Permalänk
Medlem

Vasaloppet 2011

Vasa-fucking-loppet.

Någon som åkt det? Någon som ska åka?

Min kusin är helt taggad på att köra det (för att totalt genomföra en svensk klassiker i år) och vill få med mig, vi är väl båda i relativt bra vardagsform (tränar fotboll 1-2 ggr i veckan, gymmar 1-2) i snitt kanske.

Han har åkt sparsamt med längdskidor i sitt liv, jag inget alls. (kommer kunna låna ett par gatu-längdskidor för att prova på)

Hur vältränade behöver man egentligen vara? Vad är viktigast att tänka på?

Permalänk
Medlem

Tror inte ni kommer få några platser dock. , inte i år i alla fall.

Permalänk
Medlem

Tror att det fortfarande går att fixa till Öppet Spår, samt att det går att fixa via blocket eller dylikt.

Ingen som åkt eller har någon längdskidsrutin?

Permalänk
Medlem

Det blir nog mer än lovligt drygt om ni inte har bra vana av att åka längdskidor. Förutom att tekniken får en inte helt obetydlig roll så använder man musklerna på ett helt annat sätt jämfört med att gymma och spela fotboll.

Utan att ha åkt Vasaloppet eller ens något i närheten, men som faktiskt kan åka längdskidor relativt bra, så skulle jag säga att ni ska se till att få en hel del längdrutin i ryggen innan. Nio mil på skidor är ganska långt och tänk på att det handlar om att vara ute rätt länge. Det kommer inte direkt att gå så fort som det gör på tv av förklarliga skäl.

Sedan gäller det ju att inte ha bakhalt också.

Permalänk
Medlem

Åkte 11 km häromdagen på rullskidor, det gick bättre och bättre, första gången jag åkte. Rullskidor vs. Längdskidor, stora skillnaderna mellan dem?