Permalänk

Vattenkyld Server

Hej gott folk.

Dagens fråga från mig är ang. att vattenkyla en server.

Jag och ett par kompisar ska bygga en server för att kunna köra diverse spelservrar på.
Den ska innehålla en AMD Phenom x6 (nån modell), samt massa minne och en SSD.

Min fråga till er dock är om det är "lämpligt" att vattenkyla processorn på en server. Det jag alltså vill veta är om dagens pumpar samt övriga delar i kylsystemet är tillräckligt driftsäkra för att sitta i en server.

Vi måste ändå köpa en ny luftkylning till processorn och då tänkte jag att man kanske kunde dra till och införskaffa vattenkylning direkt.

Servern ska stå i ett serverrum på ett företag, vi kan också ta oss dit om sakerna "kraschar" men vi har inte möjlighet att sitta bredvid datorn så att säga.

Vad tror ni? Kan det vara bra? Eller är det för instabilt för att kunna lita på i en 24/7 server?

Tack på förhand
//Oscar

Btw, sökte runt på forumet här men fann inget som passade

Permalänk
Medlem

Om ni använder saker av hög kvalitet så är ni 95% säkra. Man bör testa slingan i 6 timmar innan den tas i full drift. Samt få ut all luft via t.ex en reservoir.

Att vattenkyla en stock processor är dock meningslöst. Då räcker en bra luftkylare. Det går ju alltid köra 2 pumpar. Då har ni en reserv. Och det går att se via t.ex hwmonitor om en har dött. Kompressions kopplingar är också att rekommendera isf.

Visa signatur

Star Citizen ❤

Permalänk

Funderar på att kanske man kan köra en sådan med reservoar och pump i samma, eller är inte det att rekommendera?
Känns som att det vore väldigt smidigt

Den som jag kollade på är en Eheim pump som pumpar 1.3m i pelare (är det tillräckligt?) och det är väl ett bra o stabilt märke right?