Snabbtitt på Windows Phone 7

Permalänk
Medlem

Intressant, verkar ju spöa android iaf.

Visa signatur

[Intel i7 4770K] [ GTX 1070] [Asus ROG VI Gene] [Corsair AX860] [Corsair 16GB Vengeance LP] [120GBIntel 520] [Bitfenix Phenom M]

Citera för svar

Permalänk
Medlem

Snygg genomgång och inte lika slarvig gentemot vad man hittar på youTube.

Telefonens operativ (Windows Phone 7) ser riktigt kasst ut design mässigt. Gillar inte dom boxarna som en unge kan göra i paint. Hade hoppats på snygg design och snabb telefon. Sedan att webbläsaren inte klarar flash?

Nej något sånt här blir det inte för mig :/

Visa signatur

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
Felkod40

Permalänk
Medlem

Är inte imponerad. Tycker det såg enormt bökigt och dåligt upplagt.

Permalänk
Medlem

Tusen tack för den videorecensionen, fick svar på väldigt många frågor. Vill se mer artiklar/recensioner om prylar (mobiltelefoner, tablets, etc).

Är positiv till Windows Phone 7, en värdig konkurrent till Android och IPhone iOS.

Permalänk

Riktigt snyggt! Blir operativsystemet med alla tjänster mer komplett kan det nog bli ett givet köp framöver

Visa signatur

][- perfect -][

Permalänk
Medlem

Tycker windows phone 7 överraskar. ok designen är klockren sen att den är låst är underbart. Hatar att telefon tillverkare hittar på massa hyss som gör saker inkompatibla. läste anandstech review: The Windows Phone 7 Review - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News
+bestämd/låst hårdvara
+snabb webbläsare med tabbar
+MS bestämer mjukvaru uppdateringar
+marketplace, xbox arcade (inget för oss i sverige än)
+zune (när vi väll får det så kommer det klå spotify)
+bäst stöd för facebook (Förutsatt att folk fyller i sitt telefonnummer)
+synk till skydrive för filer
+ alla tredjepart skärp går att ta bort!(Äntligen)

-inget flash stöd(adobe jobbar på det)
-max 0,3mp på bilder i skydrive
-inge copy/paste
-tillbaka knappen är inte alltid tillbaka till sidan su var på innan
-ingen multtasking
-inga realise datum på alla tjänster i sverige

Känns som att win phone 7 inte var riktigt färdig men ms ville få ut den fort och sen fixa allt eftersom. Me not like =(. Hade varit bättre göra klart allt till en super realise. massa apps och spel klara och en market place som funkar i sverige.

Edit: Glömde säga tack till sweclockers för en bra genomgång av vad win phone 7 erbjuder här i sverige. funkar market köp med utlänskt live konto? någon xbox användare som kanske kan svara på det

Glömde en sak
Visa signatur

Corsair Crystal 280X Chassi// AMD Ryzen 5800X3D// PowerColor RX 6900 XT// Corsair 3200Mhz 64GB// Asus X570-I // Corsair AX 760W // Samsung 960 EVO 250GB Nvme SSD // Samsung 980 PRO 2TB Nvme SSD // Samsung 850 EVO 1TB SSD //Samsung Odyssey Neo G9 // Windows 11 Pro X64

Permalänk
Medlem

3 Bekräftar på deras supportsida att Marketplace (och troligtvis även Xbox LIVE) fungerar utmärkt om man skapar ett Live konto i mobilen.

Permalänk
Medlem

Tack för videoguiden
Mycket bra initiativ.
Dock måste jag säga att den förstärkte min ovilja att sitte med Phone 7 i framtiden.
Känns som dom siktat lite för mycket på Apples envishet.
Sen var det för mycket långsama svepningar och långa vägar emellan dom olika delarna.

Inget som tilltalade mig
Vara snabb med svepningar och fadningar är inte snabbt i mina ögon. Dom tar tid.

