Telia förlorar mot filmbolag i hovrätten

Permalänk
Skrivet av furuliden:

Finns det någon förklaring att just Sverige har skaffat IPRED lagen? Det känns mer som en "Sovjet" grej.

Sverige är inte känt som ett förtryckande land där polisen eller staten tystar ner folket med våld. Så känner jag, så nu undrar jag verkliken varför Sverige just nu innan alla andra länder? I Ryssland blev man till och med förvånade över IPRED-lagen.:\

Har för mig att andra länder, danmark vill jag minnas? Har försökt med liknande lagstiftning men i praktiken har det inte funkat alls. Vaddå, jag har ju ett öppet trådlöst nätverk, måste vart ngn som använt det och laddat ner. Typ, det är väldigt svårt att bevisa vem som har suttit framför datorn och fildelat. Detta hörde jag av en bekant för ett tag sedan så jag har absolut ingen källa på det eller nåt sånt.

Men det måste vara sjukt svårt att kunna bevisa vilken person som har suttit vid datorn och medvetet pysslat med olaglig fildelning. Antar att det är därför som dom ger sig på follk som har torrent sidor, men samtidigt så har ju dom inget olagligt på sina sidor.

Ogillar att torrent tekniken överlag ses som något dåligt av många, det är ju rent tekniskt extremt bra. Man använder bandbredd där den finns tillgänglig för tillfället, typ. Endast via torrent kan jag komma "maxa" min 100mbit lina, visst det finns nåt fåtal servers som fixar det men dom är inte många.

Lite ot men om IPRED är illa ta då en titt på FRA lagen...

Permalänk

Kan inte företagen satsa på att skapa bättre filmer så att de kan tjäna in en stor slant? Då slipper ju filmbolagen hålla på j*vlas med andra .
För som många andra skrev, så verkar det här vara det enda sättet filmbolagen får in pengar på för tillfället.

Visa signatur

Apple Mac Mini

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr_Lazy:

Syns man inte så finns man inte. Reklam är A och O

Studie: Olaglig fildelning är bra för försäljningen - IDG.se

Det finns en del bolag som säljer reklam, främst till småföretagare som är lättare att köra över.
Många gånger kan det mer låta som ett erbjudande som företagaen tackar nej till men sen kommer fakturan och senare kravbreven. Ännu senare brukar tingsrätten komma och hjälpa reklambolagen.

Permalänk
Avstängd

Vadå nederlag?

Telia trodde ju knappast att de skulle vinna.

Det var ett ytterst smart och billligt sätt att få gratis reklam samt få sig själva att framstå som hjältar hos alla knäppa fildelare som ärligt tror på sin sak. (Därmed inte sagt att alla fildelare är knäppa)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buio:

Telia gör detta för att tjäna egna pengar, då piratkopierare är en stor kundbas när det gäller bredband. Telia gör inga mjukvaror eller media som kopieras så de har ingen anledning att bry sig om vad den andra sidan potentiellt förlorar. Därför försöker de istället skydda sina kunder, och i slutändan sina egna pengar de faktiskt tjänar på piratkopierande kunder som köper dyraste och snabbaste bredbandet.

Jag tar ingen ståndpunkt när det gäller kopieringen, men tro inte att Telia är någon slags förkämpe för de rebelliska piraterna.

Precis, så tror jag också att det ser ut tyvärr.

Dock så är nog Hollywood i en helt annan liga när det gäller girighet. Det verkar ju för fasiken inte finnas några gränser what so ever för vad dom kan tänkas göra mot en ("nästan" ) suverän stat. Domare som inte ens kan erkänna att dom är jäviga, vilket dom tydligen själva har rätten att avgöra. Med ekomiska intressen av utgången, vilket i mina ögon kallas MUTA.

Permalänk
Medlem

Det här är ju inte bra!

Visa signatur

Min är störst för jag kör BMW!

