Sidan 1 av 3 1 23
 
Verktyg Visningsval
2012-04-30, 00:17   #1

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Dator ca 25k några sista ord eller Kör! :D`?


Hoj! har nu under de senaste veckorna funderat på ett nytt rigg och fått riktigt bra tips och nu undrar jag vad ni tycker om jag ska köra på detta eller om ni har några andra förslag (råd) på spelrigget's hårdvara , iaf så kommer köpet hända omkring nästa vecka. ps dator för användning av hög grafiks spelande med Nvidia 3D Vision Surround i framtiden om jag inte blir kär i min nya 24" 120hz skärm som jag får hem den 3 maj.

länken nedan är senaste förslaget och är från Inet.BTW är det nödvändigt med 2 gtx 680 kort vid 3 skärms surround i ultra användning av nyaste spelen ?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1744052/2012-04-30
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:33   #2

Leifson

Moderator

Leifsons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Tycker du bör byta moderkort. Sabertooth innehåller få funktioner för dess pris, och dessutom finns det en meningslös ettrig fläkt på det, som inte något annat Z77-kort har. Dessutom har den ingen extra strömförsörjning (förutom 8pin)

Tycker du bör ta http://www.inet.se/produkt/1902223/a...7-extreme6-atx istället. Du slipper fläkten, och får dessutom extra strömförsörjning, vilket gör att eventuell överklockning av dina 680's kommer gå betydligt smidigare, och inte bli instabila alls lika tidigt.

Och ja, två 680's krävs för 3Dvision Surround (5760*1080/1200). Minst.
__________________
CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.
Leifson är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:38   #3

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Leifson Visa inlägg
Tycker du bör byta moderkort. Sabertooth innehåller få funktioner för dess pris, och dessutom finns det en meningslös ettrig fläkt på det, som inte något annat Z77-kort har. Dessutom har den ingen extra strömförsörjning (förutom 8pin)

Tycker du bör ta http://www.inet.se/produkt/1902223/a...7-extreme6-atx istället. Du slipper fläkten, och får dessutom extra strömförsörjning, vilket gör att eventuell överklockning av dina 680's kommer gå betydligt smidigare, och inte bli instabila alls lika tidigt.

Och ja, två 680's krävs för 3Dvision Surround (5760*1080/1200). Minst.
okey nice tror du det är bra så ? tror du det kommer bli problem med kylning eller så ? tror du denna dator kommer låta som en "damsugare eller var det bra val av chassi" ?
"http://www.inet.se/kundvagn/visa/1744058/mix
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:41   #4

Leifson

Moderator

Leifsons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
okey nice tror du det är bra så ? tror du det kommer bli problem med kylning eller så ? tror du denna dator kommer låta som en "damsugare eller var det bra val av chassi" ? "
Såg inget annat som var tokigt, nej.

Nej, kylningen kommer nog inte vara något problem, om du har en fläkt i sidan där, som blåser luft till grafikkorten. Dessa i fråga pumpar ju ut luften, vilket ger bra cirkulation. Det kommer antagligen inte att vara helt knäpptyst, men knappast någon dammsugare. Chassiet är ett bra val, bra med ventilation och utrymme.
__________________
CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.
Leifson är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:44   #5

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Leifson Visa inlägg
Såg inget annat som var tokigt, nej.

Nej, kylningen kommer nog inte vara något problem, om du har en fläkt i sidan där, som blåser luft till grafikkorten. Dessa i fråga pumpar ju ut luften, vilket ger bra cirkulation. Det kommer antagligen inte att vara helt knäpptyst, men knappast någon dammsugare. Chassiet är ett bra val, bra med ventilation och utrymme.
fläkt vid sidan tror du dem fixar det utan att man säger till eller är det något jag måste köpa till och säga att dem installerar ?
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:57   #6

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

btw jag har för mig att man får med en sidopanel där det är plexiglas istället för galler, om jag tänker fixa en 2m grön eller röd led slang "eller vad man ska kalla det" som man skulle kunna dra för bra / snygg lys effect vid glaset, kan de fixa sånt?
kanske dumt att fråga här men jag har inte hittat någon väg att fråga dem lså tänkte om någon hära har gjort något liknande lol
__________________
"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci
http://gamercards.playfire.com/_/psn/1611215/0/4.pngPSN Gamercards
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 00:57   #7

Leifson

Moderator

Leifsons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
fläkt vid sidan tror du dem fixar det utan att man säger till eller är det något jag måste köpa till och säga att dem installerar ?
Finns ingen fläkt som ska sitta där normalt, och det kanske inte behövs. Jag skulle rekommendera dig att skippa den till att börja med, och sedan, om temperaturen och ljudnivån blir störig, så kan du ju bara köpa till och skruva dit fläktar i sidan. Väldigt enkelt.