Visa signatur

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Permalänk
Medlem
Skrivet av dubbelmacka87:

egentligen inte konstigt, men du kanske förstår hur WM7 ägare kommer känna sig när det kan ta mer än ett halvår att kunna få apps eller köpa musik/filmer/tjänster till den.

Ja det är ju helt värdelöst. Men vi får ju se hur det blir i praktiken, tycker inte man kan jämföra med Zune även om det är möjligt att det blir samma situation som det är där.

Permalänk
Medlem

En närmare snabbtitt

Skrivet av Nyhet:

Microsoft ger sig in i mobilstriden på allvar med nya Windows Phone 7. SweClockers provar på det färska operativsystemet och sammanfattar positiva och negativa intryck.

Läs artikeln

http://www.winsupersite.com/mobile/wp7.asp

Permalänk

Kan man ringa med den?

Visa signatur

http://www.youtube.com/user/TheHarduploader?feature=guide För dig som gillar Hardcore Hardstyle Dubstep Drumstep Triphop Electro

Permalänk
Keeper of the Bamse
Skrivet av MonKey^sWe^:

Kan man ringa med den?

Japp, titta på videon så ser du att det finns telefonbok och en vanliga dialer. Det lär borga för telefonsamtal.

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk
Medlem

Kanske bra, men designen av det mesta ser inte speciellt snyggt ut, och dessa hubbar gör att intresset faller som en sten, ser ingen anledning att gå ifrån android for win 7 på telefon, sedan har man ju problemet kommer det bli populärt så det kommer finnas appar i samma mångfald som till android, eller för den delen iphone
lite tid får utvisa det

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk

Tänkte bara kolla, Det nämns att Flash inte fungerar, men om man kollar i videon runt 06.00-06.20 så är killen i filmen inne på Sweclockers hemsida och på toppen syns klart och tydligt en reklam från Inet, och vad jag vet är dessa flashbaserade? Hur kommer detta sig? Eller är jag helt ute och cyklar?

Permalänk
Skrivet av sam7:

Hm, jag är verkligen osäker på vad jag ska tycka om wp7. Det flyter ju uppenbarligen väldigt fint och menyerna är enkla att navigera i, men alla dessa animeringar lär dra batteri.

Batteritiden är ändå helt okay, iallafall på Samsungen. HTC lurarna lider lite mer, men de kommer ju med mindre batterier (som vanligt).

Skrivet av dubbelmacka87:

Sen finns det bara ett par apps ute just nu och de flesta är rätt sunkiga.

Vet inte hur mycket dom har jobbat med webbläsaren sedan Zune HD men om det är samma kan jag säga att vissa sidor inte stödjer den pga "äldre version av IE".
Finns ingen stöd för flash eller silverlight och dom vägrar kommentera på det.

Finns fan telefoner som är 2-3 år äldre som har youtube funktion.

Det finns närmare 1000 apps ute till WP7 just nu, och de flesta är väldigt bra.

Webläsaren fungerar finfint, dock är det vissa websidor som inte presenterar riktig version till den - detta kommer säkerligen fixas så fort det finns lite mer lurar ute in the wild och folk rapporterar problemet till de olika siterna.

Både Flash och Silverlight är på väg och jag räknar med att iallafall Silverlight kommer med Cut'n'Paste uppgraderingen tidigt nästa år.

Youtube funktion finns - första gången man försöker öppna en youtube video hämtar den ned en app från marketplace.

Skrivet av Gambit_2K:

Samt fick ni nån info vilka grafikdelar som fanns i dessa lurar? Om tex Optimus 7 har den 2:andra generationen Snapdragon (HTC Desire HD & Desire Z tex.) som nån nämner, så har den förmodligen AMD Adreno 205 som har 4 ggr snabbare grafikprestanda än första generationen med AMD Adreno 200.

Se nedan.

Skrivet av dubbelmacka87:

LGn hade tydligen en nyare variant av snapdragon i sig som skulle ha stöd för nått roligt.

