Megaupload nere efter FBI-tillslag, Anonymous slår tillbaka

Permalänk
Skrivet av krrjon:

Vet inte om denna länk är postad tidigare i tråden, för trött för att läsa igenom allt

http://www.autoevolution.com/news/megaupload-founder-kim-schm...

Man kan ju undra hur han har tjänat pengar till detta? Profilerat via diverse smutsiga företag och mängder med spam reklam antagligen, förmodligen blåst en coh annan privatperson och mindre företag. Hade det funnits lagliga alternativ hade man sluppit sån här skit.

Permalänk
Avstängd

USA börjar bli ett extremt pinsamt land. Snart ska de väl styra över hela världen... Fast det gör dom ju nästan redan

Permalänk
Medlem
Skrivet av cider123:

USA börjar bli ett extremt pinsamt land. Snart ska de väl styra över hela världen... Fast det gör dom ju nästan redan

Ja det är sjukt att de ska få styra som de gör. Om de fortsätter och eskalerar i det hela så kommer det leda till ett digitalt krig som ingen har skådat tidigare.

Visa signatur

Mac mini 2018 with external GPU over Thundelbolt 3 - Radeon RX580

Permalänk
Skrivet av Reedyn:

Här en en video av en något enerverande snubbe, men om bara hälften av det han påstår är sant så kan det bli väldigt otäckt väldigt snabbt.

http://www.youtube.com/watch?v=-tD1yaE0GfQ

Vad tror ni kan det här kan leda till? Kan man göra någonting alls för att stoppa det?

Helt jävla sjukt ju!

Jag föreslår att alla skriver under http://www.gopetition.com/petitions/stop-extradition-fair-uk-...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozeroun:

Trevligt musik film och spel ska bli klassfråga?

Själv har jag börjat sluta gå på konserter pga ockerpriser

Artisterna själva tjänar pengar på konserter och merch, så om du vill stödja ditt band; gå på konsert och köp en t-shirt (inte av dom som står utanför och säljer piratade t-shirts för 100kr)

Visa signatur

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Permalänk
Medlem
Skrivet av krrjon:

Vet inte om denna länk är postad tidigare i tråden, för trött för att läsa igenom allt

http://www.autoevolution.com/news/megaupload-founder-kim-schm...

Otroligt hur alla utom våra mediaföretag lyckas tjäna stora pengar genom att använda internet som en plattform för distribution. Visst jag kan tycka det är lite, fel, att någon tjänar grova pengar på en verksamhet som innefattar piratkopierat material. Så vore det i normala fall men när det gäller Internet ser jag faktiskt inget problem.

Varför? Det hela är baserat på ganska enkla antaganden. Det finns en stor efterfrågan av kultur på Internet. Men det är inte lika lukrativt att distribuera digitalt som fysiskt vilket gör att istället för att satsa på denna stora marknad så försöker man mha lobbyverksamhet påverka lagstiftningen i ett desperat hopp att distributionen av media ska fortsätta på samma sätt som det gjorde innan Internet. Att censur är enda vägen till kontroll av Internet gör att det inte stannar vid en enkel fråga om upphovsrätt. Det är inte artisterna som förlorar pengar när du fildelar, det är deras chefer, personerna i toppen av skivindustrin. Artister får sina pengar av spelningar och merch.

Man kan likna det som sker med Internet just nu med samma sak som inträffade under den industriella revolutionen. Spinnmaskinen Spinning Jenny ledde till en effektivisering av textilbranschen, vilket resulterade i att många som spann för hand blev arbetslösa. Internet effektiviserar distribution, Spinning Jenny produktion. Men i båda leden finns det yrkesmän som genom effektiviseringen blir överflödiga och därför försöker man stoppa utvecklingen. Tempus blev helt åt helvete, inte sovit inatt...

Permalänk
Medlem
Skrivet av AndreaX:

möjligen på samma premisser som alla skumma uppladdarsidor som lever huvudsakligen på tveksamt material gör: om "rättighetsinnhevare skickar in intyg på EXAKT filmnamn, bevis på ägarskap, var filen finns, etc etc" så tar dom ner det. ibland specificeras även att det ska skickas in i pappersform för att vara mer "officiellt" heter det.

alla borde rimligen fatta att allt sånt är byråkratiskt och därmed tids och resursödande krånglande för att komma undan med brottslig verksamhet under tiden, (samma film hinner laddas upp 50 gånger till innan den anmälda filen är borta. vilket gör det meningslöst att ens bemöda sig för ägaren) och skiljer sig inget nämnvärt från annan organiserad brottslighet mao.

