Mitt radeon 5970 krånglar, behöver hjälp!

Permalänk
Medlem

Mitt radeon 5970 krånglar, behöver hjälp!

Tjenare!
Jo, jag har lite irriterande problem med mitt nya grafikkort (ATI Radeon PowerColor 5970 2GB). Har läst mycket i olika forum och det verkar som en hel del har samma problem men ingen har egentligen sagt någon direkt konkret lösning. Därför vänder jag mig hit, för att hitta experterna :).

Detta är de problem jag har: I tex bf bc2 får jag sjukt jobbiga grafik flimmer från både reflekterade vatten samt från de dynamiska ljusen. Samt "glaset" på vapnen flimmrar. Efter ett tag brukar jag få freezes och är tvungen att starta om. Dock: När jag tabbar till en annan sak, så jag ser spelet i bakgrunden flimmrar det ingenting, men såfort jag kommer in helt i spelet flimmrar det.

Det andra problemt jag har är att jag i vissa andra spel bara får random crashes/freezes. Spel som tex, wow, starcraft 2 betan, c&c tiberian twilight osv. Vet att ati's kort har haft en hel del strul med just wow, men inte att det ska crasha och få freezes. Vore helt underbart om någon där ute skulle kunna försöka lösa mitt problem.

Tusen tack för hjälpen // Richard.

Permalänk
Medlem

är inte alls insatt men kan dra till med det som alla andra skulle skriva --> testa andra drivare och håll ett öga på temperaturen

Visa signatur

Define R4 | Asus z97-Pro Gamer| 4790K ~ 4.6Ghz | Gainward 1080 Phoenix | Corsair Vengeance 2x8GB 1600MHz | Phanteks PH-TC14PE | EVGA SuperNova G2 750W | Samsung 850 Evo 256gb

Permalänk
Medlem

När det gäller Bad Company 2 för att undvika BSOD så kan du gå in på settings i BFBC2 mappen som oftast befinner sig i Mina dokument.
Öppna det med Word, sen så hittar du DirectX = Auto, ändra Auto till 11. Funkar det inte kan du prova med 10, funkar inte det heller kan du prova ställa in 9 och köra programmet i Windows XP läge och köra det som adminstratör, det gjorde jag då det strulade till sig med mitt gammla HD3850.