Nej, samma processor i alla telefonerna, QSD 8x50. Alla har med andra ord Adreno 200 GPUn. Dock behövs inte mer förutom till evt. HD video avspelning.

Skrivet av Pannkakspajjas:

Synd att ni inte tog upp hut tangentbordet fungerar. Jag tycker personligen att det är väldigt viktigt hur det fungerar på touch mobiler.

Tangentbordet är toppen - dock finns det ju ingen Svensk rättstavning på telefonen, så det är lite mindre toppen om man inte skriver på Engelska (där det automatiskt rättar det du skriver, och ofta gör så 100% korrekt).

Skrivet av Sir. Haxalot:

3 Bekräftar på deras supportsida att Marketplace (och troligtvis även Xbox LIVE) fungerar utmärkt om man skapar ett Live konto i mobilen.

Sålänge man har ett icke-Svenskt LiveID går det utmärkt att komma åt Marketplace och XBL, vilket är vad Tre syftar på. Detta medför ju dock problem som vi diskuterat tidigare.

Skrivet av ggustavsson:

Kanske bra, men designen av det mesta ser inte speciellt snyggt ut, och dessa hubbar gör att intresset faller som en sten, ser ingen anledning att gå ifrån android for win 7 på telefon, sedan har man ju problemet kommer det bli populärt så det kommer finnas appar i samma mångfald som till android, eller för den delen iphone
lite tid får utvisa det

Då har du till viss del missuppfattat hele "upplevelsen". Hubbarna är faktiskt ett väldigt bra koncept. Du behöver inte leta fram en speciell app för att jobba med f.ex. bilder - du öpnar helt enkelt Pictures hubben och alla apps som kan arbeta med bilder finns med som val där. Det samma med Video/Music och People.

Att alla sedan kan göra sina egna hubbar är trevligt, en TV hub f.ex. som initiellt kanske bara visar "what's on" kan sedan byggas ut av tredjepart att även streama TV genom alla dessa "play" tjänsterna som finns etc.

Hubbarna är ju liksom hela grejen med operativsystemet - det är det som är nytt. Testa det så ska du se att det verkligen är en bra ide

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Medlem

Riktigt fult gränssnitt med gröna klumpar som nån sa ser ut att va gjorda i paint.. Röriga och tråkiga listor rätt upp och ner..
Tror att det finns gott om potential i detta system dock. Inom ett år så kan detta bli riktigt bra men just nu ser det ut som ett tidigt beta stadie.

Visa signatur

intel i7 920 @ 4000Mhz / Asus P6T Deluxe V2 / Corsair 6GB DDR3 Dominator @ 1600Mhz / 2st Gigabyte 460 GTX 1GB @ 850/1700/4400Mhz SLI / HDD1: Corsair Force 120GB HDD2: WD Black 1TB / Antec Twelvehundred / Corsair 750W HX / Win7 64Bit SWE

Permalänk
Medlem
Skrivet av emigrating12:

Massa text

Väldigt bra och intressant läsning av dig emegrating12, får man fråga om du jobbar i affär? För du verkar ha bra koll på dom nya Windows mobilerna !
Fräckt att dom har gått ifrån ikon systemet, man blir riktigt sugen på att testa hubbsystemet, skulle man inte kunna köra det på dator O S.
Jag tror helt klart att detta kommer att bli bra, när alla tjänster kommit igång och fullt stöd med svenska språket.

Och till sist

Stort tack till Sweclockers för att ni testade W P 7

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Skrivet av skog1s:

Väldigt bra och intressant läsning av dig emegrating12, får man fråga om du jobbar i affär? För du verkar ha bra koll på dom nya Windows mobilerna !

Nej, jobbar som utvecklare till bl.a. WP7 och har på så sett provat diverse modeller (dock inte genom MS Sverige eftersom de verkar leka företag mer än något)...

Läs dock inte allt jag skrev som guld och gröna skogar; för det är det verkligen inte här i Sverige. Massor av funktioner saknas vilket gör att hela OSet känns "fel". För vissa andra länder (och power-users här) är det dock skitbra.

