Allmänna meddelanden i forum : Feedback
2014-09-02 till 2014-10-03  

Dimestam

Andreas Dimestam
Chefredaktör

Dimestams avatar

Plats: 127.0.0.1 / ::1

Registrerad: apr 2002

Nya regler för sponsrade moddare och överklockare


Det är tillåtet för sponsrade moddare och överklockare att visa upp sina verk i galleriet och byggloggar, men det finns regler och förhållningssätt att beakta. Svensk lagstiftning förbjuder dold marknadsföring. Samtidigt vill vi inte ha marknadsföring i inlägg och diskussionstrådar eftersom det kan påverka förtroendet medlemmar emellan och för SweClockers som helhet.

Vi är dock medvetna om att sponsring i många fall är nödvändigt för att vissa typer av projekt överhuvudtaget ska vara genomförbara och därför införs följande undantag. I övrigt gäller regel §9: all slags reklam och marknadsföring är förbjuden.

Undantag från regel §9 för moddare och överklockare
  • All slags dold marknadsföring är förbjuden. Alla måste tydligt ange vad sponsringen består utav. I texten ska det även framgå vilket eller vilka företag som agerar sponsorer.
  • Det går bra att tacka för sponsringen genom att länka till företaget ifråga. Det är även tillåtet att använda logotyper. Däremot är det förbjudet att delta i systematisk marknadsföring, exempelvis med reklamtexter, banners, kampanjlänkar, erbjudanden och rabattkoder.
  • Ett sponsrat galleri eller bygglogg måste uppnå en viss verkshöjd. Marknadsföringsaspekten får inte gå till överdrift – använd sunt förnuft! Tveka inte att kontakta oss för att räta ut eventuella frågetecken.

Undantaget börjar gälla 2014-09-02. Äldre byggloggar och gallerier berörs inte, men den som vill får givetvis gärna redigera äldre projekt så att även dessa följer de nya reglerna.
__________________
» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube
Dimestam är uppkopplad nu

 
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker