Tele-Mekano har alltsedan dess satsat enbart på kända kvalitetsfabrikat, vilket visat sig vara lönsamt i längden. Nöjda kunder som varit innehavare av marknadens bästa produkter, har under alla år, hittat tillbaks till oss.

När Krister Hultqvist började arbeta för sin far i slutet av 70-talet såg han till att bredda antalet varumärken, men alltid måna om att de fabrikat som Tele-Mekano sålde, skulle vara de med bäst kvalitet bland annat Philips, Panasonic och Sony. Tele-Mekano var en av de allra första butikerna i Sverige att börja sälja Bose då fabrikatet återintruducerades i Sverige. Tele-Mekano hade en god tradition av att sälja välljudande högtalare. Redan 1969 blev vi utsedda till årets butik i Europa av AR (Acoustic Research).

1988 tog Krister över som VD och ägare av Tele-Mekano och ett par år senare blev Tele-Mekano, som en av två butiker i Göteborg, auktoriserad Panasonic-center butik.

Både 1991 och 1992 blev vi utsedda till årets Bose-butik i Sverige

1997 hade vi vuxit ur butiken på Tegnersgatan och flyttade till nya större lokaler på Mölndalsvägen 77 och redan första året steg omsättningen med 20 %.

1999 tog vi steget att gå med i Expert-kedjan, en sammanslutning av fristående butiker under gemensamt namn. Ett medlemskap som vi upplevde som positivt under de 6 år vi var medlemmar.

I augusti 2005 valde vi, som en hel del andra butiker runt om i Sverige detta år, att avsluta medlemskapet i Expert p.g.a. vad vi upplevde som en likriktning av kedjans butiker. Vi ville fortsätta att vara unika för våra kunder.

1:e november 2005 valde Krister, efter att framgångsrikt i nästan två decennier lotsat Tele-Mekano framåt i en tuff bransch, sälja företaget till fyra av sina anställda, med tillsammans över 30 år i branschen.

I februari 2008 var det dags för en ny flytt. Den 28:e februari slog vi upp portarna till en ny, större, fräschare och mer ändamålsenlig butik på Minelundsvägen 5 på Hisingen.

Dold text

Om oss idag:

Efter mer än 50 år som butik har Tele-Mekano genomgått ett antal förändringar när det gäller att anpassa sig till till efterfrågan av hela tiden nya produkter och tjänster inom vår bransch.

Aldrig har utvecklingen skett snabbare än idag.
På bara några få år har vi sett bildrörs-TV:n , VHS-videon, kassettbandspelaren, filmrullar och DIA-bilder och de analoga TV-sändningarna, i stort sett upphöra.

Vi försöker idag att möta framtiden lite före alla andra, i vår nya butik på Minelundsvägen 5, med det bästa i bild och ljud-väg.
Vi har idag, i butiken, byggt 3 mindre rum/miljöer för demonstration av högtalare, hemmabiosystem, Bose Lifestyle- och 3.2.1.-system, Göteborgs största sortiment av infällnadshögtalare för vägg och tak, rundstrålande högtalare och styrsystem för ljud, bild och ljus. Vi är auktoriserade återförsäljare av Dynalite styrsystem för ljus och ljusarmaturer.
I november 2008 invigde vi vårt nya 50 kvm stora lyssningsrum för Hi-Fi och hemmabio.
Vi har även en utställning i butiken med utomhushögtalare från Bose, Boston, APart, Sonance, DLS, JBL men flera.

Breddat kvalitetssortiment
Vi samarbetar med de tillverkare som ligger längst fram när det gäller nytänkande och kvalitet. T.ex. Bose, Sony, Panasonic, Philips, Pioneer, Samsung, Sharp, Sunfire, Sonos, Sonance, TEAC, Tivoli Audio, SpeakerCraft, Canton, Onkyo, Marantz, KEF, InFocus, JVC, Canon, Olympus, Sanyo, Wharfedale, Jamo, Anthony Gallo, DLS, Harman Kardon, Respons, Monitor Audio, Audio Pro och Rotel med flera.
Med kvalitetsprodukter, unika produkter, hög produktkunskap, trevligt bemötande och bra service samt konkurrenskraftiga priser blir det hela tiden fler och fler som väljer att göra sina inköp på Tele-Mekano.

Kedjeanslutning
Sedan januari 2010 är vi medlemmar i Euronics, en kedja med över 11000 butiker i Europa som bygger på frivillighet men med gemensamma inköp och mycket gemensam marknadsföring. Vi valde att gå med i Euronics för att ytterligare stärka vårt samarbete med våra leverantörer och för att kunna ta del av erbjudanden och villkor reserverade för Euronics. Att vara en del av Euronicskedjan skapar ytterligare trygghet för nya kunder som känner igen varumärket och inte minst får vi en mängd kollegor i Göteborg och övriga Sverige som vi kan ha gemensamma utbildningar med samt att hjälpas åt för att i slutändan våra kunder och andra Euronicsbutikers kunder ska få bästa möjliga hjälp och service. Läs mer om Euronics på www.euronics.se

Installation
Förutom den traditionella butiksförsäljningen så ökar vi idag vårt segment inom Custom Install. Custom Install är den del av vår verksamhet som ökar snabbast. Den består av kundanpassade installationer med hemmabiorum, multizonsystem, infällnadshögtalare och styrsystem.
Vi är idag en komplett leverantör /installatör av bild och ljud för dig som tänker renovera eller bygga nytt. Vid nybyggnation samarbetar vi med din arkitekt för att skräddarsy den bästa lösningen enligt dina önskemål.
Lägenhet, villa eller konferensrum; vi har lösningen.

Försäljning till företag och förvaltning
Vi har via vårt samarbetsavtal med ramavtalsleverantören för Göteborgs stads upphandlingsbolag ett stort åtagande för Göteborgs stad, Mölndals stad med flera kommuner. Vi har varit avtalsleverantör till Göteborgs Stad/ Kommun i över 25 år. Vi har även Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen som kunder.

PA
Vi arbetar även mycket med professionellt ljud och data/video-projektorer, där vi projekterar och installerar i bl.a. GYM, kyrkor, gymnastiksalar och samlingssalar.

Dold text

Med vänlig hälsning,
Tobias Härling - Telemekano

Besök gärna vår webbutikt: www.telemekano.se
Eller vår butik som ligger på Minelundsvägen 5 (mitt emot Hornbach).
Eller via telefon 031-400 850

Visa signatur

Vi kan det smarta hemmet - www.telemekano.se