Microsoft blandar verklighet och visualiseringar med handhållen projektor

Permalänk
Medlem

Hoppas tekniken kommer bli som denna filmen, springa runt med ett par glasögon och skjuta lite!
http://www.youtube.com/watch?v=4uZRYO8BcL4

Permalänk
Medlem
Skrivet av Leffe_Sweden:

Förstår inte vad Microsoft vill med det här...

ersätta tiles med nått ännu mer förvirrande inför Windows 9 givetvis.

skämt åt sidan, inget fel med grundforskning. även om just det här inte lär leda nånstans så har säkert saker som verkligen blev produkter börjat som nått som verkade lika oanvändbart so detta. och tar man patent på kombinationerna av allt som ingår i denna så har man också bra grund för framtida patentbråkande om nån annan gör nått liknande, vilket är troligare med tanke på hur lite Microsoft själva brukar omsätta i praktiken.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem
Skrivet av pekkasteele:

Viktiga ord i sammanhanget är "Nytt projekt" och "prototyp" ... Slå upp i SAOL om du itne vet vad det är

Visst men det är en ganska värdelös prototyp Det är mycket som måste komma på sin plats innan det verkligen blir "häftigt". En del är säkert begränsat av dagens teknologi med.

Visa signatur

System: CPU: AMD Ryzen 9 3900X, MB: Gigabyte X570 Aorus Elite, Minne: Corsair 32GB DDR4 3200MHz, GPU: Asus GeForce RTX 2080 Super ROG Strix Gaming OC

Permalänk
Skrivet av FribBe:

Bara jag som tycker att teknik på senaste tid har blivit väldigt dryg? Allt handlar om att göra den senaste surfplattan och senaste mobiltelefonen istället för något vettigt..

Nej, jag känner precis likadant. Det är alldeles för stort fokus på bärbara prylar. Resten känns helt försummat. Det är det naturligtvis inte men det skrivs fan bara om senaste iphonen och nya appar, ipads och allt vad det heter.

Permalänk
Medlem

Imponerande att folk ens kommer på idéer som dessa!

Permalänk

Hur coolt är inte det här?!

Visa signatur

''Du kanske kan spela, MEN KAN DU KÖTTA?!?!?!''

Spelrigg: Intel i5 3570k 3.4Ghz [/B], Asus Nåt med Z77 4Gb DDR3, Asus GTX560Ti, 500gb HDD,Tagan Twoforce II 500w
Server: DL380G3, 6Gb ECC-minne, 2x Xeon @ 2,4Ghz, 72Gb 10k rpm SCSI, ESX Hypervisor 3.5

Permalänk
Medlem
Skrivet av Leffe_Sweden:

Förstår inte vad Microsoft vill med det här...
Om de vill utveckla Power Point har de lyckats galant, men om de tror att gamers kommer njuta av att lira med ficklampor som skärm är de helt ute och cyklar...

Vem har sagt att man kommer använda en handburen projektor i en slutgiltig produkt. Vem har påstått att detta är pr0 gajming utrustning?

Det är grundforskning.

I framtiden så skulle den handburna projektorn lika gärna vara ett par glasögon där bilden projiceras på linsen. Så när du har glasögonen på dig så projeceras olika virtuella objekt i din naturliga miljö. Så det skulle kunna ersätta din fysiska TV, istället för att ha en fysisk tv på tvbänken så projeceras det en TV på din tvbänk i dina glasögonen, eller så lägger man till en snygg tvbänk också då kan man flytta runt sin tv hur man vill.

Inom sjukvården så skulle man kunna bygga upp en virtuell kopia av patienten med hjälp av en magnetkamera så kan man göra en provoperation på den virtuella patienten på en brits bredvid innan man ska sätta kniven i den riktiga. Skulle även kunna använda i utbildningssyfte. Sjukvården skulle man kunna ha många bra exempel då man vill intrigera med teknisk utrustning eller objekt utan att fysiskt behöva ta i det.

Man skulle kunna stå och modellera 3D objekt som tex ritningar mitt i luften, man skulle också kunna vara flera personer som är länkade med samma virtuella objekt och jobba med någon 3D modell.

Egentligen skulle man inte behöva kameror i rummet hellet, man skulle kunna lösa det med en vidvinkelkamera på glösögonen också. Man behöver ju inte filma 360grader i rummet utan det räcker med så brett som synfältet är.

Skulle kunna komma på flera hundra saker till som man skulle kunna använda denna teknik till. Man vi pratar flera decinner framåt i tiden, men någonstans måste man börja.

Sättet vi intrigerar med datorer har ju sett likadant ut i 40 år mer eller mindre. T-bord, mus och monitor. Att placera ut virtuella objekt i våran naturliga miljö som vi kan intrigera med kan vara nästa steg, det behöver ju inte heller ersätta något som redan finns.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tony Clifton:

Nej, jag känner precis likadant. Det är alldeles för stort fokus på bärbara prylar. Resten känns helt försummat. Det är det naturligtvis inte men det skrivs fan bara om senaste iphonen och nya appar, ipads och allt vad det heter.

Precis så jag känner också. Skippar bara förbi alla nyheter kring surfplattor och smartphones och allt vad skiten heter. Har en telefon jag kan ringa och smsa med, duger gott.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av fizzdan:

Fast där använder de ju färgade gummigrejer på fingarna vilket är väldigt mycket lättare att följa med en kamera så kraven på hård och mjukvara är väldigt mycket lägre. Bildigenkänningsmjukvara är inget nytt nej men tekniken har utvecklats långt mer än det där. För två år sedan såg jag kandidatarbeten på Chalmers med samma nivå av bildigenkänning som den där videon.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem

Förvånad att ingen har sagt detta än...

HOLODECK!

Visa signatur

Citera om ni vill att jag ska svara...