Permalänk
Medlem

Moderkort för SLI/Crossfire

Tjenare, är nu dax att köpa nya grejor då den gammla trotjänaren inte håller måttet längre.

Tänkte köra GTX 460 i SLI eller HD6850 i crossfire.

Och man vill ju givetvis få ut det mesta av sin maskin o när man tittar runt lite på olika moderkort för en dual gpu konfiguration blir man ju yr i huvuduet.

Är inte så petig om det är AMD eller Intel. Har dock ett par krav på moderkortet som jag söker, Ska få plats med en del kort t.ex 2x grafikkort 1x ljudkort samt ett nätverkskort. Alla dessa kort sitter på pci-e vilket gör att dom flesta moderkort går bort pga av för lite pci-e platser eller att dom är för dåligt planerade i sin layout. Funderar även på en revodrive men det kanske är att tänja på gränserna.

En annan aspekt är ju givetvis värmen, då det säkert blir trångt mellan korten kanske man får värme problem ?

Så tips på lämpliga moderkort mottages gärna, behöver väl knappast nämna att det är gaming det handlar om

Så för att summera lite.

2 st PCI-E x 16/x8 (ser ju helst att det kan köras i x16 med dubbla gpu:er)
2 st PCI-E x 1 (går ju att köra dom i vilka pci-e portar som helst)

Har du något förslag så lägg gärna en länk till ett test av kortet om det finns eller om du har personliga erfarenheter så är det värt mycket oxå.

Permalänk
Medlem

Det är en minimal prestandaskillnad på x16 och x8 (med gtx 580) så ett vanligt 1156 moderkort(intel) med chipsettet p55 med 2 st "pci-e x16" borde fungera. (alla med sockel 1366 borde täcka dina krav)

Annars finns ju am3 och då är de flesta moderkorten som har stöd för cf, dock inte sli. Dock så måste man antagligen köra med ett s.k. "Sli-hack" eller köpa ett am3 moderkort med nvidia chipset.

t.ex gigabyte Ga-p55a-ud4 (sockel 1156) har jag flera kamrater som är nöjda med eller t.ex asus sabertooth x58 (1366) har jag hört att det är riktigt bra och prisvärt!

dock är det lättare att välja amd om du vill hellre köra med CF, för isåfall är det ju bara att plocka upp ett med antagligen 890gx eller fx.

Permalänk
Medlem

Tack för infon om pci-e x16 vs x8, detta gör som du skriver att även intels 1156 funkar för min tänkta maskin.

Nu blev det ännu fler kort att titta på

Sabertooth X58 verkar vara ett trevligt kort för den pengen.