Både meshnätet och plexirutan är inkluderade, så du får själv välja. Då kan du börja med plexit, och om det inte fungerar, så byta till meshnätet.

Köper du med LED-list så sätter de antagligen upp den i chassiet efter bästa förmåga!
__________________
CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.
Leifson är inte uppkopplad
2012-04-30, 01:17   #8

Aqualize

Hedersmedlem

Aqualizes avatar

Plats: Märsta

Registrerad: jan 2002

ja det ser bra ut. Moderkortet har jag inte specifik koll på men Leifson verkar ha vettiga argument mot det så byt det till ett annat.
__________________
Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG
Aqualize är inte uppkopplad
2012-04-30, 01:22   #9

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Leifson Visa inlägg
Finns ingen fläkt som ska sitta där normalt, och det kanske inte behövs. Jag skulle rekommendera dig att skippa den till att börja med, och sedan, om temperaturen och ljudnivån blir störig, så kan du ju bara köpa till och skruva dit fläktar i sidan. Väldigt enkelt.

Både meshnätet och plexirutan är inkluderade, så du får själv välja. Då kan du börja med plexit, och om det inte fungerar, så byta till meshnätet.

Köper du med LED-list så sätter de antagligen upp den i chassiet efter bästa förmåga!
yes hörde nyligen att brorssan köpt detta chassit fast svart medans han bara fick sidopanelen med galler "konstigt"

btw är det svårt att sätta fast led belysningen ? är det någon speciel kontakt som den ska in i ?
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 01:24   #10

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Aqualize Visa inlägg
ja det ser bra ut. Moderkortet har jag inte specifik koll på men Leifson verkar ha vettiga argument mot det så byt det till ett annat.
yes jag har gjort det den nya handlar listan är här nedan

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1744212/nya-listan
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 01:28   #11

Leifson

Moderator

Leifsons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
yes hörde nyligen att brorssan köpt detta chassit fast svart medans han bara fick sidopanelen med galler "konstigt"

btw är det svårt att sätta fast led belysningen ? är det någon speciel kontakt som den ska in i ?
Står på Inets hemsida att båda ska medfölja. Gör de inte det är det bara att maila dem och klaga, för då har de ljugit i sin produktinformation.

Inte jättesvårt, nej. Men jag tror som sagt att Inet monterar den åt dig.
__________________
CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.
Leifson är inte uppkopplad
2012-04-30, 01:30   #12

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Leifson Visa inlägg
Står på Inets hemsida att båda ska medfölja. Gör de inte det är det bara att maila dem och klaga, för då har de ljugit i sin produktinformation.

Inte jättesvårt, nej. Men jag tror som sagt att Inet monterar den åt dig.
okey nice
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 02:11   #13

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Leifson Visa inlägg
Står på Inets hemsida att båda ska medfölja. Gör de inte det är det bara att maila dem och klaga, för då har de ljugit i sin produktinformation.

Inte jättesvårt, nej. Men jag tror som sagt att Inet monterar den åt dig.
btw vet du när gtx 690 släpps och om det inte är långt kvar kanske en sån är bättre än 2 680 ?
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 10:25   #14

Notevenmad

Medlem

Notevenmads avatar

Plats: Pennybridge

Registrerad: apr 2012

Du kanske redan har koll på det men Inet monterar inte den CPU kylaren. Dom monterar endast kylare upp till 750g pga risk för fraktskador. Sen är det inte svårt att montera den så det fixar du nog själv
__________________
"You can’t snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it’s not gentlemanly."
Notevenmad är inte uppkopplad
2012-04-30, 10:29   #15

