Köpråd, harman/kardon eller sony bergsprängare.

Permalänk
Medlem

Köpråd, harman/kardon eller sony bergsprängare.

Hej!
Det står alltså mellan Harman/Kardons go+play BT och Sony gtk-x1bt.
Boomboxen kommer att användas till festligt bruk. Vilken skulle ni ha köpt?

Sony: http://www.sony.se/electronics/boomboxar/gtk-x1bt
H/K: http://se.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail_se/hk...
Tack!
Edit:Helt öppet att tipsa om någon grym portabel högtalare.

Permalänk

Skulle hållt mig långt borta från båda två om du vill ha ordentligt dunk, hade antingen byggt en Boominator eller försökt köpa en i andra hand.

Visa signatur

Mainrigg: Core i7 3.2Ghz - Asus GTX 680 DCII 2GB OC - Corsair Vengeance 1600MHz 12GB - Asus P6T SE - Asus Xonar Phoebus - OCZ Agility 4 120GB - WD Caviar Black 640GB - Corsair Obsidian 800D
Macbook Air: Core i5 2.8Ghz - Hynix 1600MHz 8GB
Ljud: Schiit Modi & Magni - Beyerdynamic Pro DT990 250ohm - ATH-ANC7b

Permalänk
Medlem

tror säkert det är bättre ljud i H/K men den ser ju ut som en påse skridskor och då den ska vara till fest så hade jag valt sony även fast den lyser

Visa signatur

MSI 990fxa-gd80 ,16 GB ram, AMD FX 8350, MSI GTX 1070 ,Creative X-fi Fatality edit , Fractal R5

Permalänk
Medlem
Skrivet av Willekillen:

Skulle hållt mig långt borta från båda två om du vill ha ordentligt dunk, hade antingen byggt en Boominator eller försökt köpa en i andra hand.

Kan du rekommendera några feta högtalare man kan dunka till då, behöver inte vara boombox. Budget 4000kr

Permalänk
Avstängd

Anderson PLS 2.1
990:-
8" bas

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Har inte lyssnat på Sonyn men jag tycker att den ser väldigt plastig och fjantig ut.

Harman/Kardon är däremot riktigt bra.

Visa signatur

MSI P67A-G45 REV B3 | Intel Core i7 2600K 3.8GHz | Geforce GTX 1060 6GB DUAL | Corsair HX 750W 80+ | Corsair SSD Force 3 Series 120GB | Samsung SSD 850 EVO 500GB | 1TB Seagate Barracuda 7200rpm | Corsair 8GB CL9 1600Mhz XMS3 | Fractal Design Define R3, Titanium

Permalänk

Olika områden

Hej Bazzz

Skillnaden på dessa är stor, och går egentligen inte att jämföras. Det du behöver beakta i ditt val är användningsområdet.

Harman/Kardons go+play BT är framtagen för att kunna ha med sig på stranden med batteridrift och en vikt på 4.3 kg. (Har även strömkabel för hemmabruk).
Sony gtk-x1bt är lite mer stationär, kräver vägguttag och väger 14 kg. Den är byggd för att vara mobil men mer mellan vardagsrum-Veranda, till landet under hela sommarsemestern eller för större fester.

Åk till närmaste MediaMarkt, de har båda. Då får du även en känsla vad gäller skillnaden i storlek, Sony:s är riktigt stor.

Vad gäller Glucifers kommentar så kan jag meddela att båda är av bra kvalité med en känsla av premium.
Det som en vuxen skulle kunna uppfatta som lite fjantigt kan ju då vara ljuseffekterna, men de stänger du av med ett knapptryck.
Men ska du anordna en fest så är det en stämningshöjare då det är professionellt utfört och är synkat till musiken, det hör inte till vardagen att folk normalt har discoljus och stroboskop på sina fester.

Än en gång, allt beror på i vilket sammanhang du ska använda din spelare.
Skulle du enkom gå på ljudkvalité har Harman/Kardon inte en chans på någon punkt, och det är inte rättvist då Harman/Kardons go+play BT är en mycket bra spelare och har väl blivit sommarens storsäljare i sin kategori.

Lycka till om du nu inte redan har köpt en spelare

Permalänk
Medlem

Håller med föregående talare, har själv hört båda på riktigt och sonyn är ju helt klart mera avsedd för fest bruk. Precis som Utforskaren säger är ju H&K spelaren mera portabel då den bara väger 1/3 av vad Sony spelaren gör. Men om vikten är helt ointressant så är ju Sony spelaren ett bättre val.

Annars kan du ju tex köpa ett begagnat PA set om du vill ha riktigt stora och otympliga saker som kan spela riktigt riktigt högt med en tung bas i botten.
Dock krävs det lite mer letande och tur för att göra ett riktigt kap, och ljudkvaliten är inte lika bra som i varken Sony eller H&K spelaren men absolut fullt fungerande för en fest.

Har själv ett PA set med topp + baslåda väger runt 53kg totalt, 15" bas med 12" topp, så har du kanske lite bättre uppfattning om vikten!