Problem med att låsa upp kärnorna på min phenom II x2 555be, vad är det som händer?

Permalänk
Avstängd

Problem med att låsa upp kärnorna på min phenom II x2 555be, vad är det som händer?

Har moderkortet: MSI 770-C45 AM3

Windows 7 är installerat.

Kommer inte riktigt ihåg alla olika saker jag försökt med när jag försökt låsa upp, men har fått olika "svars symptom" av negativ karaktär och misslyckats med upplåsningen gång på gång. Ibland så slutar datan att fungera helt efter att jag tryckt på save i bios (blixsnabbt), mus/skärm/tangentbord blir stendött men att datorn fortfarande är på, har fått resettat moderkortet när det där har inträffat. Ibland kommer jag till "windows startar", andra inställningar då förstås, men att bollarna som bildar windowsflaggan aldrig verkar komma fram.

Någon som har låst upp nämnd processor, med nämnt moderkort? Skulle verkligen vilja ha lite hjälp med hur man gör, vad man ställer in i bios och vilka värden inställningarna ska ha. Har läst guiderna, men inte blivit så mycket klokare.

Av vad jag har läst när det inte har funkar för folk så har inte deras datorer bara stendött sådär eller hängt sig vid "windows startar", utan där har deras datorer startat upp som vanligt så som det var innan d.v.s. att inga kärnor är upplåsta. För andra blir datorn instabil, ect. Men för mig verkar det vara något skumt? Är det jag som gör fel i bios? Hur gör man, vad ska jag ställa in för saker på mitt moderkort? Eller är det helt enkelt min processor som är ett riktigt uruselt exemplar, när det gäller upplåsning av kärnorna?

Permalänk
Medlem

du har nog haft otur och fått ett ex. som inte kan låsas upp?

Permalänk
Medlem

Kärnorna är inaktiverade av en anledning och du kan ha haft oturen och fått ett exemplar som inte går att låsa upp.

Ibland kan det hjälpa höja volten ett snäpp, men om det inte funkar heller så är kärnorna troligtvis trasiga.

Permalänk
Avstängd

Ja, kanske det. Men, jag vill inte ge upp!

Skärmen stänger av sig tvärt när jag har acc på auto. När Core unlock är enable, tillsammans med acc auto, så kommer jag iaf till "windows startar" där datorn verkar hänga sig vid exakt samma tidpunkt. När jag startar om datorn från detta läge, så står det att att man ska välja mellan att starta windows normal och det där andra felsöknings alternativet. Startar jag windows normalt, så hänger den sig vid exakt samma tidpunkt igen. Jag har provat ändra value, när jag inte haft acc på auto, men inte förstått vad det är jag ändrar på och vet inte om det blev någon märkbar skillnad - provade bara -4 och + 2. xD

Alltså, vad är det jag ska ändra på och inte? Vilka värden ska det vara ect?

Hoppas det blev lite klarare.

Permalänk

Har samma cpu och moderkort som du. Allt jag gjorde var att välja i unlock cpu core och cpu core control. Öka vcore till 1.38 och multipel till 20. Inga som helst problem hos mig. Gissar tyvärr att en eller båda av dina extra kärnor är defekta, du kan prova att göra den till en x3 iställlet..//lycka till

Permalänk
Avstängd
Skrivet av sheismysin:

Har samma cpu och moderkort som du. Allt jag gjorde var att välja i unlock cpu core och cpu core control. Öka vcore till 1.38 och multipel till 20. Inga som helst problem hos mig. Gissar tyvärr att en eller båda av dina extra kärnor är defekta, du kan prova att göra den till en x3 iställlet..//lycka till

Jag skall alltså ta enable på core unlock och auto på advanced core controll, samt öka vcore till 1.38 och sätta multipliern på 20? Jag har originalkylaren, men det borde inte vara några problem eller?

Jag förstog inte riktigt det där med value på advanced core controll, d.v.s. om jag valde all cores eller per core istället för auto. Det var från -27% till +20% eller något, den var inställd på -2% om jag inte hade auto.

Om jag mot all förmodan inte får igång alla kärnor, är det bara att prova ta disable på någon av de två ytterligare kärnorna för att försöka få den till en x3a? D.v.s. att jag prova ta disable på core 4 (ha enable på core 3) och om inte det funkar så provar jag att ta disable core 3 (ha enable på core 4)?

Tack för hjälpen och tack på förhand till ytterligare hjälp!

Permalänk

Value känner jag inte igen, alltså dina % tal. Kanske något jag missa, tog bara enable all cores. Ja gör som du skriver att disable någon av "extra" kärnorna för att prova x3. Skit i att klocka, dvs ändra multiplen tills du har den stabil i stockhastighet. Skulle rekomendera att byta cpukylare med om du tänker klocka över 3,8. Dessutom går det inte att se coretemp om man låser upp kärnor, jag har teatat massor av program men ingen lycka där. Max temp säges vara 60 grader och max vcore 1,5 för 24/7 klock.

Permalänk
Medlem

Min förra x2 555BE gick att köra som en x4 965BE utan vidare.
Hade ingen bra kylning så jag nöjde mig med ca3,7Ghz överklock vid test.
Sålde den till en kompis i en hyffsad dator.
Ångrade mig att jag inte sålde den x3 720BE som inte gick att låsa upp istället.
Den x2 555BE som jag har nu går inte alls att låsa upp, jag har provat på flera moderkort,
Men den klockar till 4Ghz på två kärnor inte över 40grader i Prime95, låser man upp så har den bara en kärna
Men det gick sämst på 990FX/SB890 och bäst på 785G/SB710. så det har hänt nått med kretsarna som låser upp.
Tror att det var AMD från början som låste upp, men på de senare är det moderkortstillverkarna som tillhandahåller verktygen för detta. Jag tror att det är MSI som klarar detta bäst.

Visa signatur

AMD_PERAs Dator Galleri
Jag har försöker att hitta bra delar billigt: AMD, ASUS, MSI, Fractal Design, Corsair, Zalman, Noctua, Kingston, Seasonic, WesternDigital, Sapphire mfl.
Skitbra -sa Bill, Brakskit -sa Bull...
Det blir nog bra när det blir färdigt...Nu slipper jag intel, när RYZEN har kommit...