Leifson

Moderator

Leifsons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
btw vet du när gtx 690 släpps och om det inte är långt kvar kanske en sån är bättre än 2 680 ?
Säljstart 3e maj, men kan bli svårt att få tag på det första veckan. Och nej, ett sådant kommer inte vara bättre än 2 680's. 690 är nämligen bara två 680s på samma kretskort, vilket innebär att kylaren som sitter på måste kyla dubbelt så mycket, och därför kommer det bli varmare och mer högljutt. För att kompensera för detta sänker Nvidia klockfrekvenserna på de två 680-kärnorna, vilket gör att de går långsammare. Man kan kort och gott säga att 690 är SLI på en planka, och den enda anledningen till att köpa det är om man inte har palts för två kort i chassiet.
__________________
CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.
Leifson är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:01   #16

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Leifson Visa inlägg
Säljstart 3e maj, men kan bli svårt att få tag på det första veckan. Och nej, ett sådant kommer inte vara bättre än 2 680's. 690 är nämligen bara två 680s på samma kretskort, vilket innebär att kylaren som sitter på måste kyla dubbelt så mycket, och därför kommer det bli varmare och mer högljutt. För att kompensera för detta sänker Nvidia klockfrekvenserna på de två 680-kärnorna, vilket gör att de går långsammare. Man kan kort och gott säga att 690 är SLI på en planka, och den enda anledningen till att köpa det är om man inte har palts för två kort i chassiet.
okey thx btw jag tror att i frammtiden kan en Dual Layer Brännare ´vara nödvändig men hur mycker kan en sån kosta som är av bra märke ?
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:23   #17

kazen_90

Medlem

kazen_90s avatar

Plats: Stockholm, Järfälla

Registrerad: feb 2007

Du har inte funderat på Sandy Bridge-E för en 20+ - burk? Pallar till och med GTX 680 triple SLI om du i framtiden behöver bättre grafikprestanda, tillsammans med i7 3930K
__________________
AMD FX-8350 | Corsair H80i | ASUS Crosshair V Formula-Z | OCZ Vector 512GB | Fractal Design Newton R3 600W | Fractal Design Define R4| Corsair Venegance Red DDR3 16GB 1866MHz | Powercolor Radeon HD7970 | Eizo Foris FS2331

ASUS U38N | 10GB RAM | OCZ Vertex 450 128GB SSD
kazen_90 är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:25   #18

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kazen_90 Visa inlägg
Du har inte funderat på Sandy Bridge-E för en 20+ - burk? Pallar till och med GTX 680 triple SLI om du i framtiden behöver bättre grafikprestanda, tillsammans med i7 3930K
det är nog ganska onödigt att fixa 3 GTX 680 ^^ räcker med 2 sedan ska jag köra på ivy bridge, icore i7 3772k
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:27   #19

Leifson

Moderator

Leifsons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
okey thx btw jag tror att i frammtiden kan en Dual Layer Brännare ´vara nödvändig men hur mycker kan en sån kosta som är av bra märke ?
Inte den blekaste, tyvärr. Jag har aldrig bränt en skiva ens Den enda anledningen till att jag ens slänger med en DVDläsasare är för att kunna installera Windows och spel.
__________________
CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.
Leifson är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:28   #20

Leifson

Moderator

Leifsons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: okt 2010

Citat:
Ursprungligen inskrivet av kazen_90 Visa inlägg
Du har inte funderat på Sandy Bridge-E för en 20+ - burk? Pallar till och med GTX 680 triple SLI om du i framtiden behöver bättre grafikprestanda, tillsammans med i7 3930K
Man köper dator efter behov! Och IB 3770K räcker LÄTT till för spel och vardagssysslor. Först om man sysslar med tyngre renderingar och liknande det kan vara av intresse med mer prestanda, annars är det bortkastade pengar.
__________________
CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.
Leifson är inte uppkopplad
2012-04-30, 15:53   #21

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Leifson Visa inlägg
Man köper dator efter behov! Och IB 3770K räcker LÄTT till för spel och vardagssysslor. Först om man sysslar med tyngre renderingar och liknande det kan vara av intresse med mer prestanda, annars är det bortkastade pengar.
okey dual layer är typ dvd skivor som rymmer 8,7gb
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-04-30, 16:00   #22

