Verktyg Visningsval
2012-05-04, 15:07   #1

najtrows

Medlem

najtrowss avatar

Plats: Upplands Väsby

Registrerad: okt 2011

nätagget som börjar bete sig?


Hej!

Jag har haft en massa jävla problem med min dator det senaste halvåret och jag börjar tröttna som fan.
Tänkte att det är väl dags att ta tag i det ordentligt och felsöka skiten ur den.

Har haft problem med RAM och Hårddiskar men även detta problem.

Datorn bootar om ibland av sig självt och jag kan inte se någon tydlig info om varför den skulle göra det.
Det kan också vägra boota ibland (kanske har börjat bli bättre nu när jag skiftat RAM men är inte 100%)
Fläktarna kan vägra starta vid boot så att datorn bara hänger i något sorts mellanläge där den låter som om den ska starta men den aldrig gör det.

Jag börjar misstänka min PSU men är inte säker på hur jag ska kolla om det är den, det är en KINGWIN modulärt med "max total power 800w" ABT-800M


Resten av prylarna ligger i signaturen förutom RAMet då, inväntar svar från inet på deras felsökning. Har ett "vanligt" Corsair 4gb, är inte helt hundra på hastighet och liknande men vet inte om det borde spela roll nu?
__________________
Specs: i5 2500k, 8gb Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, MSI GTX 580 Twin Frozr II 1,5GB
najtrows är inte uppkopplad
2012-05-05, 01:19   #2

Jekean

Medlem

Jekeans avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: dec 2011

helvete.
Har du provat nätagget i ett annat system?

Fan också, det är mycket möjligt att det är moderkortet annars..

Har du lust att informera om exakt vilka fläktar som drar igång när det "bara halvt startar" och lite mer felbesörivningsinfo?
__________________
3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ASUS GTX 670 DC2 1300/1900
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!
Jekean är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb