Jag hatar mitt liv, är självmord en bra idé`?

Permalänk
Avstängd

Jag hatar mitt liv, är självmord en bra idé`?

-

Permalänk
Medlem

eller kanske prata med allmänpsyk?

Visa signatur

The power of GNU compiles you!
"Often statistics are used as a drunken man uses lampposts -- for support rather than illumination."

Permalänk
Medlem

Tycker att du borda prata med någon om detta t ex Psykiatrisk akutmottagning eller kodes förslag (om du kan vänta ett par dar?), antingen genom att ringa eller besöka.

Visa signatur

People are spending dollars on water tapped in fancy bottles. And don't you agree? The gesture is not so much an act of stupidity. It 's just a sign of our destructive mentality. - Raised Fist [Slipping into coma]

Permalänk
Medlem

Självmord är ytterst sällan resultatet av rationellt tänkande - dåligt psykiskt mående är oerhört mycket vanligare. Du bör träffa en psykiatriker. Självmord är en dålig ide.

Visa signatur

"We have just one world But we live in different ones" - Dire Straits, "Brothers in arms"

Permalänk
Medlem

Ingen idé att avsluta sitt liv när man inte vet vad som kommer hända i framtiden, tänkt va mycket du skulle missa. All teknisk utveckling, skaffa familj och se ens barn växa upp och så vidare.

Alla är deppiga någon gång, men det gäller att se framåt oavsett vad!

Visa signatur

ASUS H97-PRO ATX |Intel Core i5 4670K 3.4 GHz | ASUS Radeon R9 270X 2GB DirectCUII TOP | A-DATA 8GB (2x4GB) 1600Mhz | Samsung EVO 840 120GB | WD 1TB Blue 7200rpm 64MB | Fractal Design Integra R2 750W | Corsair Carbide 330R | Samsung S24D590 PLS | Windows 7 Pro 64-bit

Permalänk

Som sagt det bästa är att prata med någon och då diskutera frågor som meningen med livet och varför man tycker det är så jobbigt, söka upp psykiatriker IRL är ofta jobbigt, problemet med internet är dock att det finns gott om idioter. Sedan tycker jag inte argumenten som visa kommer med är bra, beroende på vad personen har för livsåskådning. Detta med ens livsåskådning är en otroligt viktig detalj när man argumenterar för något som liv/humanism etc

Om man tycker ens liv är jobbigt så rekommenderar jag en att se dokumentärer som visar hur andra har det, t.ex Manillas glömda barn om uteliggare i Filippinerna.

Jag själv är inte precis nöjd över mitt liv, men tänker så att jag ändå kommer vara död i x miljarder år framåt. (oändlighet) Enda chansen att göra något som är roligt är nu, bara en sådan sak som att testa ett nytt spel kan man inte göra som död.

*edit*
Dokumentären: Manillas glömda barn - Dokumentärfilm | SVT Play
Som jag själv inte kan spela upp för tillfället, iaf så är vi i sverige vanligtvis några som har det bra jämfört mot andra. Det vanligaste i sverige är dock att man tycker att ens liv känns meningslöst och inte det att man anser sig ha bland det sämsta livsstandarden i världen.
Men då får man försöka göra sitt liv mer meningsfullt.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk

Diskutera meningen med livet å sånt, om man har fri vilja, är INGEN bra idé. Jag vart nere en längre period efter min farsa dog, och dom frågorna gjorde mig bara helt mindfuckad.

Men ta kontakt med psykiatriker, psykolog etc.

Visa signatur

My name is legion, for we are many.

Permalänk
Entusiast

steg 1. anti-depp, de skrivs ut på rullande band.
steg 2. må bra, tro mig.

Visa signatur

PS5 :: Switch :: Steam :: StarCraft II

Permalänk
Medlem
Skrivet av Firkraag:

steg 1. anti-depp, de skrivs ut på rullande band.
steg 2. må bra, tro mig.

det bör man väll ta efter att man talat med psykiatriker ordentligt, känns som många får antidepp så dom ska vara glada utan att igentligen lösa problemet. symtom kan man alltid ta bort på något sätt men det betyder inte att problemet är borta.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Självmord är ju en ganska permanent lösning...

Visa signatur

They invented "SUV" because they can't call them Jeep
"Tycker alltid att du är lite tjurskallig när du skriver till mig och andra.. har jag fel?" - tcntad
"Du är fan min idol på Sweclockers Martiis. Tack för att du finns!" -
Crippa90

Permalänk

självmord är den fegaste och ynkligaste utvägen man kan ta i livet.
stå på dej ffs,livet är tufft,livet är kämpigt,livet kan i vissa perioder verka helt värdelöst,så är det för alla,live with it.