Självklart skall de som begär nedtagning av specifika filer bevisa att de äger upphovsrätten till dessa. Då spelar det mindre roll hur byråkratiskt eller tids- och resurskrävande du anser det vara att bevisa att man verkligen har rätt att kräva en borttagning.

Skrivet av iProtocol:

Det här är rätt enkelt, har man inte råd att köpa en produkt får man avstå. Tillgång till musik, film och mjukvara är ingen mänsklig rättighet.

Det där är ett uttjatat argument utan vidare substans. För det första så går folk inte omkring och påstår att tillgång till kultur skulle vara en mänsklig rättighet, så redan där är halva argumentet irrelevant. För det andra så existerar uppenbarligen inte det motsatsförhållande som du försöker måla upp i första halvan av texten, vilket gör även den delen irrelevant. Kvar finns alltså ett substanslöst argument utan vidare betydelse för diskussionen.

Skrivet av FisheRswe:

Helt rätt att stänga ner sidor som hostar piratat material.

Kan man inte hålla koll på vad man hostar ska man inte hosta sidan.

Så du är alltså positivt inställd till tanken att stänga ner varenda sajt på Internet som erbjuder ocensurerade kommentarsfunktioner där "fel" information lagras, på den enkla grunden att de omöjligen kan ha koll på allt vad de "hostar"?

Permalänk
Medlem

Vad är skillnaden på att en person tjänar en massa pengar på att hålla igång en populär fildelningssida med en massa lagligt material gentemot en äcklig storboss som tjänar en massa pengar på att mjölka sina artister? Att mega upload tjänat pengar för att folk använt deras tjänst och genom reklam är väl som vilken annan bransch som helst? Sen att det även finns uppehovsskyddat material är kanske svårt att komma ifrån, men det är väl samma med musik och skivindustrin? Att folk sprider billiga kopior eller liknande. Då får vi stänga ner hela denna branschen då eftersom den ger upphov till brott!!

Som andra redan sagt tidigare i tråden så borde det räcka med att man skulle bli skyldig att rensa bort uppehovsskyddat material, men att stänga ner sidan helt och förstöra för x antal människor som utför laglig verksamhet är ju sjukt äckligt. Det måste ju isf finnas bevis på att personerna i fråga med flit tjänat en massa på otillåtet material, att det var syftet med hela skiten. Finns det sådana bevis?? Jag är inte helt totalt insatt i just den biten. Reklamfilmen där asmånga stora artister stöjder mega upload måste väl innebära något eller??

Jag tycker redan idag att samhället är sjukt vridet och vinklat. Det är inte lätt att få ta del av det man vill idag, både när det gäller musik och film. Även sport och andra tvprogram är sjukt dyrt och svåråtkomligt mot vad det borde vara. Pengar och girighet styr alldeles för mycket idag och att folk bara accepterar läget är ju helt skadat! När vår regering kan stifta lagar som majoriteten av samhället är emot så har väl får demokrati och vår röst i samhället hela förlorat sin mening och kraft? Folkvalda mig ass, de gör ju som de vill ändå. Bara lite påtryckningar från inflytelserika nötter så är allt i hamn sen. Skandal! Det värsta är väl att det känns inte som man kan göra något. Men det måste göras något innan det är för sent. Att folk inte förstår att världen är påväg att bli en enda centralstyrd diktatur a la Hitler eller andra maktgalna människor är absurt. Det kanske går väldigt långsamt och sker i smyg, istället för ett fullskaligt krig, men nog sker det allt.

Permalänk
Medlem

Rofl USA visar vägen ....

Måste bara säga att Vi svensson eller små folket i denna värld e ju totalt genomblåsta.

E det bara jag som fattat va som håller på hända i denna värld.

Usa e en stormakt som har ett stort mål med lite udda små förgreningar av del mål.

5 saker som faktiskt kan ligga något i det

Tex.
1.Stormakt som beslutade för längesen att det ska vara en stormakt i världen = USA
2.Natur resurser olja osv skall ju ägas av usa i slutändan vilket innebär att ovanstående påstående blir mer korrekt, oljan tryter i usa då invaderar vi något land som har det. bara hitta på nån lam historia folket går ju att lura.
3.Massan som ger kraft "folket" e ju så lättlurade så där får vi inga problem eftersom folket har tummen i baken
4.Nätet kan folket skapa hinder så därför måste usa rensa och helst försöker dom att ta över nätet. vilket dom mer eller mindre gjort redan eftersom dom kan få insyn i allt numera bara kalla det för terror misstanke så e väl problemet löst där med
5. Vapen hmm klurigt men USA e landet med mest atom vapen osv så vill något land också ha det men då kallas det för terror handling och blir ett djävla rabalder och usa vill få invadera där med. samt USA har under alla år varit inblandat i nästan alla revolutioner som ägts rum på denna planet på ett eller annat sätt.

Att då USA stänger ner megaupload eller annan sajt för det bryter mot en regel som ej införts ännu,
Att följa regelverket e ju en av USA´s grundpelare i olika utsagor att man följer lagen. vilket i detta fall har spårat ur helt.

Jag är ingen direkt USA lover om man säger så men äpplet faller ju inte långt bort från trädet detta ovanstående påstående jag gjort e ju bara lite grovt om USA, Tror att fler skulle fatta lite mer om hur saker och ting funkar i världen om man faktiskt börjar kolla upp saker om gemensamme nämnare.

Och om man nu låt säga Usa vinner makten över nätet i slutändan oj oj oj va många som skulle ryka i denna värld tänk er själva ha makten över internet
kunna filtrera bort alla som kan skada eller vara i vägen för ditt lands huvud mål.

vet jag kan vara lite luddig dyslexi miffo men vi borde inte bli förvånade över va som händer då och då vilket faktiskt många blir som tex över detta med megaupload. Att megaupload tjänar storkovan e ju inget nytt och en bra resurs Usa vill lägga vantar på me kanske rent av kan höja deras standard ett litet snäpp.

Att det som Anonymous gör e ju fel att lägga ut personliga info på nätet osv varför samlar dom inte kraft gemensamt med folket och säger ifrån på skarpen me en värdlsig uppror eller dylikt det ger nog mer effekt än lite ddos attacker eller va dom nu gör.

Synd e att Vi Folket inte tillsammans kan ge dom stora på nöten ordentligt så att dom kanske får upp ögonen att utan oss e dom ingenting.

hoppas och önskar att det fria nätet får bestå tyvär så blir den mer och mer kontrollerad så att säga den e fri numera e ju att ljuga men hoppas kan man ju alltid.
best regards
Håkan

Permalänk
Medlem
Skrivet av Heinkel92:

Vilken oerhört enerverande snubbe, klara inte mer än 2 minuter.

Så länge? Jag stängde ner efter 2 sekunder, och jag skämtar inte om det...

Visa signatur

Fractal R3, Corsair AX 850W, 2x Gigabyte 580 Windforce + Gigabyte 210, I7 2600k @ 4.6 GHz, Asus P8P67 PRO, Corsair 32GB 2133 MHz, Corsair H80, Intel 320 300GB, 5x2TB WD GP, 5xSchyte F-Flex 1600, 2xFractal 140mm Silent, 7xFanmate, 3xDell U3014, LG BH10LS30, Qpad 5k, Logitech Z-5500, Sennheiser 360, 2xDinovo Edge. Samsung 900X4C, 256GB SSD, 16 GB Ram.

Permalänk
Medlem

http://nyheter.se.msn.com/gallery.aspx?cp-documentid=16036808...
Piratkungen greps i lyxvilla

http://www.kingsizemagazine.se/News.aspx?ArtNo=23694
Fildelningssajten med VD:n Swizz Beatz i spetsen verkar ge upp kampen mot skivbolagsjättarna.

Hatar USA. Deras politik är urusel och politikerna är ju så jävla blåsta alltså!! De kan och vet ju för faan ingenting! Och att det inte är någon under 40 som sitter i riksdagen eller "Are running for senate" hjälper ju inte heller... Dagens ungdomar vill ha lätta bekväma medler som tex SPOTIFY!!! Voddler är rätt ok men det är alldeldes för mkt pengar för en film! Och då får du bara hyra den... Själv hade jag några gigg musik på datorn förut men nu är det nog ingen som har det! Nu har vi Spotify på datorn och i Mobilen och genom Mobilen har vi också Spotify i Bilen!! Filmindustrin kan ta sig i ******n. Tex Avatar drog ju in skitmkt pengar när den gick på bio och när det rör sig om sådana enorma summor borde dem nästan kunna ge ut filmen på Bluray gratis (Bluraydisk eller genom Internet ) så alla får en chans att se denna magnifika film! Enda problemet är att de vill ha mer och mer pengar! Vore kul om det en dag inte fanns något som helst sett att ladda ner film utan att få hem böter eller bli gripen, så man måste gå och köpa filmen man vill se... Tror de skulle gå grymt mkt mer back då än vad de gör nu!