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Medlem

Har inte kollat igenom kommentarerna men du kan ändra landet på mobilen till usa så funkar android, market place osv.

Permalänk
Medlem

Bokade en telefon härom dagen men vet inte riktigt när man har den i handen. Men apparna öser in på marketplace och idag, för att bara nämna några, så dök youtube, adobe reader och live messenger upp.
Tror detta kan bli riktigt bra och kommer nog inte bara använda luren att utveckla mot utan det blir nog en del privat också.

Permalänk
Medlem

Jag tycker det flyter på riktigt bra.

Men utseendet är skrämmande fult. Inte tilltalande alls. Man kan ju hoppas att det finns möjligheter att kanske lägga in skin, ändra färger mm i framtiden.

Men vet inte riktigt vad som har hänt med MS och design av GUI numera.
Allt blir mindre och mindre tydligt i deras program. Se bara på Windows Mail som är en enda stor vit ruta med massa funktioner där man knappt ser vad som är knapp och eller inte.
Samma gäller Outlook 2010 där allt är väldigt färgfattigt på ett negativt sätt.

Nej, MS får allt skärpa till sig. WP7 var inte snyggt. Visst är det enkelt och lättförstått. Men ändå onödigt stilrent.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem

Ett starkt tips är att blurra era kontakters namn så det inte blir spammade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av megaman1:

Riktigt fult gränssnitt med gröna klumpar som nån sa ser ut att va gjorda i paint.. Röriga och tråkiga listor rätt upp och ner..
Tror att det finns gott om potential i detta system dock. Inom ett år så kan detta bli riktigt bra men just nu ser det ut som ett tidigt beta stadie.

Tycker att största nackdelen är att MS inte har lagt några resurser på bakåtkompatibilitet av den stora mängden mjukvara (alla är desssutom inte heller gratis) utvecklad för Windows Mobile 6.5 och bakåt.
Medan stöd för Xbox Live, Zune med mera kommer till våren, så det är bara en tillfällig nackdel.

Sedan skulle det vara snyggare med ikoner än "Paint-kvadrater" som någon annan och du sa.

Visa signatur

HTPC Lian Li PC-A05FNB | Intel Core i5-13400 | 32 GB DDR5-6000 | 4,5 TB SSD | RTX 4070 12 GB
Laptop Razer Blade 15 Base 2021 | Intel Core i7-10750H | 16 GB DDR4-2933 | 1,5 TB SSD | RTX 3070 8 GB
Laptop Lenovo ThinkPad E585 | AMD Ryzen 5 2500U | 16 GB DDR4-2400 | 756 GB SSD | Radeon Vega 8

Klocka GTX 460 med NiBiTor 5.8

Permalänk
Medlem

Gränssnittet såg inte så smidigt ut tycker jag, där är HTC Sens mer min smak.

Kul med video, men Emil klipp naglarna innan nästa gång

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers
PC: Ryzen 9 5900X | RTX 3080 12GB | G.Skill Trident Z Neo 64GB 3600MHz CL16 | 12TB NVMe SSD - 5TB SATA SSD = total 17TB SSD | Synology DS920+ w/20GB RAM SHR 48TB | Seagate IronWolf 10TB HDD intern HDD
Skärmar: Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 1440p, Asus PG349Q 34" 120Hz 1440p UW, Asus PG279Q 27"
Foto
: Canon 80D & 60D + Canon 17-55/2.8 IS, Canon 10-22, Canon 70-200/2.8L IS II, Canon 100/2.8L IS Macro

Permalänk
Relik 📜

Det var ett väldans tjat om mina naglar! De måste se längre ut på videon än vad de egentligen är, inte direkt ovanligt superlånga.
Men, för er skull ska jag klippa imorgon så kan ni sluta lida.. Antar dock att man ska vara nöjd dock om det är det enda ni klagar på!