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem

Svar nej.

Visa signatur

Q6600/4GB/8800GT | Macbook Pro | iPhone 3G | D3100

Permalänk
Medlem

troll

Visa signatur

Dekadens

Permalänk

livet blir inte bättre än man gör det så självmord är ingen bra idé. fråga dig själv varför du hatar ditt liv och vad du kan göra för att det ska bli bättre. listor är bra! skriv allt du vill göra med livet och gör dem sedan. prata med någon som är proffesionell, psykolog eller liknande.

Permalänk
Medlem

Jag tycker du ska göra det men frågan är inte OM utan HUR!

Här tycker jag vi kan tipsa TS om det mest komiska sättet att avsluta det hela på.
T ex Hälla i dig så mycket salt så kroppen får jobba tills den dör, svälta dig själv för att se var din breaking-point ligger, försöka röka så mycket cannabis att du blir den första som dör av det.
Finns många olika sätt, låt fantasin flöda!

Eller så söker du hjälp..

Visa signatur

"Happiness is only real when shared"

Permalänk
Medlem

Säger bara en sak paracetamol säljs numera tillsammans med barngodiset på diverse snabbköp...

Men läs detta först! -> Självmordstankar

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Skrivet av skruvis:

Säger bara en sak paracetamol säljs numera tillsammans med barngodiset på diverse snabbköp...

Perfekt om man vill få leverskador...

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk
Medlem
Skrivet av Martiis:

Självmord är ju en ganska permanent lösning...

På ett tillfälligt problem...

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR

Ah, MX Blues, the power of nuclear bombs at your fingertips!

13700KF / Gigabyte Z790UD / 32gb DDR5@6000mhz / Powercolor RX 6700 XT 12Gb / NZXT HALE90 750 / NZXT H2 White

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ang3r:

På ett tillfälligt problem...

Som varar livet ut...

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alakai:

Som varar livet ut...

Depression? Nja. Har man en allvarlig obalans i hjärnan kan zoloft och så helt säkert återställa den (med vissa bieffekter); är man deppad för något i livet man inte kan göra nåt åt / inte gör något åt kan man nog äta zoloft ändå.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Musikälskare

Att ta självmord är så jävla själviskt, dont do it

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Avstängd

Jag förstår att det är svårt att se hur psykiatri eller någon annan vårdinsats skulle kunna förändra situationen när man är deprimerad och jag tror inte att jag kan göra så speciellt mycket för att övertyga någon om att de verkligen kan det oavsett hur mycket jag själv nu tror det.

MEN, även om man inte har stora förväntningar på att situationen skulle bli bättre av att man kontaktar vården så är det ändå rimligt att göra det.
Självmord kommer att finnas kvar även efter att man gått igenom allt vad vården kan erbjuda. Vården och det drägliga, eller kanske rent av fantastiska, liv man kan få om det lyckas kommer inte att finnas kvar efter ett självmord.
Du har inget att förlora med att försöka vården. De kommer inte att kräva något av dig och de kommer inte tycka att du är till besvär.

Permalänk

Kass idé. Inte för att vara lättsam men ta dig i kragen, byt stil om det behövs, flytta om du känner att det skulle liva upp med fräscht folk omkring dig. En nystart är precis vad som räddade mig från depression. Ett besök till frisören för att få känslan av "nytt". Ett par rejäla glas vatten...

Det var väl en förenklad plan över hur man blir lycklig men... kort sagt involverar det positivt tänk och självförtroende.

Permalänk
Medlem

Va fan. alla har vi väl funderat på sjävlmord en eller två gånger under tiden som man växte upp. Dock kommer de flesta tilll slutsatsen vad hjälper det? Vilka förlorar på det? Det är alltid några som förlorar på det speciellt din familj. Vem tjänar något på att man tar livet av sig? Förmodligen inte du själv. alla problem som man har i nuläget dör ut eller försvinner av sig själv eller att man tar andra framtida beslut som gör att dessa problem inet blir lika viktiga.

Det finns alltid många bättre vägar att gå när man är sjukt nere och helt säker på att livet inte kan bli bättre. Jag var där en gång i tiden. Anledningen till att jag inte gjorde var för att det skulla bli ännu värre för min familj. Det finns inget mer egoistisk sak att göra än att ta livet av sig.

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd låst*

Då TS inte verkar vilja diskutera detta längre så tar jag och stänger tråden.

Visa signatur

Don't drink and drive, you might spill your drink.