Detta tycker Dave Grohls om fildelning (Sångare i Foo Fighters)
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408982_1015051...

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozeroun:

När blir det kontroll på varje hem som har haft en vhs spelare, dvd recorder eller digitalbox som kan spela in?

Vi måste ju prata om 100 tals miljarder som går till spillo där?

Det finns redan, hanteras av CopySwede och regleras under reglerna för Privatkopiering...

Visa signatur

Kör väl en klassisk signatur:
9900K @ 5GHz/128GB 3200MHz DDR4/3x1TB NVME/6800XT på Aorus Z390 Elite
Samsung C34F791, Svive 34C801, Xiaomi 34", Logitech MX Master 3 + G512...
Behöver för jobb, ej gamer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av daddypro:

Måste bara säga att Vi svensson eller små folket i denna värld e ju totalt genomblåsta.

E det bara jag som fattat va som håller på hända i denna värld.

Usa e en stormakt som har ett stort mål med lite udda små förgreningar av del mål.

5 saker som faktiskt kan ligga något i det

Tex.
1.Stormakt som beslutade för längesen att det ska vara en stormakt i världen = USA
2.Natur resurser olja osv skall ju ägas av usa i slutändan vilket innebär att ovanstående påstående blir mer korrekt, oljan tryter i usa då invaderar vi något land som har det. bara hitta på nån lam historia folket går ju att lura.
3.Massan som ger kraft "folket" e ju så lättlurade så där får vi inga problem eftersom folket har tummen i baken
4.Nätet kan folket skapa hinder så därför måste usa rensa och helst försöker dom att ta över nätet. vilket dom mer eller mindre gjort redan eftersom dom kan få insyn i allt numera bara kalla det för terror misstanke så e väl problemet löst där med
5. Vapen hmm klurigt men USA e landet med mest atom vapen osv så vill något land också ha det men då kallas det för terror handling och blir ett djävla rabalder och usa vill få invadera där med. samt USA har under alla år varit inblandat i nästan alla revolutioner som ägts rum på denna planet på ett eller annat sätt.

Att då USA stänger ner megaupload eller annan sajt för det bryter mot en regel som ej införts ännu,
Att följa regelverket e ju en av USA´s grundpelare i olika utsagor att man följer lagen. vilket i detta fall har spårat ur helt.

Jag är ingen direkt USA lover om man säger så men äpplet faller ju inte långt bort från trädet detta ovanstående påstående jag gjort e ju bara lite grovt om USA, Tror att fler skulle fatta lite mer om hur saker och ting funkar i världen om man faktiskt börjar kolla upp saker om gemensamme nämnare.

Och om man nu låt säga Usa vinner makten över nätet i slutändan oj oj oj va många som skulle ryka i denna värld tänk er själva ha makten över internet
kunna filtrera bort alla som kan skada eller vara i vägen för ditt lands huvud mål.

vet jag kan vara lite luddig dyslexi miffo men vi borde inte bli förvånade över va som händer då och då vilket faktiskt många blir som tex över detta med megaupload. Att megaupload tjänar storkovan e ju inget nytt och en bra resurs Usa vill lägga vantar på me kanske rent av kan höja deras standard ett litet snäpp.

Att det som Anonymous gör e ju fel att lägga ut personliga info på nätet osv varför samlar dom inte kraft gemensamt med folket och säger ifrån på skarpen me en värdlsig uppror eller dylikt det ger nog mer effekt än lite ddos attacker eller va dom nu gör.

Synd e att Vi Folket inte tillsammans kan ge dom stora på nöten ordentligt så att dom kanske får upp ögonen att utan oss e dom ingenting.

hoppas och önskar att det fria nätet får bestå tyvär så blir den mer och mer kontrollerad så att säga den e fri numera e ju att ljuga men hoppas kan man ju alltid.
best regards
Håkan

Måste börja säga, bra skriven text!

