Timesplitters 4 och Timesplitters rewind

Permalänk
Medlem

Timesplitters 4 och Timesplitters rewind

Ett nytt spel i Timesplitters-serien är på gång!

Den ursprungliga utvecklaren Free radical design började på Timesplitters 4 ett tag efter at Future perfect kommit ut, men de gick tyvärr i konkurs 2008. Crytek köpte upp dem och döpte om dem till Crytek UK, men lade tyvärr TS4 på is då man ansåg marknaden mättad.

I ett försök att övertyga Cryteks ledning och framför allt utgivare om att det finns en marknad för ett nytt Timesplitters har entusiaster skapad en Facebook-grupp för att samla fans och trycka på för ett nytt TS. Det har än så länge resulterat i utvecklandet av Timesplitters rewind.

Timesplitters rewind är ett ideellt utvecklat spel av fans och någon enstaka tidigare utvecklare, tänkt som en mod till CryEngine 3. TS rewind är basically ett HD collection, men det är lite oklart om de tänker ta med allt, eller bara delar av de tre tidigare spelen. Crytek har gett sitt godkännande till projektet och ger visst stöd.

Men det verkar som att gruppen har börjat gå lite längre än vad som har varit överenskommet. De har på egen hand påbörjat utvecklingen av en version till Playstation 4. Crytek har än så länge inte kommenterat detta direkt. En del tyder på att mycket försiggår bakom kulisserna.

I mars 2013 var det sagt att spelet skulle släppas gratis till PC nu i december, men det verkar ha blivit uppskjutet.

Det yttersta målet med TS rewind är att detta på ett eller annat vis ska resultera i utvecklandet av Timesplitters 4.

Gå med i Facebook-gruppen för att ställa dig bakom ett Timesplitters 4 och visa ditt stöd för projektet Timesplitters rewind. Jag vet att Facebook inte står så högt i rang här på SweClockers, men det här är väl ändå för en bra sak för en gångs skull

För att komma lite närmare, och kanske bidra med något mer konkret till Timesplitters rewind kan man kolla in projektets hemsida

Det går även att visa sitt stöd via Steam på Steam Greenlight (Concepts Section)

Twitter

Artikel på Polygon om Timesplitters rewind med projektledaren Michael Hubicka.

Wikipedia har en hyfsad historia om turerna kring Timesplitters 4.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Inaktiv

Ser fram emot att få spela TimeSplitters: Rewind på min dator!

Permalänk
Medlem

Goa minnen :,)

Det var ruskigt kul att köra de tidigare Timesplitters spelen och jag ser fram emot detta

Permalänk
Entusiast

Själv har man bara spelat Timesplitters 2 för länge sedan men jag kommer ihåg att det var ett riktigt unikt spel som jag spelade ofta!
Multiplayern var väldigt rolig!

Teamsplitters: Rewind ska helt klart spelas

Visa signatur

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair RM850x] ≈ [GeForce RTX 3080] ≈ [AMD Ryzen 7 7800X3D ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [G.Skill Flare X5 32GB@6GHz/CL30] ≈ [MSI MAG B650 TOMAHAWK] ≈ [Kingston Fury Renegade 2 TB] ≈