bsod, firefox kraschar, memtest visar lite fail, är det garanterat minnet?

Permalänk
Medlem

bsod, firefox kraschar, memtest visar lite fail, är det garanterat minnet?

Har köpt in ett nytt mobo och ett nytt minne till min mors dator, men det blev problem direkt. eftersom hon hade ett gammalt klent nätagg tänkte jag att det kanske var det som var den svaga länken och testade med ett kraftigare, men det fortsatte fela (men några problem, vägrade starta med en upplåst kärna, hängde sig i windows etc försvann så antar att det gamla nätagget gjort sitt).

Så nu har jag stoppat in minnet och moderkortet i min dator, har även monterat min cpu som fungerar felfritt i mitt system. Problemen återstår dock, bsod och firefox som kraschar (var mer problem innan jag bytte nätagg på morsans dator, så det var nog lika bra att det uppgraderades hehe). Då brände jag ut memtest86 och körde igång det. Resultatet är inte riktigt färdigt än, men ska ut snart så slänger iväg tråden redan nu. Men hittils, efter 7 test så har den hittat 315 errors. Så något är fel med minneshanteringen i alla fall.

Det jag undrar är om det garanterat är minnet som är fel på, eller om det lika gärna kan vara moderkortet? Eller bara kompabilitetsproblem?

Jag kanske ska tillägga att jag testat tre olika minnesplatser på moderkortet och haft problem med alla.

Mobo: MSI 760GM-E51 DDR3 Socket AM3, 760G, mATX
RAM: Corsair 4GB DDR3 1333MHz CL9/XMS

Visa signatur

Halvgubbe

Permalänk
Medlem

installerade du om windows när du bytte?
rekommenderat att göra då man byter såna stora grunddelar så att säga
om man inte gör det kan gamle drivrutiner ligga kvar och spöka och ge alla möjliga udda fel

Visa signatur

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 4.4GHz Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD: Japp Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: Motorola G5 Plus.

Permalänk
Medlem

Installerade inte om windows, men tänkte att eftersom att memtest (som inte körs i windows) visade så pass många fel så borde det ha varit hårdvaruproblem som låg bakom det hela.

Hur som helst, jag slängde iväg en beställning på ett nytt minne och efter lika många rundor i memtest med det nya minnet så har den inte hittat ett enda fel. Så min slutsats är att det var mitt "gamla" minne som var problemet.

Tur att minnespriserna är så låga just nu så att man kan slänga iväg en order enbart för att felsöka utan att få dåligt samvete.

Visa signatur

Halvgubbe

Permalänk
Antielefant

Ja, visar memtest ens ett enda fel är det bara att byta minnena.

Visa signatur

i7-12700KF | 128 GB DDR4-4000 | RTX 4080 | Samsung 990 Pro | 3xAcer XB270HU G-Sync