För det andra, det finns många människor som vill stå upp mot USA, men det är ingen som orkar få tummen ur röven. Dessutom kan vi se det från ett annat perspektiv. Säg att 5000 människor samlas på Sergels Torg och demonstrerar mot det som händer i världen just nu. Vad händer sen? Vem kollar? Vem svarar på frågorna? Enda sättet att förändra världen idag är tyvärr med våld. Jag vill inte vara personen som säger det för USA älskande svenskar (hela makt-Sverige helt enkelt) kanske läser detta och ser mig som terrorist, men någon skulle fanimej sprängt hela senaten i USA i luften asså. Få bort alla jävla gamlingar som ringer med sina Nokia 3310 fortfarande och använder iPad för att endast läsa tidningen (fast dom fortfarande får den i papper).

I am sorry to say, but that's the truth right there.

Jag hoppas innerligen att något händer som sätter stopp för USAs frammarsch...kanske hela EU går emot dom? Vem vet...känns dock som vi är käpprätt på väg åt helt jävla fel håll sedan 9/11 2001 om ni frågar mig. USA behövde en vändning i folks tycke o tänke, och det fick dem med uppfinnandet av "terrorister". Helt jävla sjukt att massan är så jävla lättlurad. Synd om dem som fan. Riktigt jävla synd.

Permalänk

Vi lever i en rutten värld. Det är bara att konstatera.
Det här med patent och äganderättigheter infördes för många år sedan egentligen i syfte att skydda (om man ska citera f d Ericsson VD:n Svanberg) "the small poeple". Alltså ensilda näringsidkare, uppfinnare och småföretagare så att deras idéer och levebröd inte skulle helt enkelt slukas in av större företag och inte heller av idioter som själva saknade fantasi men som levde på andras framgångar som parasiter.

Därefter har storföretagen helt och hållet tagit över initiativet vad det gäller "patentinföranden".
Jag menar, let's face it folks... hur många människor som enskild person eller näringsidkare numera lyckas kläcka ur sig en idé eller komma på en uppfinning och som senare också lyckas bygga vidare ett imperium baserat på den företagsidén hela vägen upp? Man skulle förmodligen kunna räkna upp dem på ena handens fem fingrar. Patentfrågan är idag enbart ett sätt för storföretagen att skydda sin egendom. Samma sak gäller äganderättigheterna. Det är bara ett sätt att tjäna ännu mera pengar. Det handlar inte ett dugg om att skydda några som verkligen behöver det, eftersom att samma företag sedan både hotar och utpressar dem få med idéer att sälja av dem för en spottstyver för att senare använda ånyo sina egna patenlagar för att skydda dem som egna uppfinningar och egna påhitt.

Ledord som fri konkurrens och befrämjande av nyskapande och framtidsvision... det existerar i verkligheten inte alls. Vaddå fri konkurrens? Var ser vi fri konkurrens idag?? I vaddå för någonting? Mat? Prylar? Banktjänster? Bensinpriser? Huspriser? Medicin? Sjukvård?? Skola??? Politik?!?
Var, undrar jag? Överallt jag blickar över, åtminstone om man gör det med något kritiska ögon och en aning bakgrundsfakta, så ser jag inget annat än kartellbildningar i ALLTING och rubbet mynnar ut i att storföretagen sitter osm slutägare och håvar in pengarna. Så fri konkurrens?? Lägg av, det är bara en klyché som dog för 35 år sedan. Den finns inte längre hörrni! Bara bullshit.
Det är ungefär som när våra politiker säger att "nu får människorna mer pengar i plånboken" och sedan höjer man avgiften på 10 offentliga poster så man får ännu mindre pengar kvar i slutändan.

Det som mediaföretagen inte pratar om, är att de har aldrig förr tjänat lika mycket pengar som de gör nu och som de gjort de senaste 10 åren, samtidigt som de under samma period tjatat alla ihjäl oss med hur fildelning får deras business att gå under. Vilka lögnare... CD försäljningen pratar alla om. Sen NÄR har CD-försäljningen varit en indikator på hur mycket en artist eller ett skivbolag tjänar pengar?! Och sedan när har människorna runtom i världen börjat gå MINDRE på bio bara för att det laddats ner filmer från nätet? Det är väl inte samma sak som att se filmen på bio? Eller?! Och DVD-försäljning... hur många 3 barnspappor som sitter och laddar ner filmer åt barnen?! Det är så mycket bullshit överallt...

