Bärbara datorer med glasögonfri 3D i andra halvåret 2011

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ixos:

Det beror på att 3D effekterna på bio är sämre än de hemma på Dator/TV där du har riktiga aktiva glasögon för 1000spänn styck istället pappersglasögon för 10spänn styck.

Samt att det fortfarande bara finns en film som är filmad i 3D från grunden (Avatar), och de animerade då förstås. I resten av biofilmerna är 3D effekterna ett hafsverk som försöker rida på Avatars framgång och slänger in 3D bara för sakens skull.

Nja eftersom det här är tredje eller fjärde 3d bubblan som kommit så finns det hundratals fillmer gjorda för 3d från grunden. Varje gång har det kommit massa skräpfilm där 3d effekterna varit viktigare än handlingen och folk har ledssnat. Tips kan vara filmerna hajen 3 och fredagen den trettonde 3 för att se ur det såg ut under senaste bubblan.

Som andra skrivit tar jag hellre en 4k skärm.

Visa signatur

Du behöver inte vaccinera dina barn, bara dom du vill behålla.

Permalänk
Medlem

På bio ska det vara IMAX. Men för spel så tycker jag att 3d är helt okej, så länge man slipper glasögon. Tror det blir rätt så svårt att slippa undan 3d med tanke på att både mobiler och DS finns med 3d och det lär komma mer.

Permalänk
Medlem

Jag skulle vara rätt intresserad av hur det skulle vara att modellera i 3D med en såndär skärm.

Visa signatur

AMD Ryzen 9 3950X | Asus Crosshair VIII Hero | 64 GB DDR4 3200MHz | MSI GeForce RTX 3090 Suprim X 24GB

Permalänk
Medlem

Kommer kräva många GFX-kort för att palla rendera spel i realtid till en sån skärm (om man inte sänker upplösningen drastiskt), då varje frame måste renderas 9 ggr istället för 1.

Permalänk
Medlem

Som många sagt: 3D är kul, men inte utan brister. Det finns helt enkelt fördelar med 2D som 3D saknar. Klassikern är att spela snabba spel (t.ex. online-fps) där man blir trött i ögonen väldigt fort med 3D eftersom ögonen måste ändra fokus. Aja, skulle inte tacka nej till holodeck iaf! ^^

Visa signatur

SweClockers Dark Pearl tema: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1484891
(Rek. Stylus)

Permalänk
Inaktiv

Asus kommer också med det andra halvåret i sin nya G-serie.

Permalänk
Medlem

Verkar lovande. Jag kommer dock aldrig "gå över till" 3D så länge bilden inte är knivskarp. "Det är lite suddigt, men det är ju 3D" duger inte. Då kollar jag hellre på en vanlig 2D-bild.

Men som sagt man ska vara positiv till utvecklingen. De första plattskärmarna var det för jävla dålig bild på.

Visa signatur

3570K @ 4.181 GHz | Asus GTX 670 Directcu II | Asus P8Z77-V | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | Samsung SSD Basic 830-Series 128GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Woods:

Haha, det var ju samma sak när tvn kom. Skulle man då strunta i att köpa den för att inte bio skulle bli tråkigt eller? Det lär ju komma något efter. Typ hologram teater \m/

Nästa pc skärm köp blir en med glasögonfri 3d!

Just nu är inte glasögonfri 3D bra nog för att ödsla tid och pengar på, så nu håller jag mig till bio tills 3D tekniken mognat drastiskt och faktiskt har en uppsjö med media som man kan titta på i 3D.
Ingen mer än jag som tänker på hur 180 graders äkta 3D vilket många här skriver hologram om, hur i hela friden skall det i praktiken fungera att filma filmer? En jäklar massa kameror och mycket svårare med ljussättning o kulisser?...

Visa signatur

Amiga 3000 (1990), CPU: 68060 66MHz, RAM: 2MB chip 470MB Fast, GFX: ECS+RTG zz9000 @ 1920x1080, HDD: 32GB SSD/PATA, 128GB SCSI, DVD-Brännare/SCSI, Chassi: Original Desktop. www.som99.se
Primär workstation: i9-12900KS, 128GB RAM, intel A770 16GB.

Permalänk
Medlem
Skrivet av andelf:

Jag ser hellre att skärmarna till bärbara blir bättre, än att det blir 3D. Det seplar ingen roll om det är 2D eller 3D om inte betraktningsvinkeln är <100grader. Dessutom skulle inte transreflektiva skärmar (som de gamla IBMarna) skada. Kvalité >>> 3D

Det spelar ingen roll om betraktningsvinkeln inte är mindre än 100 grader ?? wtf. Vet du hur > tecknen fungerar? :s

Visa signatur

Snälla citera när ni svarar :D

Wololo

Permalänk
Medlem

Min morbror var i Barcelona på mobilmässa han provade Lg eller vilken det är med inbyggd 3d han sa att man måste kolla ur samma vinkel hela tiden annars tappas 3dn och bilden blir suddig. Någon som vet ifall det är liknande med laptops?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Skippy:

Någon som vet ifall det är liknande med laptops?

För en laptop med autostereskopisk skärm så är svaret ja. Där du har skarp bild kallas för "sweet spot" och ju fler "kamera vinklar" skärmen har/supportar, desto fler sweet spots, dvs färre ställen där bilden är "oskarp". Baksidan är att ju fler "kamera vinklar" skärmen har/supportar, desto tyngre blir renderingen (utöver detta så är det mycket marigare vid tillverkningen av skärmen om den har många "kamera vinklar" då det ställer mycket högra krav på precisionen vid tillpassningen av "linsskivan" som sitter utanpå panelen).

Permalänk

Vill jag ha 3D går jag från datorn och välkomnar livet.

Visa signatur

Live now! Die later!