Permalänk

Öppna "betalkonto"?

Halloj!
Nu är det bara ett par dagar kvar tills jag ska flytta till en trea ihop med 2 kompisar. Jag tänkte att den smartaste lösningen för oss att sköta alla någorlunda fasta avgifter på (Hyra, bredband, el, tv, försäkring etc) vore att öppna ett nytt konto. Det kontot tankas sedan med en summa/person via autogiro varje månad från våra privatkonton, och där betalas också alla räkningar via autogiro.
Detta tycker jag låter som en bra idé (Blivande rumskompisar är onåbara för tillfället ), men undrar hur jag går tillväga?

Kontot kan stå på nån av oss tre då vi känner varann väl.
Jag använder mig utav swedbank och har inte mycket större koll än att jag kollar mina egna konton ibland så att allt stämmer och betalar en och annan räkning.
Hur öppnar jag kontot i fråga, och fungerar det sättet bra tror ni?

// Robin

Permalänk
Hedersmedlem

Öppna ett e-sparkonto på Swedbank via internetbanken.

Visa signatur

- If you don't change direction, you may end up where you're heading

Permalänk
Skrivet av jonasy:

Öppna ett e-sparkonto på Swedbank via internetbanken.

Tack, gjorde det nu.
Var ju löjligt enkelt, hade väntat mig massa krångel

Permalänk

ska bara ge dig tipset att ni ska ha nolltolerans på sena betalningar av dina kompisar

Visa signatur

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av MIFFo_BEast:

ska bara ge dig tipset att ni ska ha nolltolerans på sena betalningar av dina kompisar

Jag förstår hur du tänker, absolut.:) Men om man har 0-tollerans för att kompisar är sena med X inbetalning:

a) framstår man som en bra kompis då
b) framstår de andra som är sena med inbetalning som en bra kompis?

Det jag är nyfiken på är såklart "hur väl man känner en annan människa som man känner" så att säga? Jag tycker just att en sann, äkta och uppriktig kompis är en sådan som inte försöker glida undan X betalning (i detta sammanhang) utan visst kan "släpa efter" utan att de övriga 2 (eller var det tre?) ska behöva oroa sig: man ska helt enkelt kunna lita på kompisandan i gänget.:)

Synd att det inte är som i "Vi fem", Saltkråkan, de tre muskötererna, Knatte, Fnatte och Tjatte", (det är tidigt och jag kommer inte på bra exempel:)) och andra kompisgängliknande sammanhang där man kort och gott delade på allt mellan sig.:)^^

Eller det kanske "bara är jag" som tycker att det är så enkelt men att folk gör det till något så svårt?:) Jag har varit skyldig ett ex alltifrån lite större till lite mindre betydande belopp och ibland kan det ha tagit tid att betala tillbaka men varenda krona, för och inte säga Enkrona har återbördats den rättmätige ägaren!:)^^ Sen finns det saker som man måste betala i princip direkt, hyror är en sådan detalj men det löses ju enkelt genom att man inte flyttar in/flyttar in om man inte har/har råd med det.:)

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!