Skärmar med IPS-panel på frammarsch

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeqvist:

Har man inte v-sync igång kan det förekomma tearing i filmer också. Så v-sync är att föredra

Ah, jag tänkte v-sync inställningarna i varje specifikt spel.
Visste inte att det fanns en allmän inställning för det eller vad det är du syftar på?

Permalänk
Medlem

Responsetiden är oftast inte problemet med IPS utan inputlagget.
Nån som vet t.ex vad Dell u2711 har i inputlagg? EDIT:
Hittade följande:
33ms har den och inget för hardcoregamers.

http://www.cnet.com.au/dell-ultrasharp-u2711-339301091.htm

Citat:

Input lag
Measured against a Samsung SyncMaster 975p CRT, and using a Canon 40D set to a shutter speed of 1/320, an average of over 60 photographs were taken using Virtual Stopwatch Pro. Things weren't so great for the U2711, clocking in at 33ms on average, which equates to about 2 frames. Unlike the U2410, switching to game mode did not reduce this in any way.

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Mckote:

Jag skulle utan minsta tvekan betala mer för en skärm med IPS panel. De traditionella TN panelerna ger ju klart undermåttliga färger och så pass usla betraktningsvinklar att man blir illamående. Dock föredrar jag PVA paneler mer då de har samma fördelar som IPS men bättre svärta.

Någon som vet om det finns bärbara datorer med IPS/PVA panel att köpa (exklusive MacBook)?

Thinkpad X220. Jag har den och skärmen är grym. Är du student kan du köpa den för under tio från campusdiscount.de, annars blir det dyrare.

Permalänk

CRT vs TN & IPS

En lös tanke på varför vissa får ont i ögonen och andra inte med en CRT skärm är att det kan bero på mängden damm i luften framför skärmen. Förr i tiden sa man ju att man inte skulle sitta för länge framför, eller för nära, en tjock-tv. Fysiken bakom detta är att Katod-stråle-röret genererar ett starkt spänningsfällt mellan dig och bildröret. Dammpartiklar fungerar därmed som testladdningar och accelereras i fältet och krockar med ditt ansikte bl.a ögonen. Därför kunde man bli röd i ögonvitorna om man kollat för nära och för länge. Dvs man bombarderas av dammpartiklar.

Ni som fick ont i ögonen av CRT kanske helt enkelt hade det mer ostädat hemma eller på jobbet än de som inte fick det? Eller ?

Visa signatur

Chassi: Corsair 600t , Moderkort: Asus P8Z68 V PRO, Processor: Intel 2600 K @ stock (än så länge), Grafikkort : internt, Nätagg: Corsair AX 1200w, Minne: Corsair Vengence 4x4 GB, Vattenkylning: Corsair H100 , Systemdisk: Intel 510 SSD 128 GB, Lagringsdisk: WD Caviar 1 TB, Operativsystem: Win 7 64 bitar

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Oneone:

Har kört IPS nu i flera år, skulle aldrig kunna tänka mig gå tillbaka till en TN fattar inte hur man kan använda en sån ens

Skrivet av IceDread:

27-30"+ och det blir ett köp. Kostnaden för det vore dock säkert 20k i början och jag vill lägga högst 6-10k för en bra 27-30" skärm, vilket är varför jag inte köpt HPs 30" 16:10 ips skärm ännu.

Det är löjligt hur länge det kan ta för folk att hitta nya bra saker ibland så som ips. Efter att ha använt ips skärm själv så skulle jag ha mycket svårt för att gå tillbaka till en TN panel.

Skrivet av Snowy86:

Mina 2x23" DELL IPS skärmar är nog en utav de bästa investeringarna jag någons gjort.

Skrivet av DasBoot_swe:

Har en dell u2711 och som alla andra säger, en gång ips alltid ips. Samt att har man någon typ av foto intresse så är det ett måste för att få ut det sista som en systemkamera ger. Trodde inte att skillnaden var så stor, men vart riktigt förvånad....

