Extern lagring utan avgift till Copyswede

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

...
Det i säg förbjuder inte nödvändigtvis t ex inspelning av TV, EU-direktivet betyder dock att de måste ersättas för den rätten. Radio kanske man inte skulle utelämnat, men vem spelar in ljudradio från etern idag, man får inte rippa ljudströmmarna från nätet nödvändigtvis, beror på om det skyddas på något sätt. POD-radiotjänster och liknande betalar vi redan licenspengar för.

När det gäller radio så kan det vara så att linspelandet har ökat i stället för att ha minskat.
Skillnaden är att idag så används programvara för att sköta inspelningen och de som gör det har större arkiv än förr.
Det är i vart fall lagligt. Det går att göra samtidiga inspelningar från x antal radiokanaler idag beroende på den bandbredd du har. Automaiskt så sätts även artistnamn, radiokanal mm för lättare kunna hitta vad man söker.

Rent allmänt är inlägget mycket svårläst.

Permalänk

Det här påverkar inte mig ett dugg.

Jag har alltid köpt interna diskar och antingen byggt till en extern eller använt i en dockstation.
Dockstation för 3.5tums diskar för det mesta och extern chassie till 2.5tums.
Då man köper en bärbar följer det med en 2.5tums disk på några hundra GB och då passar det bra som extern lagring.
Original partitioner kan man göra backup på innan man rensar den för att använda som lagring.
Program som t ex EASEUS Partition Master 9 Home Edition gör jobbet gratis och enkelt.
Du kan även sänka en stor partition på flera hundra GB till en passande för dig så att den passar i din nya SSD för bärbara.

en extern chassie till 2.5tum diskar
Scythe Kamazo 2 SATA to eSATA/USB 2.5"
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=515467
eSATA med USB som ström (ingen extern ström)

Permalänk
Medlem
Skrivet av abki:

När det gäller radio så kan det vara så att linspelandet har ökat i stället för att ha minskat.
Skillnaden är att idag så används programvara för att sköta inspelningen och de som gör det har större arkiv än förr.
Det är i vart fall lagligt. Det går att göra samtidiga inspelningar från x antal radiokanaler idag beroende på den bandbredd du har. Automaiskt så sätts även artistnamn, radiokanal mm för lättare kunna hitta vad man söker.

Rent allmänt är inlägget mycket svårläst.

Ja visst är det enklare, men det är i andra sidan på ett helt annat sätt vi lyssnar på radio idag, och t ex om programmet finns som "POD-radio" för nedladdning så är det licensierat utanför privatkopieringsrätten. Jag kan för den delen spela in program från SVT Play också, men det liksom streamrippers som går förbi skydd är olagligt och ingen som helst privatkopiering. Det har ingen relevans till intrånget min lagliga rätt och min lagliga utrustning och mjukvara gör alltså. Det är inte inspelning/kopiering rent allmänt som ersätts. Eller ämnar att täcka någon skada för.

Det betyder också att kommersiella leverantörer av mjukvaror för att spela in bland annat radio blir av domstol förbjuden att implementera teknik som går runt tekniska åtgärder, vilket i säg är en tydlig signal att de inte ska ha några pengar från copyswede. Och där är faktiskt inte alla flytande i att använda homebrew och undergroundverktygen för att gå förbi detta och det innebär att en stor del av användarna helt enkelt inte kan spela in materialet. Och verktygen får man som sagt inte sälja till dom. Olagligt material ska de inte ha någon ersättning för via schabloner. Kopiering är lätt idag, men förr var det inte svårare du behövde bara ett kasettdäck eller videokasettdäck av något slag och möjligen något som klarade Macrovision, eller så gjorde du en telecine på filmrullarna och telecinemaskiner fanns överallt förr. Förr så fick inte större delen av världen lagligt licensiera filmer heller pga sanktioner och saknade handelsförbindelser. Nu är vi en värld där de har mer möjlighet att tjäna pengar. Idag finns det däremot ingen drivkraft för bootleg så samtidigt som internet och datorer blivit ett nytt "hot" har det tagit bort gamla det jämnar faktiskt ut sig. Dessutom har de börjat ta in mer pengar från TV, liveframträdanden osv från STIM och också "nya media" som allt lagligt strömmande över nätet betalar för det, liksom alla lagliga digitala betaltjänster. STIM har aldrig samlat in mer pengar. Så tydligen används musik lagligt och töms inte ut av att du streamrippar

Permalänk
Medlem

Hur hjälper det att sätta ihop en extern hdd hemma när de tar ut avgiften på den redan när du köper?

Visa signatur

"Anger dwells only in the bosom of fools."
- A. Einstein

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nerus:

Hur hjälper det att sätta ihop en extern hdd hemma när de tar ut avgiften på den redan när du köper?

De tar inte ut någon avgift på interna HDDs. Det slutar väl på +/- noll egentligen men det är absolut värt det lilla besväret.. Dessa skitstövlar ska inte ha en krona.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MBY:

Ingen har någon automatisk rätt till pengar på grund av sina livsval. Vad är det för dumheter?

Om jag gör en produkt (musik, sak, film, whatever) så är det inte min "rättighet" att få betalt. Det är min egna "skyldighet" att hitta på en affärsmodell för att slå myt av X, vadhelst X än är. Att begära pengar för något som inte kan bekräftas vara en förlust vilar på en grund som är komplett hittepå. Om man inte kan tjäna pengar på sitt "livsval" får man hitta på något annat (att komplettera med, exempelvis).

Jag kanske borde kräva pengar av dig för att du läser mitt inlägg?

Du tog orden ur munnen på mig. Skulle vilja se den människa som för 2000 år sedan krävde pengar av andra för att denne ville syssla med någonting som inte gav mat på bordet.

Visa signatur

Dator med Skärm.

Permalänk
Medlem

Mja, för ett par tusen år sedan såg världen lite annorlunda ut. Om du inte ville arbeta för brödfödan fick du hitta en benefaktor, som såg till så att du kunde ägna dig åt roligare, eller kanske mer intressanta saker. Arkimedes slår mig som ett troligt exempel. Vi vet att Leonardo di ser Piero da Vinci hör till den här kategorin, vilket visar att det fungerat "rätt länge" men i dag är det ett nästan helt okänt begrepp. Kanske för att det inte var så dyrt att ge någon tak över huvudet, och mat, men när det kommer till att ge folk den levnadsstandard vi blivit vana vid i dag, så är det en hel del till som behöver betalas, och helt plötsligt blir det dyrt...
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mha109:

Du tog orden ur munnen på mig. Skulle vilja se den människa som för 2000 år sedan krävde pengar av andra för att denne ville syssla med någonting som inte gav mat på bordet.

Det förekommer idag. Staten "sponsrar" kultur som ger arbete åt kulturarbetare, t.ex konstnärer.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk

copyswede...
ATT DOM ORKAR!
det är så patetiskt..
"för att ersätta upphovsrättsinnehavare"
BULLSHIT.
det är bara pengarna som räknas.
såna här fjollgrejjer startar människor med falloskomplex och som inte har nåt annat att syssla med om dagarna.
jag tycker dom som jobbar på copyswede borde skaffa sig ett liv istället.

för buhu det är ju så synd om svenska artister.

har jobbat inom musikbranschen och Rongedal tar 40 papp för ett uppträdande på 1.5 timme.
mora träsk tar 40 papp.
lillbabs tog ännu mer.
jennifer brown..

ja snark.

en sann regissör / artist vill väl att så många som möjligt ska få se deras verk?

