Permalänk
Medlem

Råd på datorskärm! SPEL & FILM

Hejsan ska köpa en ny dataskärm och jag ingen aning vad jag ska ta. Har fått många tips men det känns att jag behöver någon som ska visa en lite rakare väg om vilken som är bäst då. Skärmen är mest till för spel samt lite annat, som film mm. Jag länkar råden folk har visat mig och så kanske någon kan vara hygglig och jämföra e elr bara rättare sagt säga vilken som är ''bäst'' eller hur man ska lägga det. Tack på förhand.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=656424

http://www.webhallen.com/hardvara/141150-dell_23_led_u2312hm_...

http://www.pixmania.se/se/se/10874074/art/acer/g245hqbid-23-6... (ÄLLSKAR designen på denna, men håller prestandan måttet?)

http://www.dustinhome.se/dell-s2330mx-23-wide-tft-led-black/p... (kan få denna rätt så billigt privat men designen är inte min stil)

Upskattar verkligen all hjälp jag kan få. Tack på förhand igen!

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

vill även tipsa om http://www.dustinhome.se/lg-ips231p-23-wide-tft-led-black/pro...
äger själv en sådan och spelar bf3, swtor, ser på film, och surfar med den och är sjukt nöjd hitills!

Permalänk

Den största skillnaden mellan de skärmarna du länkade är väl att Dell u23 har IPS-panel vilket innebär bättre färgåtergivning och betrakningsvinklar. Dock är IPS:er generellt långsammare och kan ghosta eller få eftersläpningar därför så om man spelar snabba spel och är kräsen med sånt kanske man vill ha TN, som dem andra är. Dell har även en ganska krafitg anti-glare, alltså som en matt, nästan lite grynig yta vilket vissa stör sig på, det är en smaksak fördelen är att man inte ser några reflektioner i skärmytan, men personligen tycker jag den är väldigt överdriven och sabbar bildupplevelsen.

För din budget har du ju dock inte så mycket att välja på, antingen en TN, bland dem finns det en uppsjö av modeller i din budget, jag har tyvärr ingen större koll där vilka som är att föredra, och sen finns det några billigare IPS:er mellan 1500-2000. Dem jag känner till är väl Dell u23 som du länkade och sen har LG några modeller också. Dell-skärmarna finns det stora trådar här på forumet.

Så du borde bestämma först vilken typ av panel du vill ha tycker jag.

Permalänk
Medlem

Fick hem denna igår: http://cdon.se/hemelektronik/benq_gl2440hm_led_24%22_-_1920_x...

Är sjukt nöjd med bilden, men de inbyggda högtalarna var inte mycket att hurra för...