MPAA får rätt att stänga av videoutgångar

Permalänk
Medlem

Det är en skrämmande utveckling som mediaindustrin stakar ut vägen till. Men så länge massan är lättlurade och köper det som bolagen lanserar som hippt är det ju rätt kört. Frågan är om inte utbildningsväsendet borde lära unga människor att bli kritiska konsumenter. Det är banne mig lika viktigt som att vara kritisk vad gäller politik.

Visa signatur

Fotograf med eget företag och grymt teknikintresserad.
www.kimsanfridsson.com

Permalänk
Hedersmedlem

Handlade det om en drivrutin eller kommer framtida hårdvara säljas med hårdvarukontroller som styr detta?
För är det bara drivrutiner så har jag ju svårt att se hur detta skulle fungera. Egna drivrutiner är inte så svårt att skaffa för den lite mer insatte och de som lägger ut serier brukar ju vara just insatta i vad som behövs för att kunna kopiera film ;).
Är det hårdvarulåst så behövs någon form av lag som tvingar alla tillverkare att implementera detta. Om en stor aktör vägrar lägga in skiten så kommer detta tillverkare förmodligen få fördel på marknaden mot kund så det där tåget vill nog inte konkurrenterna se.
Såeee... innan lag finns som hårdvaruimplementering så ser jag detta som ett av de mest tandlösa förslagen hittills.
Eller har jag missat något i sammanhanget?

Det som däremot är oroande är ju att förslag som detta går igenom. Ännu en "major setback"...

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Skrivet av Bacon:

Hur svårt ska det vara!!! Verkar stavas med e!!!

Sluta bry dig! är du inte mer intresserad av vad folk tänker än hur dom stavar så skit i o läs komentarer

Visa signatur

CPU: Intel 920 3,33GHz | RAM: A-data 6x2048MB | HDD: Intel X25 160GB G2 | Moderkort: Asus P6T SE | PSU: Fractal Newton R2 1000W | Gfx: 2X Radeon HD 6970 | OS: Windows 7 | Chassi: Corsair Obsidian 800D | CPU-Kylare: Noctua NH-U12P

Permalänk
Medlem

För er som inte är tillräckligt gamla för att ha använt eller minns VHS så försökte dom sig på detta även på den tiden. Om man ville kopiera en film (ja jag va pirat på den tiden) så kunde man inte bara koppla en scart mellan två VHS, det gick utmärkt att se filmen på tvn men kopian blev förvrängd. Så dom försöker göra ett nytt försök genom att "stänga" av utgångar. Åh det funkade ju så bra "förr"......

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bacon:

Hur svårt ska det vara!!! Verkar stavas med e!!!

Med ä blir det sånt som tanterna pysslar med på BB.

Visa signatur

LianLiPC-V355bequiet!E9-480W-MSIB350M-MortarW10-WD-BlackSN750Ryzen7™2700MSI RX6500XTSONY-65"TV-ZD9
Övriga datorer ej i drift

Permalänk

Vad i helvete?
Filmer som går på tv som man spelar in har ju ändå gått på biografer och funnits på film länge wtf...

Permalänk
Medlem

Snacka om att export av amerikanska varor kommer sjunka drastiskt, ingen entusiast kommer handla amerikanska varor eller varor beställda av amerikanska företag där dem stoppat dem utgångarna på beställning.

Bakslag för hårdvaruhandeln. Tur att det bara är ett ställe på jorden dem gör såna efterblivna saker. Hoppas det stannar där nu bara.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jocke92:

Bästa lösningen är väll att hindra spridningen av materialen än att låsa källan. Det kommer alltid gå att spela av så länge man ska ha möjlighet att se på filmen. Inte var det svårt att köra en scart från boxen till videorecordern o trycka rec? För att koppla till en till recorder och massproducera..
Kostymnissarna i Hollywood missbrukar sin makt.

Macrovision ACP lär fixa scart-delen om så är fallet för gemene svensson ..