Layon

Medlem

Layons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: sep 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
Hoj! har nu under de senaste veckorna funderat på ett nytt rigg och fått riktigt bra tips och nu undrar jag vad ni tycker om jag ska köra på detta eller om ni har några andra förslag (råd) på spelrigget's hårdvara , iaf så kommer köpet hända omkring nästa vecka. ps dator för användning av hög grafiks spelande med Nvidia 3D Vision Surround i framtiden om jag inte blir kär i min nya 24" 120hz skärm som jag får hem den 3 maj.

länken nedan är senaste förslaget och är från Inet.BTW är det nödvändigt med 2 gtx 680 kort vid 3 skärms surround i ultra användning av nyaste spelen ?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1744052/2012-04-30

Med den budgeten så bör du som andra säger köpa sb-e...
http://cdon.se/hemelektronik/cdon_%2B_sweclockers/ 15 på dessa grejer iaf

http://cdon.se/hemelektronik/cpu-soc...1_box-17124506 CPU, 6 kärnor, men e det för mycket pengar så är ju i7 3820 ett bra val, men iaf.
6-kärnig i7 pluss fett mobo för 5250 eller ivy bridge 4-kärnig i7 + bra mobo 4700kr
Mobo, något utav dessa ett x79-mobo för 1500-1600 är bra, och extremt prisvärt, tycker iaf jag.
http://cdon.se/hemelektronik/gigabyt...a2011-17096816 lite ram men många grafikkortsplatser
http://cdon.se/hemelektronik/msi_x79...b_%29-17378765
http://cdon.se/hemelektronik/asus_p9...1_atx-17096811

sedan ram (som bör läggas i sepparat order för att då ha en annan rabattkod som åtminstone ger 5% rabatt istället för 0%)

http://cdon.se/hemelektronik/ddr3-di...33mhz-18371570 4st sådana här paket, så att du har 32GB ram, som dessutom är snabba...upp till 15ggr snabbare än din SSD ifall du sätter ramen som ram-disk eller ram-cache...det är något man tjänar in på rätt mycket genom att använda sb-e, möjligtvis kan du ta 16GB nu och 16 sen
http://cdon.se/hemelektronik/ocz_125...upply-17481290 PSU 1250w guld-agg, blir riktigt hög effekt och lågt slitage på nätagget när du spelar krävande spel
http://cdon.se/hemelektronik/n%C3%A4..._plus-14930411 annars så är detta agget rätt prisvärt.

Innan du förkasta sb-e så undrar jag vilka spel du kör, men framförallt, vet du ens vad ram-disk är?
__________________
[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]
Layon är inte uppkopplad
2012-04-30, 17:52   #23

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Layon Visa inlägg
Med den budgeten så bör du som andra säger köpa sb-e...
http://cdon.se/hemelektronik/cdon_%2B_sweclockers/ 15 på dessa grejer iaf

http://cdon.se/hemelektronik/cpu-soc...1_box-17124506 CPU, 6 kärnor, men e det för mycket pengar så är ju i7 3820 ett bra val, men iaf.
6-kärnig i7 pluss fett mobo för 5250 eller ivy bridge 4-kärnig i7 + bra mobo 4700kr
Mobo, något utav dessa ett x79-mobo för 1500-1600 är bra, och extremt prisvärt, tycker iaf jag.
http://cdon.se/hemelektronik/gigabyt...a2011-17096816 lite ram men många grafikkortsplatser
http://cdon.se/hemelektronik/msi_x79...b_%29-17378765
http://cdon.se/hemelektronik/asus_p9...1_atx-17096811

sedan ram (som bör läggas i sepparat order för att då ha en annan rabattkod som åtminstone ger 5% rabatt istället för 0%)

http://cdon.se/hemelektronik/ddr3-di...33mhz-18371570 4st sådana här paket, så att du har 32GB ram, som dessutom är snabba...upp till 15ggr snabbare än din SSD ifall du sätter ramen som ram-disk eller ram-cache...det är något man tjänar in på rätt mycket genom att använda sb-e, möjligtvis kan du ta 16GB nu och 16 sen
http://cdon.se/hemelektronik/ocz_125...upply-17481290 PSU 1250w guld-agg, blir riktigt hög effekt och lågt slitage på nätagget när du spelar krävande spel
http://cdon.se/hemelektronik/n%C3%A4..._plus-14930411 annars så är detta agget rätt prisvärt.

