Intel släpper gratis kloningsmjukvara för SSD

Permalänk
Inaktiv

Rätta mig om jag har fel, men är detta en SSD-version av hur Norton Ghost fungerar? Te.x, skulle jag jag kunna göra en backup av mina två raidade 160gb Intel SSD till en extern USB? Det hade ju varit sjukt jävla nice...

Permalänk
Medlem

Jag ser inget speciellt med detta, finns ju ett flertal fria program som kan göra precis samma sak? Så som det välkända CloneZilla.
Är väl inget speciellt med att det skulle vara en "SSD version".

Visa signatur

| Antec P183 | AMD Phenom 2 940 | Corsair XMS2 DDR2 8192 MB | XFX HD4870 | Gigabyte MA-790X-UD3P | Corsair VX 450W | Primärt OS: Arch Linux | Windows 7 x64 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av MooDHooDs:

För mig är det rutin att formatera varje gång man uppdaterar hårdvaran. Förutom kringutrusning då.
Har inte iprincip alla detta som rutin?

Före Windows 2000, jo. Sedan dess har jag aldrig installerat om förrän ny Windowsversion kommit faktiskt. Körde samma XP-installation fram till Windows 7 kom, och det var faktiskt aldrig några problem.

Men jag är förstås tämligen extrem när det gäller det mesta, så jag får nog räknas som undantagsfall. En statistisk uteliggare.

Edit: Har kört samma Windows 7-installation trots att jag bytt hårdvara tre gånger också, och det har inte heller varit några problem, så länge som man är noga (och försiktig) med att ta bort drivrutiner och annat för den hårdvara som byts ut, innan man utför det faktiska bytet.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem
Skrivet av CrazyDriver:

Är det inte lättare att skaffa en laglig Windows licens och mata in nyckeln igen.

Jepp, förutom den lilla detaljen att man inte kan omaktivera med samma nyckel hur många gånger som helst, och kommer då måsta sitta och hänga i MS jäkla telefonsystem och låtsas vara trevlig med ett halvkasst talprogram. Det blir en jäkla massa siffror att rabbla upp, och rabbla om igen, när talprogrammet hört fel.

Det går mycket snabbare och smidigare att bara kopiera disk-id:t, faktiskt.

Edit: Är det dessutom inte så att OEM-versionen av Windows kommer vägra omaktiveras om man byter hårddisk? I så fall är det ett måste att kopiera disk-id:t. Eller köpa en ny licens då.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

OEM är helt okej med att byta hårddisk.
Det är moderkort som är det stora bekymret.

Synd att det här inte var något nytt när man ändå har köpt Acronis trueimage.

Visa signatur

Primär maskin: iPad Pro 12,9tum 2022 med Magic Keyboard.
Sekundär maskin: Ryzen 9 5900x, Radeon 7900 XTX, 32GB RAM, monitor: OLED42C24LA
2st NUC 9 Pro Kit - NUC9VXQNX Ubuntu server för diverse.
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller