Permalänk

Corsair H100 i NZXT Phantom (toppfläktar)

hur blir det med luften då H100 fläktarna riktar sig mot de 2 stora fläktarna på toppen? motverkar de varandra eller blåser båda ut i en riktning?

kolla in länken så förstår ni bättre http://www.nzxt.com/new/images/_uplo...y/_MG_8893.jpg

EDIT: Länken funkar inte, men för att ni ska få en bild i huvudet så monteras kylaren under de 2 topp fläktarna.

Permalänk
Medlem

Något sånt här menar du? http://www.nzxt.com/new/images/_upload/product_gallery/_MG_88...

Man kan kanske ha fläktarna uppe på om de får plats och om skruvarna räcker, då så kommer det blåsa från de stora fläktarna och ner mot CPU:n, men om man sätter de två 120mm fläktarna på andra sidan så det blåser från CPU sidan och genom till de stora fläktarna och sen ut ( vore nog bäst så)

Visa signatur

If I Only Could See

Permalänk

Ja exakt som på den bilden, vilken sida menar du då?

Permalänk
Medlem

Men som på bilden har du inga fläktar på radiatorn det säger att den måste "suga" igenom luft genom radiatorn och sen ut på toppen.

Men om man sätter två fläktar (som man får med) på undersidan (undersidan menar jag då mot CPUn) då kommer luften att inte behövas "sugas" genom radiatorn istället blåser det igenom och sen hjälper de topp fläktarna till ännu mer att få ur värmen snabbare.

Och så var det om det blåser snabbare vid de två fläktarna på radiatorn än vad topp fläktarna är på så Kanske luften bromsar (luften "krockar" med topp fläktarnas blad) in en aning på topp fläktarnas blad innan det kommer ut.

Något såhär tänkte jag : http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/318694_1015028...

Visa signatur

If I Only Could See