Skrivet av Azodan:

det måste juh skilja mycket mellan olika TN paneler också, min Samsung SyncMaster 930BF tycker jag inte är lika illa som de displayerna jag har på mina 2 laptops, jag klarar mig långt med min samsung, 75Hz är den också!

Skrivet av Atlas Tasume:

Definitivt. Tänker aldrig gå tillbaka till gräsliga TN paneler efter min nya Dell IPS skärm.

Detta ovan låter väldigt lovande då jag funderar på att:

a) öka min " storlek på min skärm
b) uppdatera skärmen då denna är 3 snart 4 år gammal.

Jag byter inte ut komponenter så ofta utan avvaktar och uppdaterar inte i varje eller vartannat steg som utvecklingen tar, utan jag uppdaterar mer sällan för då kan jag få ta del av de tekniska landvinningarna och få flera saker i "påsen" istället för kanske bara 1-2 nya saker om jag hade uppdaterat hela tiden.:)

Skrivet av Söderbäck:

Jag tycker det är lite naivt att säga att "folk inte fattar att TNpaneler är kass". Det handlar till stor del om vad man är van vid.

Själv sitter jag framför en TNskärm och är nöjd, men börjar jag använda IPS ett tag så kommer jag säkerligen inte gilla min nuvarande skärm längre. Men varför skulle jag vilja bli mer kräsen? Det kostar bara mer pengar. Är man i behov av exakt färgåtergivning så är kanske inte en TNskärm är optimalt oavsett vad man är van vid, men för spel, surf, film och en hel del annat bruk fungerar faktiskt TNpaneler ypperligt så länge man inte vant sig vid något annat.
Jag tänker tillbaka på tiden när man satt med en 15"-skärm med urusel upplösning och skulle inte vilja gå tillbaka till detta, men medan man hade dessa grejer var man ju nöjd. Jag krävde inte fullHD och 24" för 10-15 år sedan även om det kanske gick att få tag i.
Samma sak gäller ljudsystem. Hade jag skaffat ett kanondyrt ljudsystem så hade jag inte velat byta ner mig igen, men så länge man är nöjd med ett billigt system så är det bara onödiga pengar att uppgradera sig. Det enda man gör då är att höja sin acceptansribba. Är denna ribba låg så är det ju snarare en fördel för en för man kommer undan med billigare produkter och kan ändå bli nöjd.

Jo jag håller med dig: vet man inget om så har man heller inte behov att uppdatera om man är nöjd med det man har. Finns ju inget som säger att man *måste* uppdatera utan jag tycker man ska uppdatera för sin egen skull och inte för kommersiellismens skull.:) Missförstå mig inte kära kollegor, jag är inte bakåtsträvare.^^ Det jag menar är bara: hur många byter hus/villa varje år bara för att man inom byggsektorn har kommit på att man kan bygga en vägg som har X ny standard som inte den nuvarande villan har? Man kanske väntar med bytet i några år och när man hör att man (i tidigare generationers villor) har kommit på en teknik som förbättrar även golv och tak samt väggar mot kylinsläpp och att man vidare (i denna fiktiva villa) har kommit på hur man ska göra för att värma upp villan med ett element och få en billig elräkning.:)

Det jag menar är att antingen kan man köpa den "Nya" villan som bara har den första tekniska landvinningen, eller så väntar man några och och får en villa som förutom den första landvinningen även har de andra landvinningarna jag nämnde.:) Lite så tycker jag man bör tänka om man inte har ett *omedelbart* behov av att uppdatera p.g.a. jobb, karriär eller om man för den delen är entusiasm och känner för att uppdatera av den anledningen.:)

Just my EnKrona!:)

Skrivet av flyawaynille:

Jag har själv sätt skillnaden och skillnad är det verkligen men det motiverar inte prisskillnaden om man vill ha 24" eller större. Kostar runt 2-3k för en 27" tn medan en 27" ips kostar det dubbla.

Det får ju vara en bedömning som den enskilde entusiasten tillika medborgaren får göra (se min kommentar ovan), men jag menar att man inte "bara" kan se det hela i pris. Som någon sa: folk köper dyra grafikkort utan att blinka men väljer "ofta" den billigaste skärmen. Jag tycker folk borde vara mer sambandsmedvetna när de köper sina saker och här kan ju en IPS skärm göra under - om man ändå köper ett dyrt grafikkort menar jag!:)

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Hade jag inte pluggat i ett ämne där IPS-skärm är ett måste, så skulle jag nog köpt en billigare TN skärm. Förstår inte varför andra köper IPS skärm, har svårt att tro att en vanlig användare skulle ha stor användning av exakta färgåtergivning.

Visa signatur

Intel Core i7 2600K 3,4GHz, Noctua NH-U12P SE2, MSI P67A-GD55 REV B3 GigabyteGTX 560 Ti OC, 2x Corsair 4GB 1600MHZ, XFX Core Edition 850W

Permalänk
Medlem
Skrivet av zillio:

Byta ut CRT? Du kanske inte vet att det finns tusentals skärmar som slår ut dint CRT med hästlängder. Ska du bara kolla på svärta så kan jag skicka ett svart papper till dig sen kan du kolla.

Går inte att jämföra betrakningsvinklar, Upplösning, färgåtergivning mot en IPS.

Han använder högst troligen sin skärm som reverensskärm/visningsskärm för videoredigering och där är korrekt färgåtergivning av HÖG prioritet.
Det finns OLED-referensskärmar från bla Sony men dessa är löjligt dyra.

Permalänk
Medlem

Betalade 5500kr för min 19" tft viewsoinc skärm för en 6 år sedan.

Skulle lätt betala 3000kr idag för en större skärm med bättre upplösning och perfekt färgåtergivning

Permalänk
Medlem
Skrivet av Garnax:

Betalade 5500kr för min 19" tft viewsoinc skärm för en 6 år sedan.

Skulle lätt betala 3000kr idag för en större skärm med bättre upplösning och perfekt färgåtergivning

hade jag haft pengar skulle jag köpt denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=829402, perfekt färgåtergivning och snyggare än alla datorskärmar mm dock 60hz men det är väl standard

Visa signatur

Core i5, gtx660

Permalänk
Medlem

Jag vill ha en trådlös 20" IPS-panel med touchskärm och inbyggt 20 timmars batteri till min pc.

Visa signatur

Att läsa Aftonbladet för att få information om världen är som att titta i fiskinälvor efter fotbollsresultaten.

Permalänk
Inaktiv

har en LG 24 tummare med nån semi-IPS variant, inte det absolut bästa men kör över alla tn paneler jag stött på i 1500-2000 prisklassen, har datorbordet brevid brorsans 42 tums samsung tv och skillnaden är verkligen enorm.

Permalänk

En 23" eller 24" IPS 1920x1080 @ 120Hz hade inte varit fel. Men en sådan skärm skulle väl kosta 7000 eller något så det är nog inget jag vill betala. Och jag är en gamer så att gå tillbaka till 60Hz är ett big no no. 23" 120Hz LED Samsung TN får räcka for now.

Permalänk
Medlem

Dell hade en 24 IPS skärm för ett par år sedan som var hyfsat prisvärd, den blev snabbt jäkligt poppis bland killarna med koll men sedan försvann den av någon anledning tror jag.

Sitter själv annars på en 24 Eizo TN skärm idag som jag är riktigt nöjd med, snabb, bra och noll döda pixlar efter 4 år.

Om den pajar skulle ju dock en 120Hz IPS vara grymt, bättre svärta, bättre färger och mölighet till 3d.

Tycker egentligt att det var märkligt att IPS försvann så mycket förut, det var ju det som alla sa skulle bli nästa stor grej men det var för 5-6 år sedan. Kanske 2008 krisen kom ivägen?

@AlexanderG: Jag skulle lätt betala 7000 för en sådan....