Permalänk
Medlem

SLI hjälp

Hej, Har en äldre plattform, Q9450 2,66@3,1 och 9800 GTX+, vill därför inte lägga ut 3-4 k på ett nytt grafikkort utan vid en sådan uppgradering byter jag hela plattformen. Har nu fått tag på ett till likadantgrafikkort för en billig penning och tänker koppla SLI så länge. Har då dessa frågor
1, Skar båda grafikorten ha spänningsmatning i båda kontakterna eller får det nedre kortet sin matning via SLI bryggan, nät agget är SLI ready 630 w. Som det är nu (singel utförande)matas kortet med två matningar. Två kablar märkta SLI ready.
2, Vid vanlig användning surf m,m används minnet från båda korten, ex 512+512=1024 eller är det endast vid spel som har SLI stöd båda korten används samt hela grafikminnet.
3, Är det nåt mer jag glömt får ni gärna tillägga det, har skaffat nya sata kablar med vinkel för att få plats.
Tacksam för svar.

Permalänk
Medlem

SLI reddy nätag betyder inte mycket. Fins skit agg som har dom märknigarna. Varje kort ska ha 2 PCI-E 6 pins kotnackter ja. har du bara 2st sätt en i vrje kort från nätaget sedan kompeltera varje kort med en PCi-E 6 pisn till Molex konverter.

Men båda korten måste ha 2st 6 pins PCI-E kotnackter totalt sett ja för strömförsröjnigen. SLI bryggan är bara för kommunikation.
Bara sätta dit en brygga. Har du en enkelbrygga så bör det fungerar oavset om du sätter den lägst ut eller lägst in men jag har min längst ut i mitt fall.

Dit moderkort msåte stödja SLI också. 680i,780i,790i eller nåt sådant chipset för intel då måste du ha. Fungerar inte med intels egna chipset.

Så som sagt ända som skiljer är att SLI brygga och SLI moderkrot för att köra SLI. Varje kort annars ska ha strömförsörjning precis som vanligt.

Så ser det ut i mitt fall. Använt en enkel SLI brygga från ett tyan moderkort.

Permalänk
Medlem

du har inte 512 + 512=1024, du har 512. korten speglar varran och har därför bara 512mb gemensamt minne.
du använder bara 1 kort vid normalt surfande och så, de är bara i spel och vissa applikationer du kör med båda korten.

Visa signatur

Stationär " KAIDA" : 5900X | RGB!! | 32GB 3600Mhz CL16 | EVGA GTX 1070 FTW
LAPTOP "Skyline" i7 6700HQ | GTX 950


Sommarbilen: Toyota Supra

Permalänk
Medlem

ok, då förstår jag. Jag har då ett "skit nätagg" för jag har bara 2 st sli ready kontakter, då får jag skaffa en övergång. Tack för svar.

Permalänk
Medlem

jepp glömde svara på den punkten men det stämmer med minnet blir bara 512Mb.
CUDA prestandan blir bara vad en GPU klarar med men inte specielt relevant för spel. Men kör man cuda apps så vill man slå av SLI före så det kan nyttja all korten.
Får skaffa 2st PCI-E till molex kovnerters.

Och som sagt en av PCi-E kotknackarna från agget per kort så du inte stressar adaptrarna för mycket.

Permalänk
Medlem

moderkortet är P5N-D, 750i chipet och har sli möjlighet, får nog bli ett plattformsbyte snabbare än planerat trots allt.
Tack för alla svar.

Permalänk
Medlem

SLI fungerar rätt bra. Körde 8800GTS nästan lika snabba i SLI innan. Borde gen en boost så det märks.

Permalänk
Medlem

ok vad bra då klarar jag nog mig till hösten trots allt för då hadde jag tänkt att uppgradera.
tack för intresse och svaren i tråden.