Permalänk
Medlem

Detta med att applicera kylpasta?

För 10 år sedan tjatade alla om att kylpastan skulle appliceras i ett jämnt tunt lager över hela metallplattan, gärna med ett kreditkort eller liknande. Idag läser man ofta att folk rekomenderar att bara lägga en klick stort som ett riskorn ungefär utan att hålla på och kladda. Vilket är det rätta och varför har detta ändrats? Bara kul å veta...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk
Skrivet av JohnnyGreed:

För 10 år sedan tjatade alla om att kylpastan skulle appliceras i ett jämnt tunt lager över hela metallplattan, gärna med ett kreditkort eller liknande. Idag läser man ofta att folk rekomenderar att bara lägga en klick stort som ett riskorn ungefär utan att hålla på och kladda. Vilket är det rätta och varför har detta ändrats? Bara kul å veta...

Jag kör alltid ett riskorn i mitten, då det är där kärnorna sitter, och det pressas ut av kylaren över nästan hela cpun.
tar du för mycket kylpasta, vilket kan vara fallet när du smetar ut, för att täcka hela, så kommer du få försämrad effekt, då kylpastan är gjord för att fylla ojämnheter.

glömde citera
Visa signatur

"The real danger is not that computers will begin to think like men, but that men will begin to think like computers."
-Sydney J. Harris

Spela lite EVE Online!

Permalänk
Medlem

http://www.youtube.com/watch?src_vid=EyXLu1Ms-q4&feature=iv&a...

En video som visar hur kylpastan sprids beroende på hur den appliceras.

Permalänk
Avstängd

Det är ju lite säkrare att smeta ut den då man minimerar risken att det blir luftbubblor och liknande. Men risken är inte så stor så de flesta skiter i det nuförtiden och bara lägger en lite klick och låter trycket mellan CPU och kylare fördela det (mer eller mindre) jämt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JohnnyGreed:

För 10 år sedan tjatade alla om att kylpastan skulle appliceras i ett jämnt tunt lager över hela metallplattan, gärna med ett kreditkort eller liknande. Idag läser man ofta att folk rekomenderar att bara lägga en klick stort som ett riskorn ungefär utan att hålla på och kladda. Vilket är det rätta och varför har detta ändrats? Bara kul å veta...

Skickades från m.sweclockers.com

Om man sprider ut den med ett kreditkort så kan man fånga in luft som bildar små fickor mellan pastan och kylaren, vilket såklart inte är bra för kylningen.

Visa signatur

Den här texten är helt j*vla onödig, men den ska vara här helt enkelt.
The Sleeper: Intel Core i7 930+Noctua NH-C12P SE14, Gigabyte GA-X58A-UD3R, XFX HD6970, Corsair 6GB 1600MHz, be quiet! Dark Power Pro P8 750W, WD Black 640GB, Lian Li PC-A77F
MacBook Pro 4,1 17" iMac 12,2 27" Retina MacBook Pro 12,1 13"
CITERA VID SVAR PÅ MINA INLÄGG SÅ ATT JAG FÅR EN NOTIS!

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Det är ju lite säkrare att smeta ut den då man minimerar risken att det blir luftbubblor och liknande. Men risken är inte så stor så de flesta skiter i det nuförtiden och bara lägger en lite klick och låter trycket mellan CPU och kylare fördela det (mer eller mindre) jämt.

Nu är det ju tvärt emot vad du säger, smetar du ut det kan det blir luftfickor, trycker du bara på så blir det bättre.

Men om man kollar tex på AS5's hemsida så har de olika rekommenderade varianter beroende på CPU, vissa ska man lägga riskorn, vissa ett smalt sträck, och vissa smeta ut det.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av JohnnyGreed:

För 10 år sedan tjatade alla om att kylpastan skulle appliceras i ett jämnt tunt lager över hela metallplattan, gärna med ett kreditkort eller liknande. Idag läser man ofta att folk rekomenderar att bara lägga en klick stort som ett riskorn ungefär utan att hålla på och kladda. Vilket är det rätta och varför har detta ändrats? Bara kul å veta...

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tycker att riskornsmetoden funkar bäst, men det beror ju på kylaren. Har man tex en CM212 som har en mycket ojämn kontaktyta får man ta till kreditkortsmetoden.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

Intressanta synpunkter! Blir att testa riskornsmetoden nästa gång!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk

Kört Riskornmetoden. funkar bäst. har testat kreditkortsmetoden och den suger röv. utan kylpasta fungerar nog tillochmed bättre ibland

Jag brukar köra ett Riskorn i mitten och sen 4 små duttar i vadera hörn på kylaren. typ bara rensa det lilla som sitter kvar på sprutan

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk

Kan man sno pastan som sitter på stockkylaren(Helt ny) till sin eftermarknadskylare?

Visa signatur

"He was a soldier of Rome. Honour him."

Chassi: NZXT H2 Svart Mobo: Gigabyte GA-Z68AP-D3 CPU: i5 2500K Heatsink: Xigmatek Gaia Fans: ZM-F3/Sickle Flow RAM: Corsair Vengeance 8 GB GPU: Gigabyte GTX 560Ti OC PSU: FSP 650W 80+ Gold SSD: Crucial M4 64 GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av scarface1999:

Kan man sno pastan som sitter på stockkylaren(Helt ny) till sin eftermarknadskylare?

nej gör inte det, vet inte någon eftermarknads kylare som inte leverar pasta till sina.

och metoden för att smeta pasta beror till stor del också vilken kylare man ska använda.