Fildelningen har tvärtom gett upphov till att måååååånga människor som normalt inte skulle få komma i kontakt med viss typ av musik eller film eller kultur eller spel osv, har fått upp ögonen för dessa och på ett eller annat sätt, direkt eller indirekt börjat bidra till med att fylla filmstudios och skivbolagen med ännu mera pengar, mer än vad de själva någonsin hade kunnat drömma om, och inte för att ens tala om vilken typ av reklamkapplöning alla dessa giriga företag har kunnat ägna sig åt genom SAMMA USLA internet som de nu försöker "rensa" från "tjuvar och fildelare".

Jag hatar Er hycklare som BARA ser på världen med ögon täckta av dollartecken. Jag hatar Er som aldrig gör ett smack åt att förbättra människaors situation, aldrig kan tänka sig och bidra till med att få andra att må bättre, TROTS den enorma resurs ni besitter. Jag hatar Er som har skapat en värld där en så kallad "filmstjärna" som kan i princip vara vilken analfabet idiot dum i huvet som helst som bara följer en skript och rabblar ur sig några memorerade repliker som någon annan har skrivit, ska kunna tjäna 80 miljoner dollar på att vara med på en biofilm... medan vi har hela länder där folk dör av malaria, kolera och dysentri... eller där folk även idag år 2012 mördar och våldtar kvinnor och barn.

Och det enda Ni hycklare kan ägna er åt är att samordna en "attack via åtta länder" för att stänga ner Megaupload.
Fy fan säger jag. Megaupload försökte åtminstone sprida lite glädje bland människorna i deras bistra vardag, vad gör ni för någonting för att sprida glädje än att göra ännu en värdleslös film eller skiva BARA för att tjäna pengar på det? Har ni något annat syfte också? Har ni någon skam i kroppen, helt ärligt talat???

Jag hoppas att det dyker upp 100 nya Megaupload direkt. Jag hoppas att ni finner er i en situation där ni blir tvunga att antingen göra er själva till totalt åtlöje genom att stänga ner hela internet eller försöka för en gångs skull, göra som ni lär.... "anpassa er till en fri konkurrens".
JUST DET. Det ni MÖTER idag i form av Megaupload, Filesonic och Piratebay... DET är vad FRI KONKURRENS betyder, era hycklare och pengafixerade idioter!
Inernet har äntligen skapat förutsättningen till en fri konkurrens i sin sanna mening där alla kan bidra till med att sprida media på lika villkor, och se.... här kom ni till korta direkt! Då ger ni er på dem och stänger ner dem med våld! Och i processen mutar politiker och hotar stater att göra som ni vill, bara för att ni har pengar. Det var inte länge sedan man fördyrade alla CD- och DVD-skivor med den bortförklaringen att ALLA människor tydligen använde dem ENBART för att lagra era kopierade jä-la skitfilmer och skitmusik på... eller hur??? Men det är ALDRIG tillräckligt för Er.

Och någon fri konkurrens tålde ni inte heller uppenbarligen.

Jag hoppas att ni på det här sättet gräver era egna undergång. Jag hoppas hjärtligt på det faktiskt. Världen blir nog en mycket bättre plats att leva i utan Era film- och skivbolag.
/B.

Permalänk

Att ta ner Megaupload var så jävla fult och vidrigt av FBI.

När det redan finns 100-tals andra sidor som är som Megaupload. Rapidshare, Hulkshare, Filesonic, Hotfile, Zippyshare, m.m.. List goes on

Om dom tar ner Megaupload, borde dom ta ner alla andra också, right?

Nu är jag inte 100% säker men jag tvivlar på att Megaupload mest bestod av illegalt innehåll som musik, film och spel. Jag tror att de mesta som fanns där var patcher till spel, egna/hemmagjorda filmer, homebrews, andra program, moddar till spel, addons, Deviantart, externa hosting alternativ av diverse olika filer, bilder m.m. Jag själv använde Megaupload relativt ofta och har aldrig laddat ner nån film eller spel iaf.

Då är frågan, vad är det som är mest illegalt och ladda ner idag på nätet? Det är musik, spel och film.

