AMD först att dra nytta av DDR400

Permalänk
Melding Plague

AMD först att dra nytta av DDR400

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">AMD först att dra nytta av DDR400</b> <small class="small">Skrivet Lördag, 12 Oktober, 2002 av <a href="mailto:testredaktor@sweclockers.com">Martin</a><br /></small>
<a href="http://www.ebns.com" target="_blank" >EBN</a> rapporterar att AMD:s processorer kommer bli dom första att kunna användas tillsammans med de kommande DDR400-minnesmodulerna. Både SIS och Nvidia har chipsets med stöd för den nya standarden på gång till AMD:s processorer, men varken Intel eller tredjepartstillverkare har ännu så länge några planer på stöd för DDR400-minnen till Intels processorer.<br><br>Analytiker tror dock att tillverkningen av de nya minnena i början kommer att vara begränsad och modulerna dyra. Det blir minnen riktad till en liten entusiastgrupp.<br><br>VIA - tillverkaren av chipset till de flesta moderkorten för AMD-processorer idag - har dock ännu inte utlovat något stöd för DDR400.<br><br><I>We'd love to support DDR400, but there's no industry standard," said a spokesman for Via, Taipei, Taiwan. "That could cause problems for our motherboard customers."</I><br><br>Läs mer hos <a href="http://www.ebns.com/story/OEG20020930S0062" target="_top" >EBN</a><p>

<p align="right"><a href="http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=94582">Kommentarer ()<br></a></p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Avstängd

Att köra på 400DDR minnen var ingen höjdare enligt THG. Marginell skillnad eller tom sämre prestanda jämfört med 333DDR. Citat THG:
"DDR400 doesn't seem to be the be-all and end-all of RAM because only rarely do you get more performance with the fast memory than you do with DDR333."

Visa signatur

MrTT
Intel tjänar hutlöst mycket pengar, dela bolaget i två delar, så att det blir bättre konkurrens på CPU marknaden."

Permalänk
Medlem

Frågan är om det är minnena eller om det är hårdvaran som svackar..
iom att VIA säger att de igentligen inte stödjer dom.
Kanske det är därför KT400 korten är så "kassa".
Kan de va så att de lägger all enegi på nästa generation ?!

Visa signatur

|XP 2500+ |Epox 8RDA+|Prometeia Black|TwinMos/Winbond PC3200 2*256mb|Hercules 9700 Pro|
|XP 2000+ AGOIA Y|Epox 8K5A2|Alpha 8045|TwinMos PC2100 2*256mb| Leadtek GF3 Ti200|

Permalänk
Avstängd

Jag tror att det blir en snabb övergång till Dual channel DDR. Både Nvidia och Intel har ju visat att sådana lösningar är snabba till en rimlig kostnad.

Visa signatur

MrTT
Intel tjänar hutlöst mycket pengar, dela bolaget i två delar, så att det blir bättre konkurrens på CPU marknaden."

Permalänk
Medlem

Så länge CPU:n ligger på lägre buss än den minnena går på så kännar man ju inget. Så vinnsten lär bli lika med noll om man inte låser upp.

Permalänk
Hedersmedlem

Vadå låser upp? då ändrar ju du multipliern, men busshastigheten är ju den samma till processorn.
Men du kanske inte mena nått annat.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Medlem

Mitt asus P4S8X har stöd för DDR400, visserligen inofficiellt. Men visst finns det.
Btw.. det moderkortet är kasst i övrigt.

Permalänk
Medlem

Poängen med DDR400

Iom att CPU bussen också dras upp så bör det ge en rejäl spätta (P4orna mår tex bra av snabba minnen, och då även dual channel).

Sen kan man alltid köra dual channel DDR400, eller hoppas på att QDR slår väl ut. Men jag personligen tror mest på att försöka köra minnet i samma hastighet som CPU bussen kör på.

Dock kommer det bli kul att se hur Opteron och lillebror klarar sig iom att de har minneskontrollern inbyggd, och iom att de ev. kan klara problemet med att förese både CPU och en massa annat (AGP, PCI, fan, moster, diskar, etc) med minne bättre.

För det är något som stör mig, varför skall CPUn få en massa Xtra latency för att hårddisken läser in saker i minnet? Varför inte köra dual channel, låsa minnesområden, och låta CPUn få hälften och resten den andra hälften (du borde kunna ladda textures fort som fan med AGP 8x då, hade inte varit fel alls, och IDE diskar skulle inte störa resten av datorn lika mycket).

Visa signatur

//John