Visa signatur

Inget är omöjligt, bara det att det omöjliga tar lite längre tid

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd rensad*

Jag tog bort ett inlägg som bröt mot § 7 i reglerna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av cAWPer:

Snart kommer vi inte kunna göra mycket med datorerna. Dom värkar ju vara ute efter att begränsa allt så mycket som möjligt.

Verkar???

No need to worry, det kommer alltid att finnas en viss balans där den ena sidan alltid kommer ligga snäppet före genom finurlighet och en starkt drivande kraft där vissa människor ser en utmaning i att knäcka alla "lås" de där hollywood försöker trixa till. Inte ens alla deras välfyllda skattekistor kan hjälpa dom på den fronten, världen ändras och ny teknik duggar tätt. Dom är livrädda för ny teknik, såvida den inte kan kontrolleras stenhårt av dom såklart.

I slutändan så går deras "piratjakt" ändå alltid ut över vanligt betalande folk, det lustiga är att dom fullständigt skiter i att sina betalande kunder också drabbas. Som sagt så kommer ju piraterna alltid att hitta en lösning i slutändan, dessutom så finns det ju en fin liten nisch för liknande apparater som Dreamboxar å allt vad det nu heter.

Just saying!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tobz0r:

Vad i helvete?
Filmer som går på tv som man spelar in har ju ändå gått på biografer och funnits på film länge wtf...

Betalkanaler kommer före publik tv, och det är inte bara film det gäller. TV-serier som ska locka folk till betalkanaler är nog det som är intressantast att skydda.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Det börjar bli löjligt när ett helt befolkning ska kontrolleras av några snubbar i Holywood !!!!

Visa signatur

AMD Athlon xp 2100+ | Asus A7M266 | 512 DDR | GeForce3 | 40 GB Hdd | DVD Plextor 16X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tomas_88:

Det börjar bli löjligt när ett helt befolkning ska kontrolleras av några snubbar i Holywood !!!!

Du vill inte veta vilken makt GE, coca-cola och bonniers har över världen :P.

Visa signatur

ATX sys i micro-atx chassi -> Ace ecco-220 | Intel Q9550 @ 3,8 w/ 620 + GT 1850 | HIS 6970-Antec 620 mod w/ GT 1850 | 4x2gb OCZ reaper 1150mhz | Corsair 750tx | m4 128gb | W7 ulti 64

Laptop Acer 3820TG | i5 450m | 5650 | Intel G3 160gb

Permalänk

Filmvärldens svar på SecuRom?

Visa signatur

| AMD Ryzen 9 7950X3D @ 5.6ghz | Asus STRIX RTX 3080 | Asus B650E-I | Toshiba 512GB NVME | Samsung 970 Pro 1TB NVME | Kingston 1TB Hybrid | PNY 2TB SSD | 32 GB G.Skill Trident 6400 CL32 DDR5 | EK Nucleus CR240 Lux AIO | ASUS Loki 1000W SFX-L | SSUPD Meshroom S |

Permalänk
Medlem

Kommer ta nån vecka eller två så är det där skyddet hackat, so who cares.

Permalänk
Medlem

Piratkopiering & m.m.

Skrivet av Deathdancer:

Ja detta visar bara på hur giriga såna bolag är.

Precis som med allt annat anti-piracy så kommer det här inte ha någon inverkan på piratkopierare då det alltid finns sätt att lösa och ta bort spärrar.

Detta drabbar bara dom som är lagliga.

Suck, jag trodde man skulle bli uppmuntrad att inte piratkopiera.

Ja ni. Jag undrar hur världen ser ut nästa år. Piratkopieringen kommer bara bli värre om du lägger in spärrar så att man inte kan spela in tv-program. Det är ju något man ändå har betalat för, tack vare tv-licensen.