Spel så finns det ju redan en lösning på hela problemmet, och många spel tillverkare gör så, visst fan laddar man inte ner Swtor eller Wow illegalt, nej man går till butiken och köper det eller köper det digitalt för att få en legit CD nyckel. Dom flesta spel tillverkarna har det här systemet och ang. Singel player spel så tycker jag att det är rätt dött i nutid, dom flesta spel idag spelas över multiplayer.

Musik, Spotify kom med en underbar lösning. Samla hela biblioteket digitalt och låt användaren betala en månadsavgift för att lyssna på vad man vill, när man vill, genialt! Sen finns även iTunes där man kan ladda ner musik, som även tjänar stora pengar och är dagens största e-handel för nedladdad musik. Med andra ord illegal musik nedladdning är knappast ett större hot idag, artister tjänar fortfarande pengar som få och de finns alltid Youtube, vem säger inte att man har en bandspelare och trycker på Record när man spelar en låt på youtube? Sånt vet inget Justice of Dep. eller blabla något om! Det finns också även okända artister som släpper sitt material fritt och lagt ut sina skapelser via Youtube och hostingsidor som Megaupload. (om dom inte finns på Spotify)

Film, det här är kanske det stora problemmet ligger, något mer komplicerat än bara sätta en CD nyckel framför varje film (om det ens skulle funka?) och det finns inte heller något Spotify-bibliotek med filmer i nuläget. (eller iTunes) Det dom borde gjort istället i Megaupload's fall var att om Megaupload vet om att det ligger copyright-skyddat Hollywood film material på deras hemsida/server, att göra ett avtal med Hollywood att dom får en % av pengarna. Det här skulle i sig vara samma sak som dagens Spotify, användare betalar för Spotify premium, likaså som användare betalar för Megaupload Premium eller vad det kallades där, och sen ger Megaupload en andel av pengarna till Hollywood. Alt. B är att om det ligger en film fil på servern, så ska användaren själv som vill ladda ner (inte den som laddar upp) betala en andel för just ladda ner den filen. Sedan går pengarna till Megaupload's konto som ger pengarna till Hollywood. Samma process, pengarna rullar in, alla e glada?

Det är fullkomligt löjligt att FBI har gjort såhär, både mot Megaupload och hela världens befolkning & internet. Vi lever i en digital värld, allting idag ska "helst" vara digitalt, sluta upp och producera CD skivor och annat nonsens, man hjälper säkert miljön med av att inte tillverka det. Sen att Hollywood fortfarande rullar ut nya filmer åt vänster o höger som aldrig förr bevisar också att dom gott om pengar o göra det. Hoppas på att Kim Dotcom får tillbaka hans rättigheter och att sidan igen kommer upp, för det här är totallt absurt. Och till er som hade filer på Megaupload som togs ner ang. FBI's lilla raid så finns det redan möjlighet och stämma USA på en massa pengar

www.megaretrieval.com

Visa signatur

CPU:: Intel Core i7-2600K @ 3.9GHz |Mobo: Asus P8P67 Deluxe |RAM: G.Skill DDR3 16 GB |Grafik: Asus Radeon HD 290X DirectCU II |OS: Windows 7 Professional 64-bit |Chassi: Fractal Design R3 |Hårddisk: SSD Samsung 128GB 830 Series & Seagate Barracuda 7200.12 (3TB) |Nätagg: Fractal Design 800W |Mus: Mionix Avior 8200 |KB: Ducky Shine2 Green LED Brown mx |Monitor: Samsung SyncMaster P2370 (2ms / 50000:1 / Slim) @ 1920x1080

Permalänk
Medlem
Skrivet av evoke:

Tyvärr tror jag aldrig DDOS har åstakommit någonting.

Och för att vara lite balanserad så kan man ju konstatera att ägarna av megaupload.com har tjänat enorma summor pengar genom att hosta piratkopierat material. Frågan är ju om dom kan ställas till svars för det i.o.m. att det är användare som själva har laddat upp materialet. Sen är det väl svårt att säga hur stor del av deras totala mängd data har varit piratkopierat också. Fanns just hur många siter som helst som nästan helt var baserade på att ladda upp piratkopierat material på megaupload och andra liknande sites.

Torrents FTW!

Sent svar, men det är ju samma sak som med The Pirate Bay. De tjänar mycket pengar till stor del på piratkopierat material, därför borde de ställas inför domstol liksom TPB.

Dessutom trött på alla som tror att DDOS är hacking (inte du). Visserligen krävs "hacking" (och idioter ) för att skapa botnät, men inte för DDOS.