Innan du förkasta sb-e så undrar jag vilka spel du kör, men framförallt, vet du ens vad ram-disk är?
just nu spelar jag inget spel på datorn då den inte klarar av något i dags läget.
jag har spelat call of duty juranze - cod black ops- cod mw2 - age of conan- bioshock 2 - Left 4 Dead 2 - Beat Hazard - The Elder Scrolls Morrowind och Oblivion och Skyrim - Mafia 2 - Lord of the rings Battle for middle earth 1,2 och "3 som är mer som expansion"- The lord of The rings conquest - Warcraft 3 Frozen Throne. detta är spelen som jag brukade spela men som jag tröttnat på, och 70% av dem spelen har jag inte kunnat spelat på högre än medium medans 10% har jag spelat på low settings och aldrig med shadow.

jag brukar också sitta och mixtra med program som photoshop cs5 - HxD - Pepakura Designer 3 - Sony Vegas Pro 10.0 - Camastasia Studio 7 - Mad Tracker 2 - Adobe After Effects CS4 - Adobe Flash Pro - Kon Boot.

så jag håller på med rätt så krävande program och jag ser mycket höguplöst film även fast jag använder 32bit w7 och enbard har användning av ca 3gb ram minne. jag har klarat mig utmärkt tills nu då min dator tillochmed säger nej till 1080p filmer "fullhd" fast det fungerat tidigare utan problem. jag har nyligen slutat spela mitt Favorit MMORPG Spel " (pga datorn)" Age of Conan Där jag var Guild Ledare i en Guild med 300 Medlemmar :/. nuförtiden använder jag en extern hårddisk på 2tb till att lagra data på då min interna hd bara har ca 300 gb. jag är less på att vara så begränsad innom dagens spel val då jag blir tvungen att avvisa flera speltitlar som kan vara skitroliga som jag redan har missat.
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-05-01, 12:32   #24

Layon

Medlem

Layons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: sep 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
just nu spelar jag inget spel på datorn då den inte klarar av något i dags läget.
jag har spelat call of duty juranze - cod black ops- cod mw2 - age of conan- bioshock 2 - Left 4 Dead 2 - Beat Hazard - The Elder Scrolls Morrowind och Oblivion och Skyrim - Mafia 2 - Lord of the rings Battle for middle earth 1,2 och "3 som är mer som expansion"- The lord of The rings conquest - Warcraft 3 Frozen Throne. detta är spelen som jag brukade spela men som jag tröttnat på, och 70% av dem spelen har jag inte kunnat spelat på högre än medium medans 10% har jag spelat på low settings och aldrig med shadow.

jag brukar också sitta och mixtra med program som photoshop cs5 - HxD - Pepakura Designer 3 - Sony Vegas Pro 10.0 - Camastasia Studio 7 - Mad Tracker 2 - Adobe After Effects CS4 - Adobe Flash Pro - Kon Boot.

så jag håller på med rätt så krävande program och jag ser mycket höguplöst film även fast jag använder 32bit w7 och enbard har användning av ca 3gb ram minne. jag har klarat mig utmärkt tills nu då min dator tillochmed säger nej till 1080p filmer "fullhd" fast det fungerat tidigare utan problem. jag har nyligen slutat spela mitt Favorit MMORPG Spel " (pga datorn)" Age of Conan Där jag var Guild Ledare i en Guild med 300 Medlemmar :/. nuförtiden använder jag en extern hårddisk på 2tb till att lagra data på då min interna hd bara har ca 300 gb. jag är less på att vara så begränsad innom dagens spel val då jag blir tvungen att avvisa flera speltitlar som kan vara skitroliga som jag redan har missat.
Angående RAM så räcker 4GB till säkert 99% av alla spel, men anledningen till mycket ram ifall du skulle göra en virtuell hårddisk till något eller några spel som du spelar ofta...laddningstiderna hade kunnat bli i princip obefintliga där det är hårddisken som avgör hastigheten.
__________________
[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]
Layon är inte uppkopplad
2012-05-13, 14:41   #25

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Layon Visa inlägg
Angående RAM så räcker 4GB till säkert 99% av alla spel, men anledningen till mycket ram ifall du skulle göra en virtuell hårddisk till något eller några spel som du spelar ofta...laddningstiderna hade kunnat bli i princip obefintliga där det är hårddisken som avgör hastigheten.
vad tror du är det hära det bästa jag kan få för dem här pengarna ? "lite över 25 000 men / är det bara kylningen som är bättre på gtx 680 hc? behövs det ? är det bättre med vanliga ?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1797020/new3
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-05-13, 15:07   #26

