Permalänk
Inaktiv

Tyst processorfläkt

Jag hoppas detta är rätt tråd att skriva i..

Jag har en Phenom II processor, (och ett Asus crosshair IV formula moderkort om det spelar någon roll) och min nuvarande CPU fläkt är väldigt högljud, och skulle vilja byta ut den mot en tystare, men ändå bra fläkt.

Nu har jag ingen aning om vad det kan vara, så jag behöver er hjälp
Kan ni rekommendera något till mig?

Permalänk
Medlem

Jag använder mig utav http://www.inet.se/artikel/6308718/noctua-nh-u9b-se2. 37C idle och 48C load med en 955a på 3.8ghz med 1.325v. Och kylaren överröstas av grafikkortet och chassifläktarna. Man får även med spänningsreglerare för att sänka hastigheten på fläktarna med 50% Man offrar lite kylning för en knäpptyst kylare Kan inget annat än att rekommendera
EDIT: Om du har ram-minnen med kylflänsar fungerar inte den kylaren jag länkade då ena fläkten kommer att slå i ram-minnena. Jag har även ett AN-90 mounting kit som kan beställas gratis mot kopia på kvittot till kylaren och processorn/moderkortet. Monteringskitet gör att man kan vrida kylaren 90grader så den blåser ut luften bakåt istället för uppåt. Beroende på vilket chassi man har så gör det ganska mycket för kylningen

Visa signatur

Citera för svar!
Stationär: AMD Ryzen 5600x | 32GB G.Skill 3600Mhz | AMD Radeon 5700xt
Laptop:MacBook Pro 13" 2016 TB 16gb 512gb

Permalänk
Inaktiv

Oj ja, den verkar sannerligen vara bättre än den jag har nu. Jag kollar nämligen min CPU temperatur just nu medan jag skriver, den är uppe i 42C.
Tack för tipset!

Permalänk
Medlem

Om du har vengance minnen funkar inte den Gauz tipsade om, (kylfränasarna är för höga)
Om du vill få den ännu tystare kan du byta ut fläktarna mot ett par andra andra med låg RPM typ 1150rpm, noctau eller något liknade märke!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Noctua NH-U12P, Scythe Ninja 3 och Scythe Mugen 2 är exempel på några effektiva kylare, som ganska lätt går att få att kyla riktigt tyst.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=530586
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=669833
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=482591

Om du bara är intresserad av att få ned ljudnivån och inte vill lägga för mycket, så är CoolerMaster Hyper 212 plus en billig men ändå bra kylare (som dessutom inte är så monsterstor som mina andra förslag).
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=445829
(Se bara till att aktivera temperaturstyrning i BIOS, eller byt fläkten mot en Scythe Gentle Typhoon 120mmm 1150rpm, för fläkten låter rätt bra i full flås)

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk
Inaktiv

Stort tack för svar och tips!

Det blev en Noctua NH-U9B SE2 då det verkade som den kylde väldigt bra och den är även mycket tyst! Jag var lite orolig för det du sa Gauz om att ena RAMet kanske inte får plats, men den gör den faktiskt! två av ståltrådarna (?) som håller fast ena sidan av fäkten nuddar precis överkanten på RAMet, men inte mer än så. Om jag i framtiden kommer att byta ut just den RAM enheten så kommer jag få pilla lite mer än vanligt, men det är ingen fara