Tv som ställer om sig till dynamiskt bildläge var 30e minut.

Permalänk

Tv som ställer om sig till dynamiskt bildläge var 30e minut.

Köpte mig en tv (samsung, 40" lcd full hd) nu i slutet av december, på mediamarkt. Är dock inte nöjd. Dels verkar det inte gå att få fram någon programguide trots att tid och datum är inställt, men det värsta är att den har fått för sig att ställa om bildläget till dynamiskt (väldigt ljus och jobbig bildinställning) var ~30 min, samt varje gång man sätter på den eller byter source. Väldigt frustrerande.

Vad kan detta bero på? Går det att på något sätt "installera om" tvn och ställa in grundinställningarna på nytt? Är nästan 100 på att dessa problem inte går att åtgärda inne på "inställningar", letat och ändrat som en galning.

Permalänk
Medlem

Vad är det för 40 tums lcd tv?
Dom har ju ett helt gäng hela modell betäckningen skulle vara bra

Visa signatur

Moderkort: B550M AORUS PRO , Minne: 32GB 3600Mhz HDD1: Intel 660P M2 1TB, HDD2: Kingston A400 960GB CPU: 5900X, Kylning: NH-D15 black GPU: RTX 4080 VENTUS 3X OC Låda: Define 7 Compact Glass, PSU: RM650i
Mus: G502 Wireless Lightspeed, Tangentbord: Strafe RGB MK.2, Monitor: LC49G95TSSRXEN
Surfplatta: Huawei Mediapad M5, Telefon: Pixel 7 Pro

Permalänk

Att din tv återställer sig var 30de min beror säkerligen på att den står i "demo läge" även kallat butiksläge.
Köpte du ett skyltexemplar eller hade du kanske bråttom vid installationen och tryckte lite för snabb igenom inställningarna?
Du åtgärdar detta genom att gå in i menyn och välja Plug and play och se till att välja att den ska användas för hemmabruk så bör du slippa det bekymret.

Vad som gör att du inte får fram nån info i programguiden är däremot lite svårare att svara på utan mer information..
Vad har du för tv operatör/ signal? Comhem, Boxer, Tele2? kör du med CA-modul? Analogt eller digitalt?

Permalänk

Lyckades lösa det via plug and play, tackar :). Får dock inte guiden att fungera ännu. Har Tele2 kabeltv, antennkabel rakt in i tvn. Är dessvärre inte helt hundra på vad skillnaden på analog och digital tv-sändning är (?).

Permalänk

Om du har digital signal är alla kanaler utom grundutbudet krypterade. Och du måste ha en CA-modul och programkort i tvn för att få tillgång till övriga betalkanaler. Och skulle du ha digital signal så borde du få upp information i guiden.

Är det däremot analogt så kommer inte guiden att visa någonting.