Var arbetar folket på SweC med?

Permalänk
Medlem

Gick natur/natur i gymnasiet och har efter det hoppat runt mellan diverse yrken - Donken, verkstadsmontör, EBW-svetsare, lagerarbetare ... Totalt tog det upp 8 år efter studenten, inklusive viss tids arbetslöshet, innan jag hoppade på min utbildning till gymnasielärare i engelska och (preliminärt) svenska.

Svårt att veta om det är ens kall innan man väl jobbat ett tag med det, men jag tror att det är ett yrke jag kommer att trivas med och skulle kunna leva med fram tills det är dags för pension.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem

Jag läste civilingenjör i ett år, men tyckte inte det var speciellt roligt så jag började på en webbdesignutbildning istället. Upptäckte att nivån var för låg och hade för mycket med designbiten att göra, så jag läste en KY-utbildning inom .NET och MSSQL istället. Inte för att nivån var mycket högre, men det fanns större möjligheter till att lära sig praktiska färdigheter och jag kunde heller varken .NET eller MSSQL särskilt bra innan.

Jobbar just nu som systemutvecklare på en IT-/webb-/kommunikationsbyrå. Kodar C#, jQuery, PHP, gör lite Facebook-appar, utvecklar i en handfull olika CMS - allt ifrån semi-CMSet WP och små CMS såsom N2 till medelstora såsom EPi och större såsom RedDot/OTWS. Arbetar även via mitt jobb som konsult åt KY-högskolan med en ny utbildning som ska starta hösten 2010 i Göteborg, titulerad "Front-end-utveckling" eller "Gränssnittsutveckling" på svenska. Sätter bland annat ihop utbildningsplan och underlag för prövning hos Skolverket. Roligt uppdrag! Har jobbat här i 1,5 år, fick jobb direkt och var tvungen att lägga det egna företaget på is. Hade egentligen planerat att söka bra jobb och vara egenföretagare ett tag, men fick ett för bra jobberbjudande.

Trivs bra här, det är definitivt ett av mina kall... pianot är det andra, jag skulle kunna tänka mig att bli musiklärare eller dylikt istället, eller vara egenföretagare och satsa mer på musiken. Dock kan det bli lurigt att få ihop pengar till mat på tallriken som musiker, så det var tur att jag förlovade mig med en blivande tandläkare

Permalänk
Medlem

Jobbar i matbutik, har gjort detta i 2½ år nu, och trivs riktigt bra!

Visa signatur

Fractal Design Meshify C | Corsair RM650X v2 | MSI X570 MPG GAMING EDGE WIFI | AMD 5800X3D | RTX 3070 | 32GB 3200MHz CL16

Permalänk
Avstängd

Pluggade natur med datainriktning för en himla massa år sedan. Efter detta läste jag några år datasystem på högskolan i Växjö, hälften datorinriktad och hälften matematik.
Efter det började jag som slavjobbare i lokal datorbutik där jag reparerade commodore 64 och amigor mestadels. Efter det jobb på annan datorfirma där jag skruvade ihop 486or och Pentium 1 maskiner.
Gick sen vidare till att vara allt-i-allo support på ännu en datorfirma mer inriktad mot företagskunder och konfiguration av deras arbetsplats. Nätverk, servrar osv.
Numera sitter jag mest på röven och utvecklar/handhar nuvarande firmas serverfarm som består av en bunke esxservrar där en hel del kunder kör sin miljö hos oss via vpn.
Om tid finns över gör jag även andra jobb. Trots den nivå jag kommit till så tvekar jag inte att sänka mig till att installera skrivare eller annat "apgöra"

Kan ju säga att högskoleutbildningen har jag i princip noll nytta av om man bortser från att man lärde sig att tänka mer analytiskt där.
Har exempelvis aldrig sett någon efterfråga kunskaper i ADA

Permalänk
Medlem

Utbildning:
- Gymnasial Omvårdnad/Räddningstjänst Prehostpital sjv.
- Gjorde lumpen som Bgtgb-GrpC

Jobb:
- Sedan 2007 jobbat på akutmottagning som USKA, har dessutom vart på diverse andra avdelningar. Jobbar när jag känner för det, så kallad tim-vikarie.

Nu:
Pluggar till Räddningsledare/Insatsledare.

Trivs som fan med mitt liv, men något "kall" har jag inte. Vänder kappan efter vad jag vill göra, för jag kräver spänning.
När man blir gammal och gaggi, så skall jag se till att hamna på en Rehab-avd så man kan vila ögonen på dom unga och oerfarna nyexaminerade sjuksköterskorna.

Visa signatur

"If anyone ask why I fight another man's war, I say nothing. Because they dont want to understand..."

Permalänk
Medlem

Är likt AzzEX inom vården! Läser till doktor och jobbar på ambulansen.