Layon

Medlem

Layons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: sep 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
vad tror du är det hära det bästa jag kan få för dem här pengarna ? "lite över 25 000 men / är det bara kylningen som är bättre på gtx 680 hc? behövs det ? är det bättre med vanliga ?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1797020/new3
Det bästa hade nog varit
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1795305/2012-05-12 bygg själv eller lägg till montering

För att köra evga hydrokort så behöver du vattenkylning, som du inte hade i ditt paket.
Du behöver åtminstone:
pump 300kr och uppåt
radiator 300kr och uppåt
slang 50 kr
fästen och vätska,

Gärna extra en eller två extra radiatorer, tank, CPU-block och fläktar.
__________________
[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]
Layon är inte uppkopplad
2012-05-13, 15:49   #27

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Layon Visa inlägg
Det bästa hade nog varit
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1795305/2012-05-12 bygg själv eller lägg till montering

För att köra evga hydrokort så behöver du vattenkylning, som du inte hade i ditt paket.
Du behöver åtminstone:
pump 300kr och uppåt
radiator 300kr och uppåt
slang 50 kr
fästen och vätska,

Gärna extra en eller två extra radiatorer, tank, CPU-block och fläktar.
men om man tar superclocked ? behövs det någon kylning till dem eller ? svårt att välja , ps jag kommer inte att överklocka något själv. och ivybridge kanske är bra för mindre värme eller ? i detta packet ´har jag bytt ut graffe och dvd brännaren,vad tror du ? "försöker undvika att behöva vattenkylning"

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1797024/2012-05-13
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-05-13, 17:20   #28

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

kommer att flytta över lite pengar på kortet imorgon så dator köpet kommer göras förhopningsvis imorgon kväll kommer detta fungera utan problem ? allt passar och sånt ? kommer blue ray brännaren fungera fint eller är det dåligt märke / version ?
ska jag köpa 2 st GTX 680 Superclocked eller 2 vanliga GTX 680
__________________
"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci
http://gamercards.playfire.com/_/psn/1611215/0/4.pngPSN Gamercards
Ziggy_ är inte uppkopplad
2012-05-13, 21:05   #29

Layon

Medlem

Layons avatar

Plats: Göteborg

Registrerad: sep 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Ziggy_ Visa inlägg
kommer att flytta över lite pengar på kortet imorgon så dator köpet kommer göras förhopningsvis imorgon kväll kommer detta fungera utan problem ? allt passar och sånt ? kommer blue ray brännaren fungera fint eller är det dåligt märke / version ?
ska jag köpa 2 st GTX 680 Superclocked eller 2 vanliga GTX 680

http://www.inet.se/produkt/5409476/k...80ex-oc-4096mb dessa hade jag tagit lite dyrare men 4GB gör skillnad i vissa spel, kör du högupplöst med fler skärmar så kan det göra en hel del, jag hade iaf inte sparat på krutet när man redan är uppe över 20k
http://www.inet.se/produkt/5409443/e...gtx-680-2048mb annars dessa
__________________
[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]
Layon är inte uppkopplad
2012-05-14, 01:18   #30

Ziggy_

Medlem

Ziggy_s avatar

Plats: Skellefteå

Registrerad: mar 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Layon Visa inlägg
http://www.inet.se/produkt/5409476/k...80ex-oc-4096mb dessa hade jag tagit lite dyrare men 4GB gör skillnad i vissa spel, kör du högupplöst med fler skärmar så kan det göra en hel del, jag hade iaf inte sparat på krutet när man redan är uppe över 20k
http://www.inet.se/produkt/5409443/e...gtx-680-2048mb annars dessa
okey thx KFA2 har dem bra kylning ? vad jag har hört är evga bra ? för tillfället kommer jag bara använda 1 skärm som jag kommer köra i 3d, men i frammtiden kommer fler jag jag nästan lova, så det kanske räcker med EVGA's Normala 680 ? vad tror du ?

Senast redigerad av Ziggy_ 2012-05-14 klockan 01:30.
Ziggy_ är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker