Rejält vinstlyft för Microsoft

Permalänk
Medlem
Skrivet av DrDuke:

Att IT-chefer i USA tar ut en dollar i lön är ju lite skoj, och jag vet inte exakt hur man ska tolka det. Jag tror inte att det gör så stort avtryck i deras samlade tillgångar, då dom som gör det äger stora andelar i företagen dom leder. Deras samlade tillgångar borde vara mycket mer nära korrelerade till hur det går för företagen som dom representerar, och inte till hur mycket ren "lön" dom tar ut. Att ta ut små symboliska löner är väl snarare ett sätt att visa på att deras arbetsinsats syftar till att föra företaget framåt, och inte att åderlåta det. Om det sen är ett PR-trick eller en seriöst menad självmotiverande taktik har jag ingen aning om.

Det är sant att den låga lönen kan vara ett sätt att få god PR. Om det är målet med det, eller bara att visa för världen att han vill se till att Apple återhämtar sig innan han tar ut vinst från företaget kan man bara spekulera om. Och visst får han en del pengar från aktierna, men det beror ju på hur bra företaget går, och går företaget dåligt så förlorar han pengar på det. Sen har han inte så mycket aktier inom Apple längre, då han blev sur och sålde alla sina aktier när han fick sparken. Efter det har han skaffat en del nya aktier, men inget mot vad han hade från början.

Skrivet av DrDuke:

Aktiebolags enda uppgift att är skapa vinst för akiteinnehavarna. Tja, för all del, men det är ju också något som man kan diskutera. Lagar och regler existerar, och företag ska rätta sig efter dom. Det var väl bara häromdan som ett nytt lagpaket gick igenom i USA som syftade just till att hålla vinsthungern på lite stramare koppel.

Lagarna är väl endast till för att reglera att aktiebolag inte använder alltför fula metoder för att nå vinst, inte för att få de att minska sin strävan efter vinst? Det gäller väl fortfarande att om ett aktiebolag inte gör ett gott försök till att gå med så stor vinst som möjligt så byts styrelsen och/eller VD/koncernchefen ut mot nya som aktieägarna tror kan sköta företaget bättre?

Skrivet av DrDuke:

Sen var det lite biografier som väl gick ut på att Steve Jobs > Bill Gates > Steve Ballmer. Det får stå för dig..

Det stämmer att det är min åsikt, och det får stå för mig, men det var inte det jag skrev. Jag skrev en relativt korrekt analys över de tre personerna (möjligtvis med undantag för Ballmer som jag inte är så kunnig på), där jag låter läsarna själva dra sin slutsats om vilken människa som är "godast". Den är baserad på ett antal dokumentärfilmer jag sett i ämnet, och ett antal intervjuer av personer som jobbat nära cheferna. Hittar du en vettig källa på att min analys inte stämmer så visa den gärna.
Det jag försökte visa var även att det finns inga riktigt "goda" människor som chefer över stora företag som vuxit mycket. Företag växer nästan alltid genom att mer eller mindre aggressivt armbåga sig framåt i kön, och att alla eller i alla fall de flesta högre chefer inte direkt är snälla människor.

Skrivet av Kogster:

Om nu steve jobbs bara bryr sig om att marknadsföra sina produkter varför är de så extremt dyra i förhållande till vad man får jag menar inte att apple datorer inte är bra jag menar bara att dubbla prestandan (i vissa fall) inte är värt trippla eller fyrdubbla priset. Apple råkar också vara det bolag som tar störst marginaler på allt de säljer i så gott som hela datorindustrin.

Tja, det kan jag bara spekulera om. Varför kostar en Audi betydligt mer än en Skoda utan att ge lika mycket för pengarna? Varför kostar Intels Extreme-processorer mycket mer än deras vanliga utan att prestera så mycket bättre?

Apple har valt att lägga sig mer åt lyx-hållet än åt budget hållet. Det sitter vanligtvis betydligt dyrare komponenter i en Mac än mot en generisk PC. Inte bara processorn och grafikkortet som man vanligtvis tittar på, utan framför allt dyrare komponenter i saker som skärm (där Apple vanligtvis använder dyrare men bättre IPS-paneler, medan billigare och lite sämre TN-paneler är vanliga bland normala PC), och saker som chassit som Apple lägger ganska stor ansträngning på att designa väl. Och det skulle jag tro är den stora anledningen till att produkter från Apple vanligtvis är dyrare än andra tillverkares produkter. Apple väljer helt enkelt inte att försöka göra en billig men skapligt vettig produkt, utan väljer att kosta på den dyrare komponenter, lägger ganska mycket jobb på att designa dom bra så att dom både blir vackra (subjektivt) och får bra funktioner. De strävar hela tiden efter att göra bra och trevliga datorer att använda och låter inte en ökad kostnad på produkten begränsa det. De är oftast väldigt tidiga med nya fiffiga metoder att underlättar användandet. Titta på saker som laddar-sladden som hålls fast med magneter, den stora touchpaden som stödjer betydligt fler finesser än en vanlig touchpad. Skärmen som hålls fast, vid hopfällt läge, av magneter i stället för mekaniska hakar för att ge ett snyggare utseende, och mindre som kan gå sönder.
Det är denna utveckling av ny fiffiga metoder som jag gissar gör att de behöver ta ut högre marginaler än andra företag, som inte utvecklar denna typ av lösningar. De har högre kostnader i R&D än de flesta andra datortillverkare skulle jag tro, och för att bekosta den så har de högre marginaler på sina datorer.

Så om man tycker att Apples produkter är värda sitt pris eller inte är så klart högst subjektivt och beror nog mycket på ens ekonomi. Och jag kan säga att jag själv inte köpt något från Apple på flera år då jag inte känner att jag har råd för tillfället. Men jag är fortfarande frestad att köpa vissa av Apples produkter.

Och Apple är inte ensamma om att ha höga marginaler och att leverera betydligt dyrare datorer än normalt. Titta exempelvis på Sony och deras VAIO-serie som ofta ligger i ungefär samma prisnivå med dyra datorer som försöker erbjuda något extra utöver vanliga datorer.

Men det jag inte förstår är hur man kan tycka illa om ett företag för att de valt att sälja dyrare och finare datorer än det normala. Är ni sura på sportbils-tillverkare för att deras bilar inte är lika prisvärda som andra bilar?

Känner man att de extra pengarna man lägger ger en något man är villig att betala för så köper man en dyrare produkt. Känner man att de extra pengarna inte ger en något man är villig att betala extra för så köper man en billigare enklare produkt helt enkelt. Varför göra det svårare än så, och börja blanda i känslor i beslutet över vad man ska köpa?

Edit: Lite färre stavfel nu hoppas jag...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Genesis:

Intressant. När Microsoft går med stor vinst så är dom hjältar, och de har dom förtjänat ungefär. Men när Apple går med mindre vinst så är dom vidriga?
Att Bill Gates och Steve Ballmer tar ut rejäla löner på runt en miljon dollar var per år, och Gates men inte Ballmer sedan väljer att kompensera detta genom att donera delar av dessa pengar, så är de båda hjältar och goda människor?
Medan när Steve Jobs i vanlig ordning tar ut 1 dollar i lön per år (vilket är det minsta man kan ge i lön i USA tydligen), så är han en girig och vidrig människa?

Det känns som att många här låter sina känslor för Apple och Microsoft bli baserade på propaganda snarare än att själva läsa på, och göra egna beslut...

Ett aktieföretags högst mål är att gå med så stor vinst som möjligt. Sätter de andra mål högre så kommer styrelsen och VD'n eller koncernchefen att sparkas av aktieägarna och nya tillsättas.
Så att tycka illa om ett aktiebolag för att de försöker gå med vinst är som att tycka illa om ett rovdjur för att det jagar och dödar andra djur.

Och angående vad man tycker om personerna bakom företagen så är ingen av de varken rena hjältar eller rena skurkar. Alla har både stora positiva och stora negativa sidor, utom Ballmer möjligtvis som mest verkar ha stora negativa sidor.

Bill gates var en extremt tävlingsinriktad människa. För honom var framgången det viktigaste, och att producera dåliga produkter eller att använda fula/olagliga metoder för att nå den framgången såg han inte som något problem alls. På senare dagar när han nått riktigt stor framgång så har han mer eller mindre gått i pension, och därigenom lugnat ner sig lite. Han sitter på ett berg av pengar, och lever ganska så ordentligt lyxigt, men har trotts det fruktansvärt mycket pengar kvar. Man kan bara gissa om han väljer att donera till välgörelse för att "köpa" sig ett gott rykte, eller genuint vill förbättra välfärden i världen, men han sitter fortfarande kvar på ett berg av pengar, och väljer nog aldrig bort någon form av lyx för att pengarna i stället ska gå till välgörenhet. Och han verkar även ganska mån om att folk får reda på att han donerar pengar till välgörenhet.

Steve Jobs lever för att ge ut en bra produkt. Det verkar vara hans högsta mål i livet. Han är dock villig att pressa sina anställda till det yttersta och sedan mer för att de ska prestera väl, och ska tydligen vara en väldigt krävande chef att ha. I Apples början så växte Apple väldigt väldigt snabbt, och Steve Jobs tiodubblande sin förmögenhet varje år ett par år i rad. Det hela gick för snabbt, och han gick från en fattig hippie till sjukt rik affärsman och plötsligt riktades allas blickar mot honom. Det hela gick så långt att han blev lite smått galen med gudskomplex, och styrelsen avsatte honom. Efter det skärpte han till sig, och startade ett nytt företag vid namn NeXT, som utvecklade en hel del ganska så intressant mjukvara. Under tiden så gick det bara sämre och sämre för Apple som ständigt förlorade marknadsandelar. Efter ett tag så valde Apple att köpa NeXT, och därigenom få tillbaka Steve Jobs som chef över Apple. Mycket av NeXT's mjukvara blev Mac Os X, vilket var ett stort lyft i kvalitén på Apples operativsystem.
När Steve Jobs blev Apples chef igen bestämde han sig för att inte ta ut någon lön från företaget förens han fått Apple tillbaka till det ledande företaget i branschen. Så girig kan man knappast kalla honom. Men han ska dock fortfarande driva på sina anställda lite väl hårt sägs det, och vara en krävande och otrevlig chef, trotts att han utåt verkar vara en väldigt trevlig människa.
Han verkar inte donera så mycket pengar till välfärden, men sitter också på minst pengar av de tre. Och han får ingen vettig lön, utan lever på sina pengar han gjorde som ung.

Steve Ballmer som nu tagit över som chef över Microsoft verkar vara en riktig clown, som verkar ganska inkompetent, och som verkar skita i allt utom sin egen lön. Att det går sämre för företaget, eller om de levererar dåliga produkter kunde han inte bry sig mindre om så länge han får ut en rejäl bonus. Det är iaf känslan jag fått av honom.
Han verkar inte donera så mycket, trotts att han har en del pengar ändå, och får högre lön varje år än vad han gör av med skulle jag tro. Hans förmögenhet ligger ungefär (procentuellt sett) mitt emellan Gates och Jobs.

Så kan någon vänligen förklara för mig varför Apple är klassat som skurk på Sweclockers, medan Microsoft klassas som hjältar som förbättrar världen? Jag förstår verkligen inte det...

EDIT: Återigen kanske ett lite väl långt inlägg, men jag kände att jag behövde skriva av mig...

Det där var så jävla ensidigt så det är helt sjukt, det är inte direkt så att Steve är en ängel speciellt om man kollar på hur de jobbar. Ska inte gå in på detta för att jag vill inte fördumma samtalet mer än vad du redan har gjort speciellt när ingen nämde Apple i första början. Samt att det inte direkt är någon som har sagt att Microsoft är några änglar, även om jag tycker att Bill Gates har gjort så extremt mycket för så många. Han lägger pengar och tid med utveckling och donationer till att förbättra livskvaliten för ALLA, om de får igenom sitt arbete med kärnkraftverk vilket kan återvinna resterna från "äldre modeller" oj oj. Du kan titta igenom hans föredrag på TED.COM.

Men okej enligt dina tankebanor så har han inte märkbart sänkt sin egen livskvalitet även om han i princip vid ett tillfälle gav bort större delen av sin förmögenhet samt just nu extremt mycket tid och även ännu mera pengar så det spelar ingen roll eftersom att han inte sänker sin livskvalitet....

Du vet att även om Steve tar ut 1 dollar så spelar det ingen roll de tjänar pengar på andra sätt, tänker inte förklara hur detta funkar du kan gott och väl kolla upp detta och ta det till vana innan du skriver massa struntprat du inte har någon aning om. I slutändan handlar allt om pengar och för att göra en skillnad i världen så behöver du pengar och information för att utveckla.

Att Steve inte donerar spelar för mig ingen roll, ingen har rätten att tvinga folk att donera eller att göra en specifisk sak och jag skulle aldrig se ner på någon som inte gav till de behövande eftersom att det i slutändan är deras pengar vilket de själv har tjänat in.

Om någon klagar över detta kande jobba 16+ timmar om dagen, utveckla rätt rutiner/tankesätt/ideer/kontaker för att skapa verktyg för att göra en skillnad.
Pengar är ett sätt så länge du placerar dem rätt.

Aja har rantat på som fan men det vore kul om du kollade upp lite innan du snackar massa gojja.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cwittler:

Det där var så jävla ensidigt så det är helt sjukt, det är inte direkt så att Steve är en ängel speciellt om man kollar på hur de jobbar. Ska inte gå in på detta för att jag vill inte fördumma samtalet mer än vad du redan har gjort speciellt när ingen nämde Apple i första början. Samt att det inte direkt är någon som har sagt att Microsoft är några änglar, även om jag tycker att Bill Gates har gjort så extremt mycket för så många. Han lägger pengar och tid med utveckling och donationer till att förbättra livskvaliten för ALLA, om de får igenom sitt arbete med kärnkraftverk vilket kan återvinna resterna från "äldre modeller" oj oj. Du kan titta igenom hans föredrag på TED.COM.

Men okej enligt dina tankebanor så har han inte märkbart sänkt sin egen livskvalitet även om han i princip vid ett tillfälle gav bort större delen av sin förmögenhet samt just nu extremt mycket tid och även ännu mera pengar så det spelar ingen roll eftersom att han inte sänker sin livskvalitet....

Du vet att även om Steve tar ut 1 dollar så spelar det ingen roll de tjänar pengar på andra sätt, tänker inte förklara hur detta funkar du kan gott och väl kolla upp detta och ta det till vana innan du skriver massa struntprat du inte har någon aning om. I slutändan handlar allt om pengar och för att göra en skillnad i världen så behöver du pengar och information för att utveckla.

Att Steve inte donerar spelar för mig ingen roll, ingen har rätten att tvinga folk att donera eller att göra en specifisk sak och jag skulle aldrig se ner på någon som inte gav till de behövande eftersom att det i slutändan är deras pengar vilket de själv har tjänat in.

Om någon klagar över detta kande jobba 16+ timmar om dagen, utveckla rätt rutiner/tankesätt/ideer/kontaker för att skapa verktyg för att göra en skillnad.
Pengar är ett sätt så länge du placerar dem rätt.

Aja har rantat på som fan men det vore kul om du kollade upp lite innan du snackar massa gojja.

Vänligen peka ut något jag skrev och peka ut exakt hur det är felaktigt istället för att samla ihop allt jag skrev i en klump, och sedan säg att allt är felaktigt utan att förklara hur eller varför.

Jag har inte sagt att Steve Jobs är en ängel. Han har gjort en hel del fula saker i sina dagar. Jag skriver ju till och med ordagrant "Alla har både stora positiva och stora negativa sidor". Jag försöker inte måla upp en bild där Steve Jobbs är en ängel och Bill Gates en djävul, utan en bild där båda är ganska långt ifrån änglar, men också inte heller djävlar. Båda har gjort en hel del fula saker i sina dagar, men även gjort en del bra saker som kompenserar i viss mån.

Och ja, det stämmer att Bill Gates gör ganska mycket bra för världen nu. Jag personligen tror inte att hans kärnreaktor kommer att lyckas, men det hör inte hit. Men hans strävan efter en bättre lösning på energiproduktionen är beundransvärd.
Men Bill Gates har byggt hela sin förmögenhet på mindre snälla metoder, och levt mycket på sitt monopol. Att han nu ger tillbaka en del av pengarna gör ju att jag tycker mindre illa om honom, men jag har inte glömt hur han fick pengarna. Han har fortfarande tagit mer från världen än han har gett tillbaka, så att säga. Det får kanske stå för mig det, men många här verkar se Bill Gates som en genuint snäll människa som enbart hjälpt världen så gott han kunnat, och det är inte hela sanningen är allt jag försöker säga...

Jag tycker personligen att Steve Jobs bidragit mer till IT-världen och är kanske en marginellt bättre människa än Bill Gates, men i det grova så är de ungefär lika dåliga. Däremot får jag känslan av att många här tycker att Steve Jobs är en girig person som gör allt för att kamma hem så stor vinst från Apple som möjligt, medan Bill Gates endast har positiva sidor, och alltid gjort allt han kunnat för att förbättra världen. Det är möjligt att jag har fel i att det är den generella åsikten på Swec, men det var det som fick mig att börja skriva denna nu på tok för långa text...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cwittler:

Vad Bill Gates gör för världen handlar inte bara om donationer även om det är en STOR del hans arbete inom energi är antagligen det viktigaste vi kan göra för mänskligheten bortsätt från kolonisation av rymden.

Jag har försökt, men jag kan inte förstå vad det här betyder

Visa signatur

Fractal Design Define R5 | Aorus X570 Elite | AMD 5900x | MSI Radeon RX 6800

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av DrDuke:

Om du skriver att Microsoft "medverkat i en strategi där samma fattiga länder som han nu hjälper hamnade i ett teknologiskt beroendeförhållande till Microsoft och där inhemska alternativa lösningar hämmades" och att Bill Gates pengar är "ärligt eller oärligt förtjänade" så antyder du starkt att BG har begått grova moraliska överträdelser, oavsett om det var din intention eller inte.

Det är också bara du som yrar om hjältar i den här tråden, vet inte riktigt var du fått det ifrån. I övrigt känns det som att det råder stor samstämmighet kring att BG är en kille som har tillverkat operativsystem och som förtjänar lite cred för att han ger bort vinsterna till behövande. Ordet "hjälte" är det bara du som använder.

Det första påståendet skrev jag och det är sant hur vi än vrider och vänder på det. Det är ingen tolkning utan finns beskrivet utan krusiduller i Microsofts dokumentation. Detta är ändå en version light i jämförelse med hur livsmedelsindustrin verkat.

I den andra delen skrev jag om människors behov och inte om Bill. Det är knivigt att bedöma Bill eftersom han å ena sidan verkade på en begynnande marknad utan ett fungerande ramverk av regler, men samtidigt använde sig av metoder som åtminstone idag anses oetiska. Jag bryr mig inte så mycket om den biten; gjort är gjort.

Bill var en exceptionellt driven företagsledare och förtjänar naturligtvis erkännande för det. Bilden av att Bill "tillverkat operativsystem" är dock inte korrekt. Visserligen var han delvis engagerad i viss programmering i början, men i övrigt är det andra programmerare som skapade Microsoft produkterna. Bills roll var en annan.

Om Bill använder sin förmögenhet på ett konstruktivt sätt är det bra. Jag står dock fast vid att det inte ger honom extra pluspoäng framför människor som verkligen offrar av sig själva för att göra gott. Om du sedan har svårt för att jag använder ordet hjälte så skulle jag tro att en vanlig Google sökning på "Bill Gates hero" ger ganska många träffar.

Permalänk

Steeevee ballmeerrrr!

Visa signatur

Asus P5e Pro ~ Intel E6300 @3ghz ~ 2x XFX 5750 ~ 4GB DDR2 ~ Corsair H50 ~ Corsair CX 400W ~ WD 320GB ~ CM Scout ~ Windows 7 Ultimate x64

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Genesis:

Men Bill Gates har byggt hela sin förmögenhet på mindre snälla metoder, och levt mycket på sitt monopol. Att han nu ger tillbaka en del av pengarna gör ju att jag tycker mindre illa om honom, men jag har inte glömt hur han fick pengarna.

I krig och företagande vinner man inget på "snälla" metoder. Visst, back in the days så snoddes det friskt från varandra men det var helt andra förutsättningar på den tiden också. Det är svårt att få saker från gårdagen ogjorda men man kan faktiskt göra något för morgondagen - spelar egentligen ingen roll om det handlar om en krona eller ett par miljarder om man bidrar med vad man kan och på sitt sätt. Forgive and forget är min melodi och jag hoppas att Gates med andra fortsätter med sitt bidragande.

På en mer ontopicnivå så känns det som att Microsoft för en gångs skull har en solid och modern produktportfölj - även om jag inte greppar varför konsollerna inte uppdateras oftare (även från Sony respektive Nintendo) - och det känns ändå som att efter ett eller ett par års nedgång så kan det inte gå annat än bra.

Permalänk
Skrivet av Genesis:

Extremt lång text...

Steve Jobs tjänar visserligen 1 USD i lön per år, men får mycket vid sidan om. För något år sedan fick han bl.a. ersättning i optioner i företaget, vilket gjorde att han vid årets slut var ~2,5 miljarder kr rikare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Genesis:

När Steve Jobs blev Apples chef igen bestämde han sig för att inte ta ut någon lön från företaget förens han fått Apple tillbaka till det ledande företaget i branschen. Så girig kan man knappast kalla honom.

Steve Jobs är en extremt girig människa. Han är till och med så girig att han stjäl pengar från sina vänner.

Steve Jobs och Steve Wozniak gjorde ett jobb åt Atari och de skulle dela lika på inkomsterna. När Jobs levererat produkten till Atari kom han tillbaka och sa att dom fått $600 för jobbet, Wozniaks andel blev $300. I själva verket fick Jobs någonstans mellan 3000 och 5000 dollar som han behöll själv.

Så här kommenterar Wozniak det hela :

Citat:

You can see why I cried deeply when I found out the truth. I get hurt and cry very easily when people don't treat others well, or when the "right" thing isn't happening.

Att det är hårda tag inom företagsvärlden är normalt, men att lura en vän på pengar är riktigt riktigt fult.

Visa signatur

I am Thon, eat my spread!

Permalänk
Medlem

haha är det bara jag eller påminner Steve Ballmer om Alfon åbergs farsa ?

Permalänk
Medlem

Nyheten handlade om Microsoft, inte helt oväntat att Bill Gates dyker upp. Men vafan, Apple? Så fort något av "lägrena" känner sig hotade så måste de attackera lite. Bill Gates ska minsann inte få skina om inte Steve Jobs får komma in och skina lite mer.

Jävla tråkigt det här forumet har börjat bli den senaste tiden. Eller ja, det hela eskalerade väl iomed iPhone när Apple blev mycket större.

Bill Gates donerar sina egna pengar som han kämpat ihop, duktigt.
Steve Jobs tar ut 1USD i lön, duktigt.

De som inte inser att Bill Gates och Steve Jobs är affärsmän, kommer heller inte förstå många av de metoder de använder för att klättra till toppen. Klart de inte alltid kan ses som änglar, men det Bill Gates gör är något som alla borde uppskatta. Han kunde som någon annan skrev, ha lagt allt på hattdesign och hattar men väljer att investera pengar i forskningsprojekt som kan komma att göra jättestor skillnad för alla av oss.

Permalänk
Medlem

Alfons;D

Skrivet av jaK0b:

haha är det bara jag eller påminner Steve Ballmer om Alfon åbergs farsa ?

HAHAHAAHAHA KLOCKRENT, tänkte precis samma sak !

Permalänk
Skrivet av jj_viking:

Ja, Bill är en bra kille. Härligt att se att han gör så mycket för andra :). Fler stora företagare borde följa hans exempel. Cheers for Gates!

och

Skrivet av henricsson79:

Bill Gates är ganska generös... kanske världens mest generösa?

Skrivet av PerZerk:

Han förtjänar varenda krona. Han blev ju till och med mobbad av sina föräldrar eftersom han satt inne och lekte med datorer.

Stalin förtjänade också alla sina pengar. Ingen i partiet gillade honom men så lyckades han få mer kontroll över folket än någonsin tidigare. What a great guy.

Permalänk
Skrivet av HarmlessWarrior:

och
http://www.memedepot.com/uploads/0/207_not_sure_if_serious.jp...

Stalin förtjänade också alla sina pengar. Ingen i partiet gillade honom men så lyckades han få mer kontroll över folket än någonsin tidigare. What a great guy.

Jag hoppas att du är sarkastisk med det där sista.

Skrivet av KimTjik:

bla bla massa skitsnack!

Tycker inte Bill Gates är någon hjälte, men jag donerar hellre till någon som honom... Som verkligen håller koll på att hans pengar går rätt... Till skillnad från de flesta hjälporganisationer.

Det du snackar om är svenskar i ett nötskal det där med att ge pengar till välgörenhet för att rentvå sig och känna sig bra. Sen går deras pengar åt någon diktator eller chefer för hjälporganisationer.

Själv hoppas jag MS får sota för vad dom gjort mot alla som köpt Zune HD, förlustmässigt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ÖverKlokarN:

Steeevee ballmeerrrr!

Visste inte att han var involverad i B17-Bomber. Låter som Ballmer ^^
YouTube - AVGN vs B17 Bomber

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av dubbelmacka87:

bla bla massa skitsnack!... Det du snackar om är svenskar i ett nötskal det där med att ge pengar till välgörenhet för att rentvå sig och känna sig bra. Sen går deras pengar åt någon diktator eller chefer för hjälporganisationer.

Om du nu är så sarkastisk och verkligen tvingar fram en kommentar ifrån mig, speciellt efter att ha skrivit att det jag skrev är skitsnack, så kan jag lägga till att jag på egen bekostnad ägnat över 10 år att verka i länder där hjälp behövts, klivit över döda och sett misär som de flesta inte ens kommer att se på TV. Jag behöver inte något feel-good placebo. Egentligen är detta irrelevant och inget jag är stolt över, utan bara ett val jag gjort och inget jag förväntar något för, men tydligen får man inte hålla det för sig själv utan att bli ifrågasatt. Inte för att framstå som storsint, men jag förbiser det som något du egentligen inte menade. Poängen med vad jag skrev är ändå inte mig, utan de människor jag sett och mött som gjort mer än vad pengar kan köpa. Läs vad jag skrev och lägg inte in några personliga omdömen om för både dig och mig okända medlemmar här på detta forum. Eller det kanske också är typiskt svenskt att förutsätta att vi vet allt om alla och allting?

Permalänk
Skrivet av KimTjik:

Eller det kanske också är typiskt svenskt att förutsätta att vi vet allt om alla och allting?

Och så går vi tillbaks till det första du skrev på det här ämnet.
Eller du kanske menade dig själv och då ber jag om ursäkt.

Ifrågasatte inte vad du eller dessa människor gjort, ifrågasatte dina tankar om Bill Gates och hans motiv.

Ber om ursäkt för den attacken, ilskan över en annan kommentar spillde över här vilket den inte borde gjort.
Mitt inlägg var inte häller så lätt att tyda och jag kunde inte förvänta mig mer än feltolkning.

Förlåt för offtopic.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av dubbelmacka87:

Och så går vi tillbaks till det första du skrev på det här ämnet.
Eller du kanske menade dig själv och då ber jag om ursäkt.

Ifrågasatte inte vad du eller dessa människor gjort, ifrågasatte dina tankar om Bill Gates och hans motiv.

Eftersom du tagit upp saken är det bättre att du kommenterar vad du konkret ifrågasätter. Utan omskrivning är här citat om vad jag skrivit om Bill i den här tråden (att jag inte ger honom extra pluspoäng för mängden pengar han kan donera är min subjektiva åsikt, vilken jag lämnar därhän):

- "Inget ont om vad Bill gör idag, men samtidigt har han tidigare medverkat i en strategi där samma fattiga länder som han nu hjälper hamnade i ett teknologiskt beroendeförhållande till Microsoft och där inhemska alternativa lösningar hämmades."

- "Dessutom ifrågasätter jag inte att han gör det han gör av gott motiv, trots att varken du eller jag verkligen känner hans motiv."

- "Bill Gates valde att istället medvetet driva kampanjer om sin filantropi i världspressen. Jag ser inget fel i det, men det är samtidigt ett tecken på att människan har ett behov av att etablera en "legacy" som är tänkt att leva kvar efter ens död."

- "Det är knivigt att bedöma Bill eftersom han å ena sidan verkade på en begynnande marknad utan ett fungerande ramverk av regler, men samtidigt använde sig av metoder som åtminstone idag anses oetiska. Jag bryr mig inte så mycket om den biten; gjort är gjort."

- "Bill var en exceptionellt driven företagsledare och förtjänar naturligtvis erkännande för det. Bilden av att Bill "tillverkat operativsystem" är dock inte korrekt. Visserligen var han delvis engagerad i viss programmering i början, men i övrigt är det andra programmerare som skapade Microsoft produkterna. Bills roll var en annan."

- "Om Bill använder sin förmögenhet på ett konstruktivt sätt är det bra."

Det är samtliga meningar jag skrivit om Bill i den här tråden. Istället för hagelskurar av ifrågasättande kan du ju beskriva vad det är som är "skitsnack".

Permalänk
Inaktiv

När bytte Steve jobs senast kläder?

Permalänk
Medlem

Jag har nu haft lite tid att tänka på vad jag skrev och hur jag gjorde det, och inser att det nog inte var ett så lyckat val. Jag tycker det är synd att det finns dessa "läger" som antingen fanatiskt älskar eller hatar ett företag. Strunt samma om företaget är Apple, Microsoft, AMD eller nVidia så är det synd att så starka känslor för företag leder till flamewar och liknande, och förstör så många trådar som började seriöst.

Jag var upprörd över hur olika Apple och Microsoft behandlas av media och på olika forum, och kände för att visa att även Microsoft har sina dåliga sidor. Men jag inser såhär i efterhand att jag snarare förvärrade situationen än förbättrade den. Jag kan bara be om ursäkt för det, och säga att jag ska göra mitt bästa för att inte göra om det. Och jag ska göra mitt bästa för att i fortsättningen hålla en högre nivå på diskussioner.

Permalänk
Medlem

Orsaken till varför Microsoft går så bra är endast för de bokstavligen stjäl kunder från Google och andra företag genom att betala dem för att sluta använda dem.

Fy för Microsoft, skulle inte ens använt deras operativsystem om det funnits ett bättre OS.
Deras sökmotor är inget mindre än skit så illa det är.

Permalänk
Medlem

Jag gillar inte Microsofts produkter men tycker att Bills välgörenhet är bra.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av jj_viking:

Ja, Bill är en bra kille. Härligt att se att han gör så mycket för andra :). Fler stora företagare borde följa hans exempel. Cheers for Gates!

Sen har vi Warren Buffet, en av de bästa investerarna genom tiderna,
han har byggt upp en förmögenhet på 62 miljarder dollar, han har sagt att vid sin död så ska stora delar av hans förmögenhet gå till välgörenhet, han är inte den som slösar massvis med pengar heller.