Men som sagt så är alla dessa bolag giriga svin och bara vill ha mera pengar. Men det är just det att vi vanliga svenssons vanliga personer som inte tycker och tänker som dom, att vi inte gör något åt detta, att vi som köper alla dessa tjänster, att vi som är deras levnads bröd, att vi inte säger nej och slutar köpa dessa saker och ting. Vi måste säga nej nu får det vara nog med alla dessa idiotiska regler, lagar och gu vet vad.
Eu sitter redan nu och smider planer på hur dom ska försöka stopa illigalfildelning som dom kallar det. Men dom skiter fan i de länder som behöver tid och pengar istället??
Vad har hänt är det mer viktigt att stopa den så kallade illigalafildelningen än att rädda liv på familjer som inställe skulle behöva pengar som dom slänger på utredningar för att kunna stopa fildelningen som dom aldrig kommer att kunna stopa.

Nä nu får politikerna sluta tänka som idioter och börja bry sig om de mänskliga liven istället.

Utan fildelning eller någon annan typ av kopiering skulle media bolagen inte överleva. För vem vill köpa en film utan att veta om den är bra eller dålig?? eller vem vill köpa spel, musik ja you name it!!!!!

Tack vare fildelningen så har dom tjänat mer pengar än innan fildelningen fans i så stor mängd.

Sharing in caring.

Visa signatur

Intel i5 8600K, 32GB G.Skill Trident Z, GIGABYTE Z370 AORUS Gaming7. 2x Gigabyte GeForce GTX 970 4GB

Permalänk
Medlem

Detta är inget nytt, ända sedan HDCP kom har mediabolagen krävt att alla utgångar som inte har HDCP och som kan skicka ut högupplöst bild ska på något sätt begränsas (skalas ned till SD, stängas av eller göras suddig), typiskt gäller detta komponentutgångar. Typiska SD-utgångar som SCART/Svideo/Komposit brukar man lägga på Macrovision på (som går att kringgå med dvs sk bildförbättrare).

Så det enda nya som jag ser det är att i vissa fall blir det bara bild i HDMI-utgången mot tidigare nedskalad bild i övriga mao i en övergångsperiod blir det inte kul för den som inte har en HDMI-TV.

Visa signatur

Intel Core i7-860, ASUS P7P55D PRO, 8 GB RAM (4 * 2 GB Kingston DDR3 HyperX 1333MHz), Antec P193 case, Chieftec Super Series 650W PSU, XFX Radeon HD 5850 1GB BE, Corsair H50 Hydro Series CPU cooler, Corsair SSD Performance P128, Hitachi Deskstar 7K1000.C 1TB, Sony NEC Optiarc DVD±RW burner AD-7240S, VScom PCI200HV2 multi-port serial adapter, Windows 7 Ultimate 64-bit, BenQ 24" LCD G2420HD

Permalänk
Medlem

Detta vart ju ett ruskigt bra sätt att stoppa fildelare på.
Vad tänker dem med eller? Mer och mer börjar jag tro med röven för detta kan inte bli populärt någonstans med undantag för dem giriga grisarna i läderstolar och dyra kostymer på Filmbolagen då såklart

Visa signatur

| Intel Core i5-4690k | Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 | Corsair XMS3 DDR3 8GB| Asus Geforce 750Ti OC 2GB | Corsair CX V2 600W |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hemlighet:

Men vad ända in i helete...?

Sammanfattade det hela ganska bra.
Tänkte preics samma sak...

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz/Ring@4.5Ghz | 32Gb DDR4@3600Mhz | Geforce RTX 4070 :: >

Permalänk
Medlem

haha

men jag fattar inte riktigt, alla filmer som sänds finns redan på nätet och alla serier som sänds brukar bolagen själva slänga upp på streaming.... I alla fall alla bra. värdelöst

Sharing is caring

Visa signatur

P6TD Deluxe Motherboard | Intel Core i7 920 @ 3,8 GHz | octua NH-U12P SE2 | Corsair 6GB (3x2GB) 1600 MHz | 2x80GB SSD Intel X25-M G2 Raid | Windows 7 Professional 64 bit |
3D Mark Vantage Score:18 633