Mushkin lanserar Callisto Deluxe

Permalänk
Melding Plague

Mushkin lanserar Callisto Deluxe

Kort efter introduktionen av SSD-enheten Callisto lanserar Mushkin en uppdaterad variant med förbättrad prestanda.

Läs artikeln

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Hm... inte ett speciellt extremt pris, inte billigt men inte over the top som de flesta ssd nyheter på sistonde

Permalänk

Om den är snabb kan 60 gigaren tävla med intels 80 gigare, jippi! Hoppas på mycket konkurrens på SSD marknaden framöver.

Visa signatur

The cake is a pie.

Permalänk

När f-n ska de gå neråt i pris

Visa signatur

Speldator: RTX 3070, AMD 3600X, Asus B450-F, HyperX 16GB 3200Mhz, 1TB SSD, Corsair 400Q, Win11
Skärm: Dell 2417DG

Permalänk
Medlem

SSD diskarna börjar bli "för snabba", de börja komma för nära gränsen av vad SATA 3 Gbps klarar. Kanske dags att de börjar byta till SATA 6 så att moderkortstillverkarna får tummen ur någon gång.

Permalänk
Medlem

120 gb verkade riktigt intressant som ett alternativ till intel x-25 160 gb.

Permalänk
Skrivet av Pepperflame:

När f-n ska de gå neråt i pris

När Intel går över till 2xnm tillverkningsteknik från dagens 34nm. Det här är dock en process som tar lång tid, och förväntas inte vara slutförd förrän ngn gång i slutet av året.

Om du tror att det finns många SSD att välja mellan kan det vara bra att poängtera att det bara finns (typ) fyra företag som tillverkar SSD (SandForce, Jmicron, Intel, och Samsung). Sedan finns det säkert minst ett tjugo-tal aktörer som köper in enheter från tillverkarna och förser dem med egna klisterlappar, i den här listan återfinns bl.a. OCZ, Mushkin, A-Data, Kingston, Corsair, Crucial, Patriot, Photofast, Integral, MicroStorage, SuperTalent, G.Skill, men det finns oxå många andra. Så även om det ser ut att finnas hur många SSD som helst att välja mellan, och att det dagligen kommer nya modeller, rör det sig bara om varianter av de fyra tidgare nämnda SSDer, priset går inte att ändra på så mkt eftersom de alla kommer från samma källa. Priset beror på hur mycket råmaterial som används, och hur mkt råmaterial som behöver användas bestäms av tillverkningstekniken, därför väntar många aktörer spänt på att tillverkningstekniken ska krympa.