Visa signatur

Intel 2600k överklockad 4.5gzh | 8 gb corsair vengeance | asus sabertooth | Cruiser ssd 120 gb | Ati Radeon 7970 |Antec twelvehundred

Permalänk
Medlem
Skrivet av darknessviking:

Låter som ganska lite pengar för framträdanden, hur som helst har både intäkterna från framträdanden och intäkter till insamlingsorganisationer ökat när skivförsäljningen gått ner, så det är inte att branschen blivit mindre, den omsätter minst lika mycket som när den låg på topp. När det gäller video så har videoförsäljningen aldrig gått ner, när det gäller bio har bioförsäljningen aldrig gått ner, de har växt, de har inte gott under för att vi slutat köpa bootleg och de kan ta betalt av gamla kommunistvärlden likaså Asien och Afrika, likaså betalas det in mer för radio och tv, det finns gott om möjligheter att producera tv till våra två svenska eller två utländska svenska kanalbolag i landet, när det gäller bokbranschen har de växt jättemycket senaste 20 åren och de tävlar mot gratis sedan flera hundra år. Dvs bibliotek där utländska författare inte ens får den symboliska biblioteksersättningen inte en enda individ kan leva på i Sverige. Eftersom ersättningarna av att inte jobba med det ökat (insamling/royality) så får ni nog hitta en annan affärsmodell om ni inte kan men vill leva på att bara vara t ex kompositör och göra avtal där ni får tillräckligt med pengar istället för att förlita er på den korporativa modellen där oligopolen har all makt och ni ingen.

Väldigt få får också några pengar direkt från egen skivförsäljning, så jag vet inte hur ni tror att royalties den vägen skulle vara någon guldgruva. Självklart kan inte alla i branschen leva på framträdanden, alla är inte artister eller ljudtekniker som kan göra jobb ute, men producenter och liknande får fortfarande bevisligen betalt och det i säg har väldigt lite med försäljning att göra. Folk konsumerar fortfarande musik, folk konsumerar mer musik, så det är bara att utnyttja det.

Permalänk
Medlem

Funkar denna lösning även till de HDDar som finns i 2 år gamla 15,6 bärbara?

Permalänk
Medlem

Du behöver kolla vilket interface disken har, men i grund och botten, ja. Det fungerar med ALLA sorters diskar.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=Mr_B=-:

Du behöver kolla vilket interface disken har, men i grund och botten, ja. Det fungerar med ALLA sorters diskar.
B!

Tackar, antar att datan är kvar i hddn efter man har monterat ihop boxen? Det är en Hdd med os och allt sådant, dock är det bara bilder och dylikt jag vill komma åt. Tyvärr hade inloggningskontona på sony vaion gamla lösenord, men det kanske går att knappa i för att komma åt det som blir den externa hdd:n?

Permalänk
Medlem
Skrivet av sebbetheman:

Tackar, antar att datan är kvar i hddn efter man har monterat ihop boxen? Det är en Hdd med os och allt sådant, dock är det bara bilder och dylikt jag vill komma åt. Tyvärr hade inloggningskontona på sony vaion gamla lösenord, men det kanske går att knappa i för att komma åt det som blir den externa hdd:n?

Det finns program som skriver över lösenordet på din dator om du glömt det. Annars fungerar det bra att stoppa disken i sådan extern låda, informationen finns självklart kvar.

Permalänk
Medlem

Informationen finns kvar, men i få fall är inte disken partitionerad med samma parametrar som chipet som ska stå för kommunikationer och kontroll tycker att den borde vara. Då kan den inte läsa disken, utan måste partitionera om den. Det är bara att prova någon annanstans, det brukar inte vara ett problem, men möjligheten finns.

När det gäller att komma åt filerna kommer du antagligen behöva överta ägarskapet för att få läsa dem, vilket betyder att du behöver administratörsrättigheter på din nya burk. Det är ett par klick och sen rasslar datorn igenom disken på egen hand. När den är färdig kan du läsa och skriva mest var du vill.

Lycka till.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.