Permalänk
Medlem

Utbildning:
-Gymnasie. El med inriktning data.
-Lumpen
-Installation (KY-utbildning 2,5 år) och kan därmed titulera mig installationsingenjör.

Arbetar sedan 3 år som vvs-konsult (projektering, konstruktion) och är även delägare i företaget.
Så jag är helt klart nöjd med min situation, och trivs förjävla bra

Permalänk
Medlem

Efter lite olika studier och arbeten läser jag nu till Psykolog samt jobbar extra med kundtjänst.

Tvärtemot mediabilden ett ganska brett yrke där mycket verkar roligt men det också finns en del som jag är mycket tveksam till.

Mitt extrajobb är jag nöjd med. Rätt mycket variation både i kunder och administration.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xerbee:

Praktiserar på en studio som jobbar med animation åt spel, vårat primära fokus är motion capture. Gjort mo-cap åt spel som Mirrors Edge, Chronicles of Riddick, BF BC 2, Alan Wake osv...

Jag sysslar med utveckling av verktyg för in-house användning, mjukvara för att snabba upp alla andras jobb kan man väl säga är mitt största fokus just nu. Även en del pipeline-saker o sånt. Det blir också mycket att hjälpa till med inspelningar och se hur alla jobbar så jag kan snabba upp deras workflow.

Utbildning efter gymnasiet som jag har är 1 år nätverksadministration och 2 år spelutveckling. Lärde mig inte speciellt mycket nytt på spelutvecklingsutbildningen så nu ångrar jag mig lite att jag inte läste mer nätverk och programmering. Kodar i allt från MEL, Python, C++ och C#.
Jobbsituationen ser bra ut, hoppas och tror på jobb. Trivs grymt bra, verkligen vad jag vill syssla med. Skönt folk och intressanta uppgifter och problem att lösa.

Skulle i framtiden vilja jobba på ett lite större företag som gärna sysslar med egen produktion. Men å andra sidan har vi där jag jobbar nu förmodligen potential att växa så det vore skoj om det blir samma företag.

What he said, Vi har båda fått jobb på stället också (Sitter brevid varann på jobbet)

Permalänk
Medlem

Programmerare med inriktning på hårdvarunära kod som testar/kalibrerar hårdvara. Jag läste till högskoleingenjör i datateknik efter gymnasiet.
Fick jobb direkt på ett konsultföretag och var runt på lite olika företag och gjorde lite olika saker.

Efter drygt 2 år hamnade jag på Sony Ericsson i Lund och är fortfarande kvar där. Har sett dom bra tiderna, dom dåliga och nu dom bättre.
Jag trivs och har tänkt vara kvar. Mycket spännande saker som händer nu och arbetet är väldigt fritt och kreativt. En hel del resande till Kina och Japan ingår.
Stora problemet med arbeta med saker som folk gärna tror att dom kan mycket om gör mig mycket bitter. Kan knappt vända i mobilforumet här utan att bli upprörd över folks okunskap.

Permalänk
Medlem

Sitter på Webhallen IT. Har bla gjort nya sökmotorn.

Permalänk

Sitter och kontrollerar solceller i norge med den norska lönen. gosse om detta land kommer gå under när oljan tar slut.

Visa signatur

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)

Permalänk
Medlem

Jobbar som underhållsmekaniker på Volvo Powertrains gjuteri i Skövde. Går på akuta och planerade jobb och reparerar mekaniska fel (till skillnad från elektriska) på maskinerna som gjuter och rensar motorblock samt cylinderhuvud. Gick volvogymnasiet i skövde med inriktning teknik/industri och praktiserade sedan på underhåll gjuteriet och fick anställning där. Om det är mitt kall eller inte vet jag inte. Skulle gärna läsa vidare och pyssla med något annat men har sån beslutsångest angående vad. Så knegar vidare sålänge

Trivs rätt bra med det men har varit lite jobbig stämmning sen krisen då en hel del folk fick gå hem. Har varit lite återanställningar de senaste månaderna iaf.

Visa signatur

"If Violence doesn't solve your problem, you're not using enough"

Permalänk
Medlem

Bort

Permalänk
Inaktiv

Arbetslös just nu.(Work in progress). Jobbade 3 år som IT-Systemutvecklare på en IT-avdelning.
Lärorika 3 år var det. Men IT-avdelning är inget jag tänker jobba på igen.

Vill jobba med webbutveckling mot kund ochc ha kundkontakter.
Ett jobb man får mer uppskattning för sitt arbete.

Har två KY-utbildningar bakom mig.

* Systemutvecklare på utbildningscentrum i Norrtälje
* Tillämpad medieproduktion - skapande och struktur på Idévärlden i Bollnäs.