Permalänk
Medlem

IQ Test - Kan någon hjälpa?

Passar på såhär på bakfyllan att roa mig lite och hittade http://www.iqtest.dk som ska vara en av dom bästa online iq testen man kan göra.
(Dock fortfarande ett onlinetest och skall inte ses som något annat än en fingervisning)

Hur som helst så är det två uppgifter jag inte för mitt liv kan förstå, 37 och 39.
Om någon som förstår kunde förklara mönstret och vad det är meningen att man ska se så vore det toppen! Blir galen av att inte veta...

Utöver det så har jag fel på någon mer uppgift också och vet inte vilken så om någon kan se vad jag gjort fel vore det kul att veta.

Här är min rad (inklusive rätt svar på 37 och 39) det genererar ett resultat på 143 vilket innebär att jag har fel någonstans då 145 ska vara max (tror jag).

D F B G A H B E H A C F B D H E F C E D B A B H B A H G E A D E G G C F H F B

Dold text

EDIT: Korrekt rad, jag hade fel på uppgift 21. Youtube hjälpte.

D F B G A H B E H A C F B D H E F C E D G A B H B A H G E A D E G G C F H F B

Dold text

EDIT2: Det visade sig att 37:an inte alls var så avancerad, 39:an är dock störtomöjlig... 145 i IQ har jag uppenbarligen inte.
http://iqtestanswers.blogspot.com/2011/01/iq-test-dk-answers-...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag upplever det här testet svårare än mensas riktiga test faktiskt. Åtminstone här i sverige kör de uteslutande på systemet med 9 vita och svarta cirklar (samma som på testet mensa.se)

Kan för övrigt tillägga att jag klarade det riktiga testet och är medlem. (tills medlemsskapet går ut, tänker inte betala för ytterligare ett år.)

Permalänk
Medlem

103 IQ, dock så gav jag upp pga huvudvärk efter typ 26-27 frågor

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare

Permalänk
Medlem

Är det den där testet med lingvistiska-delen? Försökte göra den 3 gånger men orkar aldrig göra klart den då den är så tråkig. Problemet med den här sorts test är ju att iq hänger inte alltid ihop med ordförråd vilket man måste ha för att lösa problemet. Den är gjort för att passa alla, gamla som unga och problemet med det är ju att unga har ju inte samma ordförråd som gamla delvis på grund av att dom är just äldre och av att man inte riktigt använder samma ord nu som förr. Hade man tagit resultatet helt ordagrant så skulle det betyda att man blir smartare desto äldre man blir och att man är dum i huvudet om man inte känner till ord som inte används sen långt tid
Mensas test som ligger på deras hemsida är ju inte heller så bra då många får ju maxpoäng och jag är helt säker på att jag inte har iq högre än 130

EDIT:
Heh va dum jag är som inte kollade länken innan jag skrev, den här är ganska bra tror jag, vet inte hur pålitlig svar är dock... Tror jag fick 118 eller 120 på den för några år sedan. Brukar få runt 120 annars också så den vissar nog ganska bra vart man ligger

Visa signatur

AMD Athlon xp 2100+ | Asus A7M266 | 512 DDR | GeForce3 | 40 GB Hdd | DVD Plextor 16X