Visa signatur

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-11400F - B560M-ITX/ac - RTX 3070 - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 5600 - Prime B450-Plus - RX 6750 XT - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> HP Pavilion Aero - R5 5625U - 16 GB DDR4
▪ Konsol -> Steam Deck, Xbox Series S

Permalänk

Tycker det ser mycket bra ut på det stora hela!
Bra jobbat Microsoft – det verkar som ni kommer vara med i leken trots allt.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem
Skrivet av emigrating12:

Se nedan.

Nej, samma processor i alla telefonerna, QSD 8x50. Alla har med andra ord Adreno 200 GPUn. Dock behövs inte mer förutom till evt. HD video avspelning.

Håller inte med, andra generationens snapdragon stödjer tex. acceleration av flash på GPU vilket första generationen inte gör. Och har du sett skillnaderna i tex Quake 3 så spöar Adreno 200 vs Adreno 205 = 17 FPS vs. 49 FPS. I samma test får Samsung Galaxy runt 57 FPS (glömmer GPU) Och hur tror du det påverkar Xboxlive spel rent prestandamässigt?

Och att kunna spela in i 720p men sen inte kunna spela upp dem på ngt annat än mobilen känns bara svagt.

"Adreno 205

Adreno 205 features:

Hardware-accelerated SVG and Adobe Flash®
Significant improvements in shader performance over Adreno 200 GPU
Streaming textures that can combine video, camera, SVG and other image surfaces with 3D graphics"

What is Adreno 205 and how does it compare to other GPUs? - Smartphone Benchmarks Forum

3DMarkMobile GPU showdown: Adreno 205 vs PowerVR SGX540 – Android and Me

Visa signatur

ASUS ROG Crosshair X670E Gene| AMD Ryzen 9 7800X3D Delidded | Custom EK Watercooling| WD Black SN850X 1TB + WD Black SN850X 2TB| Corsair Vengeance, DDR5-6600 64GB (2 x 32GB) @6400MHz CL 30-38-38-76| AMD Radeon RX 7900 XTX| LG UltraGear 45GR95QE OLED| MSI MPG A1000G PCIE5 1000W| Lian Li O-11 EVO|

Permalänk
Medlem

Trevlig telefonen och trevlig recension. Tack Emil,

dock så tycker jag att meny kuberna va grymt fult hela meny systemet tilltalade mig inte alls, dock så är jag en HTC Desire ägare så kan vara för att jag är van att ha lite öppna vyer på allt. men i övrigt verkar telefonen trevlig, fast nått byte blir de inte för min del tyvär.

än en gång tack för en trevlig liten snabb titt på telefonen Emil.

Visa signatur

Särskrivningar & Felstavningar är min specialitet

Permalänk

Många som är negativa märker jag. Vänta med det tills ni har testat en WP7-lur i verkligheten. Jag var på lanseringseventet och klämde på alla modellerna som släpps i Sverige nu och det är svårt att inte bli förälskad. Grymt responsiv touchskärm, galet mjuk scrollning, fantastiska färger och svärta (på Omnia 7 och Mozart iaf) och allting går väldigt snabbt. Smaken är som baken men jag tycker definitivt att Metro UI:t är snyggare och mer stilrent än konkurrenterna. Snyggare i verkligheten än på bild och film också.

Sen är det inte så jobbigt att skaffa brittiskt live-id imho. Brukar man pilla med överklockning så är ju det väldigt enkelt i jämförelse.

Har bokat en Samsung Omnia 7 på komplett.

Permalänk

Någon kanske redan har tagit upp detta men anledningen till att många tjänster inte fungerar med WP7 är för att telefonen inte lanserats i Sverige (vad jag vet).

Annars är WP7 inget för mig. Jag är väldigt bortskämmd med mina widgets (android)
Så tills Apple eller MS kommer med widget funktioner så stannar jag med Android.

Sen tycker jag inte alls om att det är så hårt integrerat med XBOX live då jag inte har en XBOX.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X, 16 GB RAM, RTX 2080Ti, Meshlicious