Hela Windows 7 i mobiltelefon från Fujitsu

Permalänk
Medlem
Skrivet av andelf:

Uhm... bt-tangentbord kanske?

Jo men då försvinner hela iden med att ha det i mobil då kan man få en billigare netbook istället.

Permalänk

Gimmick, men måste erkänna att jag blev lite förvånad över Fujitsus konceptmaterial. En del intressant.
http://www.concept-phones.com/fujitsu/

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Medlem

Kommer till resten av världen om 5 år.

Visa signatur

RX 6950 XT Merc | 5800x3D w/ Peerless Assassin 120 SE | G.Skill 2x16GB CL16 3600@3733MHz | Aorus B550 Elite V2 | Seasonic Focus GX 850w | Fractal Design R4 | AOC CU34G2X 1440p Ultrawide @ 144MHz FreeSync

Permalänk
Medlem

Lite coolt dock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av skog1s:

Internet är en global affär, sen är det bara att be avsändaren (säljaren) att skriva "Gift" (gåva) på paketen!! !! !! Så slipper du tullavgift
Har gjort det, Inga problem, Alla nöjda
Har köpt saker från Japan; Hong Kong, Usa, Kina. Be dom skriva "Gift" (gåva) på paketen!! !! !! Och du slipper tullavgift!! Faktum är att detta är väldigt bra att veta om man köper mycket globalt, för som jag har uppfattat det.... är det inte många som vet det!! Så sprid det gärna vidare!!

Jo då detta känner jag till. Min sambo är från Japan så det händer ganska ofta att vi handlar från Japan eller får paket från släktingar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av GuessWho:

Vad är det som är olagligt menar du?
Handel över Internet?
Användande av mobiltelefoner?
Innehav av mobiltelefoner?
Att den ej är operatörslåst?

Finns ingen lag på att telefoner måste vara operatörslåsta. De flesta telefoner finns att köpa både med operatörslåsning och olåsta. Att köpa en telefon i samband med tecknande av abonnemang, där du får telefonen billigt och sen är bunden till operatören via abonnemang är ungefär som en avbetalning.
Om du tycker det är mer fördelaktigt att köpa telefonen olåst separat och sen skaffa ett kontantkort eller ett abonnemang där du har lägre månadskostnad och/eller kortare bindningstid än om du skaffat abonnemanget samtidigt så är det helt okej.

Operatörerna brukar gilla att binda upp sina kunder så länge som möjligt, så de lockar gärna med något och en telefon "på köpet" nappar de flesta på.
Ska man köpa en smartphone så kostar de ofta 5000 - 6000 kr inkl moms om man köper en olåst telefon (finns billigare modeller också). En 'vanlig telefon' kan ofta kosta runt 2000kr ändå olåst.
Naturligtvis billigare för operatörerna som köper större volymer.

Sen kan tillverkarna och operatörerna teckna avtal om att en viss modell endast ska gå att köpa via den operatören.
Men det innebär ju inte att alla olåsta är olagliga.

Det jag syftade på va nog att mobiler i Japan inte går att köpa utan ett abonnemang. Det va därför jag frågade om det inte vore olagligt i detta fallet. Annars har jag själv köpt mobiler på svenska marknaden utan abonnemang och teckat ett avtal i efterhand.