Noob ska försöka överklockan en i5 760, lite hjälp!

Permalänk

Noob ska försöka överklockan en i5 760, lite hjälp!

tjenare!

nu är det så att efter många om och men ska jag försöka överklockan min i5 760 2.8ghz och försöka få upp prestandan lite. men som den noob som jag är så vet jag för det första inte hur jag ska göra, sen för det andra så vet jag inte hur mycket jag vågar klocka den. är min processor ens klockvänlig?

jag är oerhört vilsen när det gäller överklockning så ni får gärna hjälpa mig. och förlåt om jag egentligen borde ha läst FAQ-tråden innan men det var så väldans mycket text.

så, hur gör jag? vad är viktigt att tänka på?

hjälp mig gärna, och tack på förhand!

Visa signatur

Skinnig

Permalänk
Medlem

http://www.sweclockers.com/artikel/6196-overklocka-intel-lynn...
Din processor är rätt klockvänlig, du klarar nog över 3Ghz utan att ändra volt, och upp emot 3,5Ghz på mindre volt ändring. Någonstans runt 4Ghz är vad man klarar att pressa ur en i5 760 som mest. Se bara till att hålla temperaturerna inom lagom gränser, orginal-fläkten kommer dock inte att klara detta så bra om du börjar överklocka.

Permalänk
Medlem

Läs guiden här på swec så du inte pajjar processorn

Permalänk
Medlem

Hej!

Om i5-760 är klockvänlig? Oh ja.
Oh ja.
För det första hänger det förstås på om du fått en bra CPU. Alla i5-760s klockar olika, även om de är gjorda precis efter varandra.

Jag själv kom upp så högt som till 3.8GHz utan att ändra volten. Jag kan med lätthet klocka upp min CPU till 4.4GHz och ändå hålla mig under 1.4vCore. Men jag valde att stanna på 4.0GHz och en låg (1.232) vCore.

Om din är bra? Det vet du inte förrän du testat!
Jag använde mig av
http://www.techreaction.net/2010/09/07/3-step-overclocking-gu... när jag klockade min i början, då jag var nybörjare. Jag fann den mer behjälplig än Sweclockers version som en nybörjare, men jag hade dem bredvid varandra.