Permalänk
Medlem

Tycker nästan dom borde betala pirater som sprider ut deras grejor. Som flera poängterat så är att vara pirat inte entydigt med att man aldrig köper något. Och andra får ju också del av filmen/musiken/spelet/whatever. Gratis reklam? Det är ju hur bra som helst för dom, egentligen.

Nä, bojkott säger jag bara. Tryck till dom ordentligt genom att inte köpa något överhuvudtaget. Så får vi se vad dom tycker sen när dom inte får några pengar alls.

Visa signatur

Rigg: Corsair Carbide Air 540 | Gigabyte X570 Elite | R7 3700X | Corsair Hydro H70 V1 | 16 GB G.Skill RGB CL16@3200 MHz | Powercolor RX7900 XTX Red Devil | Samsung EVO 960/500 GB | Samsung QVO 870 8TB | Corsair AX860 | Ljud: Monitor Audio GS20 Frontar | Monitor Audio GSLCR Center | KEF Q7 Surround | Epik Legend Subwoofer | Denon 2310 Reciever

Permalänk
Medlem

Telia, Fildelning och mycket mer.

För att fällla en torrentsite så används Totalt felaktiga metoder som dom anväder. Och då tar jag piratebay målet. Inte någon av dom som skulle stämma the piratebay värkade veta vad det inne bar med fildelning m.m.

Men iaf En smart fildelare kommer aldrig att kunna bli stopad ovaset taktik eller metod som politikerna eller media företagen kommer med. En renodlad fildelare ligger och tankar hem och laddar upp kanske mellan 50 till 100 filmer/musik skivor/spel, å mycke mycket mer. Och ingen kan göra något åt saken för att de flästa är smart och anväder sig av VPN och med en VPN anslutning så kommer ingen åt det dåm gör på internet eller ja dom kanske kan se men helt plötsligt så kanske personen det handlar om bor i kiruna och hans ip är plaserad i kina som ett exempel. Med denna teknik så kan inte fildelare spåras.

Jag bara förstår inte varför dom äns försöker. Fildelning kommer aldrig att sluta fildelning kommer aldrig att bli stopat. utan fildelning så kommer alla företag att förlora pengar. Igentiligen så skulle alla bara gå ihop och sluta köpa spel, film, musik, ljudböker och börja fildela och visa vart skåpet ska stå. Visa vilka som igentiligen styr ekonomin. Och oroasig för att ny spel, filmer, musik inte kommer ut på internet, ja det behöver man ju inte direkt oroa sig heller för och det kan vi ju titta på det senaste, den nya beck filmen kom ut på internet relativt fort innan den hade gått på bio i landet. Så att allt kommer ut på intenret utan större problem.

Och där av så skulle jag tycka att våra kära internet leverantörer gå med oss och strunta i alla dessa lagar även om det bara kommer till att behålla sina kunder som nu säkerligen telia gör. Men istället att tänka så tycker jag att dom ska gå med i Integrity som våra under bara Bahnhof har skapat och ängar sin tid så att deras kunder ska vara anonyma på internet.

Tack så mycket för dessa möjligheter. Vi måste bara se till att vi är flera som anväder oss av dessa möjligheter och verktyg för att säga nej till FRA till IPRED och till den troligen kommande ACTA.

Sharing is caring. For the Pirates

Visa signatur

Intel i5 8600K, 32GB G.Skill Trident Z, GIGABYTE Z370 AORUS Gaming7. 2x Gigabyte GeForce GTX 970 4GB

Permalänk
Inaktiv

Stackars Telia

Permalänk
Medlem
Skrivet av jokkern:

...dom anväder. Och då tar jag piratebay målet. ...värkade veta... ...inne bar... ...ovaset taktik... ...media företagen... ...de flästa är smart... ...det dåm gör... ...plaserad i kina... ...Fildelning kommer aldrig att sluta fildelning kommer aldrig att bli stopat... ...Igentiligen... ...oroasig... ...kära internet leverantörer... ...våra under bara......ängar sin tid...

Efter att ha försökt läsa ditt inlägg så inser jag vilket i-landproblem fildelning är. Det finns betydligt viktigare saker att ta i tu med tydligen...

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net